GöteborgsPosten > Nyheter

Monday, 06 July, 19:39

GöteborgsPosten - 28 jun 20 kl. 07:16

Många som åtalas för mened kan ha hotatsNästan 300 personer har åtalats för mened de senaste fem åren. Minst 30 av dem uppges ha blivit utsatta för hot eller påtryckningar, rapporterar.
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många som åtalas för menedkan ha , hotats
Helsingborgs Dagblad - 27 apr 11 kl. 10:07

Fyra månaders fängelse för mened

En 21-årig man som ljugit när han vittnade i ett misshandelsmål i Kristianstad fick sitt straff skärpt i hovrätten och döms till fyra månaders fängelse för mened. Han hävdade att han hotats av den åtalades kamrater till att ljuga. Tingsrätten dömde honom till villkorlig dom och samhällstjänst..

Sydsvenskan - 28 jun 20 kl. 07:16

Många som åtalas för mened kan ha hotats

Nästan 300 personer har åtalats för mened de senaste fem åren. Minst 30 av dem uppges ha blivit utsatta för hot eller påtryckningar, rapporterar Sveriges Radio och P1-programmet "I lagens namn", som tagit fram statistiken. Alexandra Bittner var förunder.

Aftonbladet - 28 jun 20 kl. 07:16

Många som åtalas för mened kan ha hotats

▸ Nästan 300 personer har åtalats för mened de senaste fem åren. Minst 30 av dem uppges ha blivit utsatta för hot eller….

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 20 kl. 07:16

Många som åtalas för mened kan ha hotats

Nästan 300 personer har åtalats för mened de senaste fem åren. Minst 30 av dem uppges ha blivit utsatta för hot eller påtryckningar, rapporterar Sveriges Radio och P1-programmet "I lagens namn", som tagit fram statistiken. Alexandra Bittner var förunder.

Skånskan - 08 jun 16 kl. 10:00

Vittne ljög i rätten – fängelse för mened

Tjörnarp Mannen uppgav först till polisen att han hade bevittnat den grova misshandeln i Tjörnarp sommaren 2013. I tingsrätten någon månad senare sa han att han inte ens hade varit på plats. Nu döms mannen för mened till tre månaders fängelse.

YLE - 26 sep 12 kl. 17:34

Ex-skidåkare anklagas för mened

Centralkriminalpolisen undersöker om skidåkarna Harri Kirvesniemi, Jari Isometsä och Janne Immonen har gjort sig skyldiga till mened i samband med utredningen av FNB:s dopningsfall. Centralkriminalpolisen undersöker sedan i fjol fallet Jari Räsänen och dopningsanklagelserna som FNB riktade mot honom år 1998. FNB tvingades då betala ett stort skadestånd åt Räsänen.

Skånskan - 18 feb 19 kl. 15:56

Fyra månader för mened

Malmö
En man i 30-årsåldern har dömts till fyra månaders fängelse för mened vid Malmö tingsrätt.Mannen försökte hjälpa en släkting som kört rattfull. Det var i januari 2017 som en man mot sitt nekande dömdes för misshandel och rattfylleri för en händelse ett år tidigare.

Helsingborgs Dagblad - 05 jul 12 kl. 13:09

Vittnen anmälda för mened

Under onsdagen kom det in tre polisanmälningar som rör mened, det vill säga när någon ljuger i ett vittnesförhör under ed och på ett sådant sätt att det kan påverka målets utgång. Den första anmälan handlar om ett vittne i en rättegång i juni. Den tilltalade i rättegången, som senare dömdes för brott av Helsingborgs tingsrätt, har också anmälts för anstiftan till mened..

BT - 13 mar 13 kl. 15:29

Inte mened i Kortedalafallet

Förundersökningen mot två pojkar som misstänkts för mened vid rättegången kring förra vårens uppmärksammade misshandel av en då 61-årig man i Kortedala i Göteborg läggs ner. Enligt kammaråklagare Neela Frisell finns inte tillräckliga bevis. Pojkarna anmäldes för mened av kammaråklagare Carl-Henrik Andersson som ansåg att de ljugit om sina vänners inblandning.

SmålandsPosten - 14 nov 13 kl. 06:08

Jaktvärd åtalas för mened

En 59-årig man som var värd för en dansk jaktgäst åtalas nu för mened. Tidigare har jaktgästen dömts för jaktbrott efter att ha skjutit ett rådjur från en bil. Jaktbrottet inträffade redan under premiären av pyrschjakten i augusti 2009.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

97 procents ras för Norwegian

Antalet passagerare hos flygbolaget Norwegian minskade med 97 procent under juni, jämfört med juni 2019. I år flög bolaget 113 000 passagerare, siffran för juni 2019 var 3,48 miljoner..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Stort sug efter stora TV-apparater i coronatider

Stora TV-apparater på över 65 tum och spelkonsoler. Det lockar främst hemelektronikskonsumenterna under coronatider. Försäljningen av hemelektronik ökade med elva procent under juni månad jämfört med samma period 2019 enligt ny statistik från Elektronikbranschen.

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

TT-FLASH: Ennio Morricone död

Den italienske kompositören Ennio Morricone har avlidit, rapporterar den italienska nyhetsbyrån Ansa..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Wernerssons agent: ”Märkligt att en sportchef kastar honom under bussen”

Efter infekterande övergången svarar Victor Wernerssons agent på Kennet Anderssons uttalande..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

ÖSK lät sjuka spelare starta – får läkarkritik

Flera Örebro-spelare kräktes inför i det allsvenska bortamötet med Sirius..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Kompositören Ennio Morricone är död

Den legendariske italienske filmkompositören och dirigenten blev 91 år..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Industrihjulen har börjat rulla i Tyskland igen

Europas största och viktigaste ekonomi börjar nu se ännu ett tecken på ljusning. Orderingången till Tysklands tillverkningsindustri steg med 10,4 procent i maj, dock svagare än analytikernas prognoser som låg på 15 procent enligt en sammanställning gjord av Reuters. Uppgången kommer efter att man de senaste månaderna noterade de svagaste siffrorna sedan mätningarna inleddes i maj 1991.

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Uppgifter: Överens om NHL-omstarten

NHL och spelarfacket NHLPA är överens om omstarten..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Stortalangen väljer Sverige– hyllar Göteborg

Ryan Johansson om sitt val att representera svenska landslaget..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Ny fransk regering ser dagens ljus

Frankrikes nye premiärminister Jean Castex väntas under måndagen presentera sin nya regering..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.