SVT > Inrikes

Thursday, 09 July, 13:54

SVT - 28 jun 20 kl. 17:45

Arbetsmiljöexperten: ”Arbetsgivaren måste riskbedöma verksamheten”Skyddsutrustning, rädsla och känslan att vara utarbetad, det är de ämnen som är mest utmärkande bland de frågor som hemtjänstpersonal vänder sig till fackförbundet Kommunal med. Efterfrågan på att få testa sig som personal är också hög..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kommunal

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetsmiljöexperten, Arbetsgivarenmåste , riskbedöma, verksamheten
Trelleborgs Allehanda - 09 nov 13 kl. 13:08

Hamnen ska få en bättre arbetsmiljö

Arkivfoto: Claes Nyberg
Senast den siste januari nästa år ska Trelleborgs Hamn AB redovisa för Arbetsmiljöverket vad man gjort för att åtgärda de brister som myndigheten upptäckte när en inspektion gjordes häromveckan.
Arbetsmiljöverket vill bland annat att hamnbolagets anställda ska få möjlighet att medverka i arbetsmiljöarbetet. Man menar också att företaget måste göra en bättre och mer omfattande riskbedömning av de arbetsmiljörisker som finns i verksamheten.

Skånskan - 05 feb 17 kl. 05:00

Kräver en bättre riskbedömning

MALMÖ En Coopbutik i Malmö får kritik från arbetsmiljöverket för att det saknas riskbedömning för våld och hot som kan drabba personalen. ERWP.fif(0)Vid inspektion visade det sig att det inte hade genomförts någon utredning kring ett tidigare inträffat rån.

Skånskan - 17 nov 18 kl. 05:00

Kyrkoråd anmält till Arbetsmiljöverket

Kyrkans akademikerförbund har fler ärenden som gäller personalen i församlingen i Skanör-Falsterbo och har skickat in en anmälan till Arbetsmiljöverket om att det finns allvarliga brister i den psykosociala miljön med bland annat hot mot personalen.Nu hoppar flera av kyrkvärdarna också av och kyrkorådet kritiseras inifrån av flera ledamöter.
– Vi har lämnat i en begäran om att åtgärder behövs för att förbättra arbetsmiljön i församlingen efter att flera av våra medlemmar har tagit kontakt, säger Fredric Liljeberg, regionalt skyddsombud i Kyrkans akademikerförbund.

Dagensanalys.se - 08 dec 16 kl. 12:44

Hitta den perfekta arbetsgivaren med Careereye

I maj lanserades Careereye, den optimala platsen för arbetsgivare och potentiella nya medarbetare kan mötas, allt baserat på medarbetarupplevelser och data. Det hela liknar till stor del TripAdvisor, men för företag. Tjänsten ger arbetstagare en möjlighet att betygsätta sin arbetsplats och arbetsgivare en möjlighet att marknadsföra sig och bemöta eventuell kritik.

Skånskan - 10 okt 19 kl. 16:19

Kritik mot arbetsmiljö

Furulund Arbetsmiljöverket gjorde i september inspektion på en servicebostad inom LSS i Furulund.
Av inspektionsrapporten framgår brister. Rutiner saknas för att erbjuda nattarbetande arbetstagare medicinsk kontroll.

SmålandsPosten - 17 okt 14 kl. 06:00

Barn- och ungdomspsyk hotas av vite för brister i arbetsmiljön

Landstingets barn- och ungdomspsykiatriska klinik brister i arbetsmiljön. Nu hotas kliniken av vite.
Det har Arbetsmiljöverket beslutat efter sin granskning av verksamheten.

Skånskan - 10 feb 20 kl. 12:30

Brister i arbetsmiljön på äldreboende

HÖRBY Arbetsmiljöverket riktar kritik mot arbetsmiljön på Bokegården, ett av kommunens äldreboenden. Man slår bland annat ner på brister i arbetet med att förebygga ohälsa och olycksfall.Den 15 januari gjorde Arbetsmiljöverket en inspektion på Bokegården i Hörby med anledning av en begäran från det lokala skyddsombudet.

Skånskan - 28 jan 19 kl. 05:00

Kräver flera åtgärder på boende efter inspektion

Höör Arbetsmiljöverket kräver att Höörs kommun åtgärdar flera arbetsmiljöbrister som uppdagats vid en inspektion på ett gruppboende.Inspektionen ägde rum för ett par veckor sedan på ett gruppboende i Höörs kommun.
Arbetsmiljöverket skriver i sin rapport att personalen upplever att arbetet är såväl fysiskt som psykiskt tungt.

