Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 04 July, 21:18

Cornucopia - 28 jun 20 kl. 17:26

Pandemin visar på styrkan i den svenska ansvarsprincipen för krishanteringDags att anmäla en avvikande åsikt. Den svenska ansvarsprincipen - dvs att de som är experter på något till vardags även ska hantera detta vid kris - har fått kritik under coronapandemin.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
FHM, Sverige, Internets, LHS, Region Skåne, Covid, Region Stockholm, Anders Tegnell, Folkhälsomyndigheten, Internet, Stefan Löfven

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pandeminvisar på , styrkani den svenska , ansvarsprincipenför , krishantering
Cornucopia - 07 jan 19 kl. 13:56

Ansvarsprincipen - ingen kommer hjälpa dig när det blir kris

Vattenfall har fortfarande 9 233 strömlösa abonnenter i Stockholms län, varav 8 837 i den hårt stormdrabbade Norrtälje kommun. Samtidigt har det börjat klagas i media över att inga myndigheter hjälper de drabbade. Trots att MSB delade ut broschyren om kriget eller krisen kommer i höstas verkar en del missat ansvarsprincipen - den som har ansvar för något till vardags har det även vid kris.

Cornucopia - 09 mar 19 kl. 16:40

Kils kommun tar ansvar för ansvarsprincipen - preppar äldreboenden

Kils kommun tar ansvarsprincipen på allvar och är först ut i Värmland med att ta ansvar för sina äldreboendes livsmedelsförsörjning i kris, vilket åligger dem enligt den svenska krisprincipen ansvarsprincipen. Man kommer nu ha livsmedel och engångsartiklar för sina äldreboenden för att klara helt avbrutna försörjningsvägar i minst två veckor.Preps.

ÖstersundsPosten - 07 jan 16 kl. 16:00

Många svåra beslut väntar svensk krishantering

Ansvarsprincipen - den som har uppgiften i normalfallet ska lösa det i kris..

Dalarnas tidningar - 07 jan 16 kl. 16:00

Många svåra beslut väntar svensk krishantering

Ansvarsprincipen - den som har uppgiften i normalfallet ska lösa det i kris..

Sydsvenskan - 16 jun 14 kl. 05:30

För stora krav och för lite förståelse fördröjer nyanländas krishantering

Inom krishantering talar vi om vikten av att få vara i krisen. När vi är i en akut förändringsfas i livet blir vår kognitiva förmåga nedsatt. Vi kan inte ta till oss information, logiken ersätts ofta med irrationella tankar och känslor.

Regeringen - 08 sep 11 kl. 14:02

Regeringen övade krishantering

Torsdagen den 8 september övade regeringen krishantering i form av en seminarieövning. Scenariot handlade om en kärnteknisk olycka, men lärdomarna från övningen bidrar till en generell förmåga som kan tillämpas på många olika typer av kriser. Nyhetsartikel: Regeringen övade krishantering Statsrådsberedningen, 8 september 2011.

SR - 22 okt 15 kl. 07:00

Kristianstads krishantering efter pedofilfallet ska vägleda andra

Fallet med barnskötaren i Kristianstad som erkänt grova sexuella övergrepp på ett 20-tal barn skapade stor oro bland allmänheten och satte kommunens krishantering på svåra prov. Nu ska kommunens krishantering bli en manual för liknande händelser i framtiden..

Cornucopia - 12 nov 15 kl. 11:37

Information nervsignalerna i krishantering

"Det spelar ingen roll hur fort man springer om man springer åt fel håll."Information är kritiskt i all krishantering och krisledning. Utan rätt information till rätt personer i rätt tid kan man inte ta rätt beslut och inte heller hantera krisen efter bästa förmåga.

Regeringen - 30 jun 17 kl. 14:35

Skrivelse om Sveriges samlade politik för internationell civil och militär krishantering

Regeringen lägger idag fram en skrivelse till riksdagen om Sveriges samlade politik för internationell civil och militär krishantering. I skrivelsen redovisar regeringen inriktningen för Sveriges engagemang, ambition och aktörsroll inom internationell civil och militär krishantering och fredsfrämjande verksamhet..

