YA > Nyheter

Saturday, 04 July, 22:57

YA - 28 jun 20 kl. 18:30

Coronakrisen fick ut unga i naturenI mars såg allt mörkt ut. Svenskarna skulle helst hålla sig inne. Men kort därefter kom det ena samtalet efter det andra – sedan dess har besökarna på hästgården Hallamölla ökat med 25 procent..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Hallamölla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Coronakrisenfick ut , ungai , naturen
YLE - 20 aug 13 kl. 18:22

Förbundspennan: Vi vill upptäcka naturen

I höst ordnar Finlands Svenska Idrott den tredje svenskspråkiga konferensen i utomhuspedagogik i Finland. Detta år arrangeras konferensen den 12-13 september på Norrvalla i Vörå. Då vi kompletterar den normala undervisningen med att ibland också kunna vara ute ger vi en möjlighet till en ny och mångsidig inlärningsstil för barnen.

YLE - 17 jun 17 kl. 11:00

Guidade utflykter längs utmärkta rutter - så här förändras vårt förhållande till naturen

Finländarna är mera intresserade av naturen, men kunnandet försvagas. Liksom andra delar av vardagen blir friluftslivet mera organiserat. Vad betyder det för vårt förhållande till naturen?

YA - 07 mar 14 kl. 06:30

Unga flyttar ut - gamla flyttar in

De unga flyr Simrishamn eftersom det är för lugnt, saknas jobb och utbildning. De gamla gillar lugnet och flyttar till kommunen i stora skaror. Det visar en undersökning som gjorts vid Lunds universitet.

YLE - 04 okt 15 kl. 07:00

Du och din puls går ner i varv i naturen

De flesta människor upplever att de blir lugnare, gladare och piggare av att vistas utomhus i naturen eller i parkmiljö. Den obligatoriska svängen ut i parken med barnet eller hunden får nästan alltid humöret att stiga, även om det kanske känts motigt att komma iväg. Nu slår färsk finländsk forskning fast att det är bra för hjärthälsan att vistas i naturen, till och med en kortare stund.

Skånskan - 19 mar 20 kl. 15:30

”Vi kan lära oss av coronakrisen”

MELLANSKÅNE Mellanskåne har många företag inom besöksnäringen och de drabbas hårt av den pågående coronakrisen. Men allt är inte nattsvart.
– Det är en global utmaning som vi måste hantera tillsammans, både små och stora aktörer och som vi kan lära oss av, säger Camilla Jönsson, vice ordförande i företagarföreningen Mitt Skåne.

ÖstersundsPosten - 29 jul 17 kl. 15:00

De vill intressera unga för miljö och natur genom friluftsliv

I januari startade Karolina Lundahl och Isabelle Hägglund genom Naturskyddsföreningen ett projekt för att locka unga ut i naturen och intressera dem för miljöfrågor. Sedan dess har 60 olika ungdomar varit med på deras strapatser.
– För att vilja värna naturen så måste man ju känna naturen, förklarar Isabelle Hägglund..

Sydsvenskan - 10 jun 11 kl. 16:10

Unga vill flytta ut på landet

Arkivfoto: Eva Levau
Livet på landet mest lockande för unga kvinnor. Fråga: Var vill du bo?
Stockholm.

YA - 11 apr 14 kl. 06:30

Unga håller rent i naturen

Foto: Robert Jönson
Skräp är inte populärt bland barnen på Elisefreds förskola i Skurup. Det framgick med önskvärd tydlighet när barnen kom med plastpåsar i olika kulörer och små skottkärror med sopor i olika format och material för att lämna till återvinning.
– Man ska hela tiden plocka upp skräp så att det blir mindre och mindre.

YLE - 23 jan 15 kl. 11:37

Tufft för unga på bostadsmarknaden

Unga har det svårare på bostadsmarknaden än tidigare. Den svåra ekonomiska situationen syns: hyresnivån är ett större problem för unga nu än för fem år sedan och kampen om bostäderna har blivit hårdare. Många unga måste anpassa sin ekonomi till bostadskostnaderna, och allt färre unga har råd att köpa egen bostad, visar undersökningen "Toiveet ja todellisuus- Nuorten asuminen 2014".

Trelleborgs Allehanda - 28 mar 20 kl. 17:00

Trelleborgare lockas till naturen i coronatider

Coronakrisen får allt fler svenskar att hitta till naturen, så även trelleborgare. ”Man håller sig lite längre ifrån folk”, säger Lotta Ralving, som promenerar i Albäcksskogen med sin familj..

Cornucopia - 26 apr 20 kl. 18:08

Coronakrisen vs kriget i Ukraina

För lite proportioner på coronakrisen kan man jämföra med kriget i Ukraina, som startade för sex år sedan med Rysslands invasion av Krim och sedan sydöstra Ukraina, där kriget fortfarande pågår. Hur många dödades och vad hände med BNP?
Ukrainas centralbank.

Fler nyheter från YA

YA - 29 jun 20 kl. 09:26

Betsson gör USA-satsning

YA - 29 jun 20 kl. 09:19

Uppåt på börsen

YA - 29 jun 20 kl. 09:10

Nokia levererar 5G till Taiwan

YA - 29 jun 20 kl. 09:05

Tävling ska ta fram förorternas författartalanger

Ortens bästa poet lockade tusentals unga i landets förorter till att lyssna på poesi, men tävlingen tvingades lägga ner i brist på pengar. Nu lanseras i stället en ny tävling i samma anda..

YA - 29 jun 20 kl. 08:57

Förseningar i tågtrafiken

På grund av obehöriga i spåren är det förseningar i tågtrafiken i bland annat Ystad och Tomelilla..

YA - 29 jun 20 kl. 08:44

Många döda i båtolycka i Bangladesh

YA - 29 jun 20 kl. 08:28

Nu ökar kontrollen vid villkorlig frigivning

Längre övervakningstider, fotbojor och snabbare varningar vid misskötsel. Det är några av förändringarna när nya lagstiftningen kring villkorlig frigivning börjar gälla..

YA - 29 jun 20 kl. 08:32

20 coronafall i MLS – veckan före avspark

Den nordamerikanska fotbollsligan MLS bekräftar att 20 spelare och sex lagledare har testats positivt för covid-19. Beskedet är ett rejält bakslag för ligan, som är planerad att dra i gång den 8 juli..

YA - 29 jun 20 kl. 08:12

Han ersätter superstjärnan i Patriots

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.