Kristianstadsbladet - 06 sep 14 kl. 07:00

Nytt viteshot mot Norra Skåne

Arbetsmiljöverket underkänner tidningen Norra Skånes samverkan med skyddsombuden och förelägger tidningen att göra en ny riskbedömning — den här gången i sam-verkan med skyddsombuden.
Totalt hotas Norra Skåne av viten på 60 000 kronor. Dels om 20 000 kronor för att medieföretaget inte kommunicerat ut vilka åtgärder som genomförts för att säkra källskyddet, efter det att journalistklubben klagat över att obehöriga haft tillträde till redaktionen.

Skånskan - 16 jun 18 kl. 09:00

Olycksrisker har inte utretts nog på baden

Sjöbo Det görs inga regelbundna skyddsronder på simanläggningen i Sjöbo och man har inte lyft fram alla risker som kan uppstå på de tre friluftsbaden i sommar.
Det konstaterar Arbetsmiljöverket som nu kräver åtgärder.Det var i slutet av maj som Arbetsmiljöverket gjorde en inspektion på simanläggningen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Färre elever får studiebidraget indraget på grund av skolk

För första gången på tolv år minskar andelen gymnasieelever som blir av med sitt studiebidrag på grund av skolk. Distansstudier under coronapandemin tros vara en förklaring. – Det är ett trendbrott, säger Peter Engberg, analytiker på CSN..

SVT - 4 timmar sedan

Kan fällas för hundratusentals knarkaffärer

Över 320 000 knarkaffärer som omsatt nära 378 miljoner svenska kronor ska ha gjorts via sajten. Nu kommer domen mot en 28-årig man från Lund, som enligt åklagaren administrerade droghandelsajten Flugsvamp 2.0 på det så kallade darknet..

SVT - 6 timmar sedan

Därför är hyrbilarna slut i corona-Sverige

Coronapandemin har drabbat biluthyrarna hårt – och det kan bli ännu värre till hösten. Samtidigt kan det just nu vara väldigt svårt att hyra bil i Sverige. – Samma dag som man släppte på restriktionerna blev det nära kaos i alla bokningskanaler, säger Anders Trollsås på branschorganisationen Biluthyrarna Sverige..

SVT - 7 timmar sedan

Kraftigt minskad dödlighet bland covidpatienter på iva

Dödligheten inom 30 dagar för covidpatienter på iva har minskat kraftigt, visar SVT:s genomgång. Från 34 procent i mars – till fyra procent i maj. Läkarna är överens: fler liv hade kunnat räddas om kunskapen varit högre när viruset slog till..

SVT - 7 timmar sedan

Överlevarna: Så tog vi oss igenom intensivvården

Anna tog farväl av familjen, Alexander tappade tolv kilo och Mehdi dokumenterade dagarna från sjukhussängen. Tre av runt 2 500 svenskar som har intensivvårdats under coronapandemin..

SVT - 9 timmar sedan

Svenska bonden: Jätteviktigt att ett land har mat till sin befolkning

I samband med coronapandemin har frågan om matförsörjning blivit aktuell. Jeanette Blackert är lantbruksföretagare i närheten av Linköping, och har hundratals grisar på gården. – Sverige är bara självförsörjande till 50 procent så varannan tugga vi äter är importerad från utlandet.

SVT - 17 timmar sedan

Fler riskerar fängelse för vårdslöshet på sjön

Allt fler som beter sig vårdslöst ute till sjöss riskerar fängelsestraff. Det visar statistik som TT tagit del av. Enligt sjöpolisen i Stockholm är ett av problemen vattenskoterförare som kör för fort..

SVT - 19 timmar sedan

Meteorologen: Håller det i sig blir juli rekordkallt

Enligt SMHI inträffar ofta årets högsta temperatur i Sverige i juli. Men hittills har julivädret bjudit på kyligare luft och regn. – Om det här håller i sig blir det rekordkallt.

SVT - 21 timmar sedan

Kan makthavare diktera villkoren när de är med i SVT?

SVT Nyheter har fått frågor och synpunkter om att migrationsminister Morgan Johansson (S) vägrat ställa upp på en debatt i Morgonstudion. Kan en politiker ställa sådana krav på sin medverkan?.

SVT - Igår: 13:51

Tre tips för att bidra till biologisk mångfald

Vissa miljöer är mer gynnsamma än andra för djur och insekter – och du kan själv hjälpa till att öka den biologiska mångfalden. – Du kan själv hjälpa arter att överleva, säger Jessica Lyons, en av initiativtagarna bakom Rikare trädgård..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.