DI > Ekonomi

Monday, 06 July, 20:02

DI - 28 jun 20 kl. 19:00

Slaget mot Klarna – nu blir det svårare handla på kritaFrån den 1 juli gäller nya regler för betalning på nätet. Direktbetalning ska framhållas framför krediter..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Klarna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Slagetmot , Klarnanu blir det , svårare, handla, krita
Dagensanalys.se - 20 nov 18 kl. 14:57

Klarna lanserar ny shoppingfeature i appen

Klarna har lanserat en shoppingwebbläsaren. Med den nya shoppingwebbläsaren får appanvändare möjligheten att handla på nätet och använda Klarnas betalningsmetoder var de vill. Den nya shoppingwebbläsaren i appen gör det möjligt att använda Klarna överallt, precis som med det tidigare lanserade Klarna-kortet, men denna gång med fokus på e-handel.

Cornucopia - 12 okt 18 kl. 11:29

Oklart kring Klarna och jakt

"Jag håller hårt på mina principer, och om de inte passar har jag andra." - Grucho MarxKlarna - känt för att ha som affärsidé att folk inte ska lyckas betala sina skulder - har tydligen etiska riktlinjer, som gör att småbutiker inte får använda tjänstens kortbetalningstjänst till att sälja lagliga vapen med licensgodkännande från polisen. En jakt- och fiskebutik har i dagarna blivit avstängda från tjänsten.

Dagensanalys.se - 28 mar 18 kl. 09:29

Redgert och Dietz ska bli smoooth med Klarna

Klarna ingår ett unikt samarbete med podd-duon Daniel Redgert och Margaux Dietz. Partnerskapet innefattar framförallt ett långsiktigt sponsorskap i duons podcast “Redgert & Dietz” och blir det första av sitt slag som Klarna gör på den Nordiska marknaden. På Klarna arbetar vi kontinuerligt med att göra våra tjänster ännu enklare och smidigare att använda.

Dagensanalys.se - 08 feb 18 kl. 15:15

Marc Berg kör vidare från Klarna till mytaxi

Europas största taxiapp mytaxi har rekryterat Marc Berg som ny vd. Han ersätter nuvarande vd Andrew Pinnington som efter en framgångsrik period kliver av den 16 april i år. Marcus Berg kommer närmast från Klarna Group där han varit vd för DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz).

Expressen - 08 jul 19 kl. 19:55

Så lätt kapas din identitet på Klarna

Varningsklockorna ringde när Jenny fick hem ett brev om kreditupplysning.Någon hade använt hennes personnummer för att beställa saker på faktura genom Klarna.– Jag tycker det är helt sjukt, har man inte Bank-ID ska man inte få handla på faktura, säger Jenny.

VA - 02 jul 18 kl. 14:06

Klarna fälls för åldersdiskriminering – blockerade tjänst för 100-åring

Hundraåringen från Sundsvall nekades plötsligt att handla på faktura via Klarna. ”Det är olyckligt”, säger Johanna Nyman på Klarna Bank, till Nyhetsbyrån Sirén.  .

Cornucopia - 09 jan 15 kl. 12:52

FMV höjer påslaget på faktureringen av Försvarsmakten

Försvarets matrielverk, FMV, och även resultatenheten FSV slänger på ett påslag på sina fakturor när staten internfakturerar staten. 2014 var påslaget på fakturorna till Försvarsmakten 6%. 2015 höjs nu påslaget till 9%.

YLE - 16 jan 17 kl. 19:17

Stort behov av behöriga lärare - nästan 100 lediga tjänster i Helsingforsregionens svenska skolor

Den som är behörig lärare och vill jobba i huvudstadsregionen har många potentiella arbetsplatser att skicka sin ansökan till. Också i år är läget bäst i Grankulla medan många platser är lediga i Kyrkslätt och Helsingfors. I Kyrkslätt finns det också i år många lediga tjänster vid de svenska skolorna.

YLE - 07 jan 14 kl. 14:28

Lärarpermitteringar diskuteras i Slaget

Många kommuner i Finland står inför permitteringar under 2014. Det betyder att också lärarna i skolorna står inför permitteringshot under läsåret. I Svenskfinland ser åtminstone Kristinestad och Vasa ut att permittera sina lärare under det här året.

IDG - 15 apr 14 kl. 08:31

Cdon på väg bort från Klarna

E-handelsjätten Cdon, med vd Paul Fischbein, rullar ut en egen betallösning. För Klarna som skött Cdons faktureringar kan det handla om ett rejält avbräck med förlorade intäkter i 100-miljonersklassen..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Utan Balkan blir EU inte helt

Det som hade prognostiserats att bli en svår kväll för Kroatiens premiärminister Andrej Plenković blev i stället en succé..

DI - 30 minuter sedan

Hennes pysselföretag tredubblade omsättningen under coronakrisen

Coronavåren har satt fart på kreativiteten i många hem. Ett av företagen som haft ett drastiskt uppsving är The Folklore Company, som….

DI - 30 minuter sedan

Stora kursrörelser på Wall Street – teknikaktier i topp

Uppgångarna på USA-börserna tilltar och halvvägs in i måndagens handel är det teknikaktier i topp..

DI - 45 minuter sedan

Boris Johnson svänger om Huawei: ”En statlig högriskleverantör”

En ”statlig högriskleverantör”. Så beskriver Storbritanniens premiärminister Boris Johnson kinesiska Huawei, som nu kan komma att stängas….

DI - 1 timme sedan

Loomis återlämnar tillstånd efter penningtvättshärvan

Kontanthanteringsbolaget Loomis återlämnar tillståndet för valutaväxlingsverksamhet i Norge efter penningtvättshärvan som uppdagades under….

DI - 1 timme sedan

Tele2 riskerar att tappa tempot med vd-bytet

På måndagsmorgonen meddelade Tele2 att vd Anders Nilsson tackar för sig och lämnar bolaget i september..

DI - 1 timme sedan

Spelet bakom vd-bytet: Så kunde Tele2 leta efterträdare i tysthet

I september tar norrmannen Kjell Morten Johnsen över Tele2 efter avgående vd Anders Nilsson..

DI - 1 timme sedan

SAS ställer in alla resor till Grekland

Alla flyg till Grekland till och med den 15 juli ställs in, meddelar SAS. Även Tui:s andra charterplan som skulle lyft på torsdag ställs in….

DI - 2 timmar sedan

Källa: Därför sprack samtalen mellan S och M

Socialdemokraterna och Moderaterna satt under den gångna helgen i intensiva, enskilda, förhandlingar om migrationspolitiken..

DI - 2 timmar sedan

Spotlightbolaget vill göra nyemission – och byta handelsplats

Spotlight-noterade Braincool avser genomföra en riktad nyemission av aktier om cirka 30 miljoner kronor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.