Skånskan - 31 jul 18 kl. 16:41

Konkret krishantering

Alliansledarna vill se en nationell samordning av räddningsinsatser och inrätta ett nationellt säkerhetsråd under statsrådsberedningen. De har tillsammans lagt tio förslag på förändring av krishanteringen som den ser ut nu.
Kristersson och kompani trycker flera gånger på att förslaget inte är en recension av hur släckning och krishantering har skötts den här gången.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Gott om danskar och tyskar i Göteborg

Dags för en liten coronaanekdot från Sveriges framsida Göteborg. Vid en lunch på paradgatan Avenyn idag kunde jag konstatera att de flesta av borden upptogs av tyskar och danskar. Länder vi svenskar inte får resa till, men vars medborgare tydligen mer än gärna får resa hit.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Gästinlägg: Överdriven oro över barnsparande i barnets namn

Nedanstående är ett gästinlägg av en läsare som vänder sig mot synen att det är en risk att spara åt barnen i barnens eget namn.
Personligen tycker jag att många har en överdrivet orolig syn på att de måste skydda barnsparandet från "barnet" när barnet fyller 18 år. Deg.

Cornucopia - Igår: 18:30

Fredagsmys: Idag går 24% av bloggläsarna på semester

Dags för lite fredagsmys, och vad är väl mysigare än att 25% av bloggläsarna går på semester idag? Ceasarsallad med rosevin på granncaféet Hede Gård, Sätila.
Hela 24% av bloggläsarna går på semester idag och inleder med vecka 28 som sin första semestervecka.

Cornucopia - Igår: 15:45

Varför ska kultur och media få särskilt coronastöd - när tiotusentals andra drabbade inte får det?

Kultur- och mediasektorn får särskilt coronastöd från staten, men tiostusentals andra drabbade företag och individer får inga riktade stöd utöver skattesänkningar och permitteringsstöd. Hur går det alls att motivera att kultur och media ska inta en särställning och där en liten klick av branscheliten ska få stöd? Det finns bara ett ord för detta och det är orättvisa, och anledningen kan bara gissas vara att man vill få tyst på press och kändisars klagan.

Cornucopia - Igår: 12:04

Elbilsregistreringarna första halvåret 2020 - sex första Polestar 2 i juni

Första halvårets elbilsregistreringar hittas nu hos Bil Sweden, och Tesla fortsätter dominera som leverantör, följt av Kia och Renault. I juni dök de första av Kina-Volvos Polestar 2 upp i Sverige med fler registrerade bilar än Jaguar I-Pace. Graf över nybilsregistreringar nedan.

Cornucopia - Igår: 08:21

Australien ökar försvarsbudgeten till långt över 2% av BNP för att förbereda för konflikt med Kina

Australien ökar sin försvarsbudgeet till långt över 2% av BNP under den närmaste tioårsperioden. Anledningen uppges vara att man behöver förbereda sig för en väpnad konfrontation ("krig") mot Kina. Bland annat anskaffar man nya sjömålsrobotar med mycket lång räckvidd för att klara av en konflikt till sjöss.

Cornucopia - Igår: 07:18

Shanghaibörsen tillbaka på årshögsta

Börserna fortsatte att stiga igår och under morgonen tog sig Shanghaibörsen tillbaka till årshögsta från januari. Sedan diktaturlagarna infördes i Hong Kong har börserna i Kina rusat, drivet av positiva makrosiffror.Folkrepubliken Kinas flagga.

Cornucopia - Igår: 02:32

Fallout blir teveserie på Amazon Prime

Legendariska postapokalyptiska datorspelserien Fallout blir teveserie på Amazon Prime. #PleaseStandBy. @Fallout @BethesdaStudios #KilterFilms pic.

Cornucopia - I förrgår: 13:15

Införandet av diktatur i Hong Kong visar att det inte är 1997 längre

Att diktaturen Folkrepubliken Kina nu infört diktaturlagar i Hong Kong är knappast en slump. Det handlar inte om att världen är upptagen med coronakrisen, utan om att Kinas ekonomi växt så mycket sedan man tog över Hong-Kong 1997 att man inte längre behöver ha en exklusiv och frihetelig port in i landet. Maktförhållandena mellan världens nu näst största ekonomi och ett försvagat Storbritannien som lider dubbelt av coronakrisen och Brexit är helt annorlunda nu, och Boris Johnsons erbjudande att ge tre miljoner Hong Kong-bor brittiskt medborgarskap ändrar inte detta.

Cornucopia - I förrgår: 10:38

Fyller inreseförbud någon funktion - eller är de ren populism?

Smittor bryr sig inte om nationsgränser och i synnerhet inte nationaliteter, och när coronaviruset SARS-CoV-2 och tillhörande sjukdom Covid-19 nu finns i alla länder, så är det högst diskutabelt att ett inreseförbud fyller någon funktion annat än populism och att låtsas ta kraftfulla åtgärder emot sjukdomen. Låt oss räkna kanske lite helt amatörmässigt på det?Cityterminalen i Stockholm i början av maj.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.