Expressen > Nyheter

Wednesday, 08 July, 15:24

Expressen - 28 jun 20 kl. 16:21

Så ser danskar och svenskar på bronÖresund – en gemensam region som för oss närmare varandra? Så löd i alla fall förhoppningarna för 20 år sedan.Vad betyder Öresundsbron på de olika sidorna av sundet i dag?.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Öresundsbron

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , ser, danskaroch , svenskar, bron
Aftonbladet - 28 jun 20 kl. 10:48

Så ser danskar och svenskar på bron

▸ Öresund – en gemensam region som för oss närmare varandra? Så löd i alla fall förhoppningarna för 20 år sedan..

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 20 kl. 10:47

Så ser danskar och svenskar på bron

Öresund – en gemensam region som för oss närmare varandra? Så löd i alla fall förhoppningarna för 20 år sedan. Vad betyder Öresundsbron på de olika sidorna av sundet i dag?

YA - 28 jun 20 kl. 10:48

Så ser danskar och svenskar på bron

Öresund – en gemensam region som för oss närmare varandra? Så löd i alla fall förhoppningarna för 20 år sedan. Vad betyder Öresundsbron på de olika sidorna av sundet i dag?.

Kristianstadsbladet - 28 jun 20 kl. 10:48

Så ser danskar och svenskar på bron

Öresund – en gemensam region som för oss närmare varandra? Så löd i alla fall förhoppningarna för 20 år sedan. Vad betyder Öresundsbron på de olika sidorna av sundet i dag?.

GöteborgsPosten - 28 jun 20 kl. 13:13

Så ser danskar och svenskar på bron

Öresund – en gemensam region som för oss närmare varandra? Så löd i alla fall förhoppningarna för 20 år sedan..

BT - 19 nov 14 kl. 07:58

Svenskar de första européerna

Skandinaverna är närmare släkt med de första européerna än exempelvis fransmän eller tyskar. Det visar kartläggningen av "den första européen" - ett 37 000 år gammalt skelett. Skelettet tillhörde en man som levde i Kostenki i dagens Ryssland.

Skånskan - 10 aug 16 kl. 14:23

Det sköna i att omvärdera danskar

Kultur och Nöje När jag var barn betraktade jag danskar som ett oerhört misslyckat folkslag. Jag tyckte, om man vill uttrycka det fint, synd om dem.Annars kan man säga att jag såg ner på dem.

Cornucopia - 04 jul 20 kl. 19:02

Gott om danskar och tyskar i Göteborg

Dags för en liten coronaanekdot från Sveriges framsida Göteborg. Vid en lunch på paradgatan Avenyn idag kunde jag konstatera att de flesta av borden upptogs av tyskar och danskar. Länder vi svenskar inte får resa till, men vars medborgare tydligen mer än gärna får resa hit.

Dagensanalys.se - 08 dec 17 kl. 14:27

Svenskar mindre positiva till ”nudging”

Begreppet nudging är en påverkansmetod som kan liknas vid en välvillig knuff. Något som används av marknadsförare och  stater för att påverka oss på olika sätt. Nudging syftar till att hjälpa en person att fatta rätt beslut utan att inskränka hennes frihet eller förändra några incitament.

Dagens PS - 13 feb 17 kl. 11:26

Svenskar mot danskar – det är ”smartaste” folket

Mobilspelstillverkaren Etermax är skaparen bakom en av världens absolut mest sålda titlar: Trivia Crack. Spelet, inspirerat av klassikern Trivial Persuit men vars innehåll skapas av användarna, har i skrivande stund över 200 miljoner användare världen över. Appen har kvalat in på Apples app-lista ”årets bästa” i tre år i rad och i Norden rankas den bland topp-tio i flera länder.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Morgan Johanssons svar efter kritiserade intervjun

Morgan Johansson, S, svarar på kritiken efter att ha tackat nej till debatt med Moderaterna i SVT.Migrationsministern ville inte debattera – eftersom han inte sitter i migrationskommittén.”Det här är inget konstigt, så har det alltid varit och det vet Moderaterna”, skriver Johansson på Twitter..

Expressen - 1 timme sedan

18 nya dödsfall i Västra Götalandsregionen

Under onsdagsseftermiddagen kom Folkhälsomyndighetens nya dygnssiffror för Sveriges coronadödsfall.I Västra Götaland rapporterades 18 nytt dödsfall.Sammanlagt har 781 personer dött till följd av corona i regionen..

Expressen - 2 timmar sedan

Socialstyrelsen drar tillbaka underkända andningsskydd

Hundratusentals falska skyddsmasker kan ha bidragit till att sprida coronaviruset.Nu dras de tillbaka, rapporterar SVT.– Som en extra försiktighetsåtgärd bromsar vi användningen, säger Johanna Sandwall, Socialstyrelsens krisberedskapschef, sagt till tv-kanalen..

Expressen - 2 timmar sedan

Dealen klar om Dianas fond – visar brödernas skilda liv

”Skilsmässo-dealen” mellan prins William och Harry är klar, rapporterar Daily Mail.Nu finns en överenskommelse på plats om att helt dela upp tillgångarna från mamma Dianas minnesfond..

Expressen - 1 timme sedan

Barn fördes ur landet – trots larm om hedersvåld

Trots larm till socialtjänsten om hedersvåld fördes tre barn och en vårdnadshavare utomlands mot sin vilja, enligt en anmälan.Vårdnadshavaren behövde kontakta utrikesdepartementet för att ta sig hem igen. Enligt kommunens lex Sarah-anmälan fanns flera brister i socialtjänstens hantering..

Expressen - 2 timmar sedan

Smittan sprider sig – men svenskar trotsar utbrotten

Smittan sprids återigen med ökad hastighet i delar av Spanien och Kroatien.Trots detta står UD:s reseråd fast, och man avråder inte från semestrande i något av länderna.– Bedömning görs löpande och noggrant och vi kan inte på förhand säga när det kan komma att ändras, säger Linn Duvhammar, presskommunikatör vid UD..

Expressen - 4 timmar sedan

Polisen jagar våldtäktsman – kopplas till två överfall

Polisen har fått in tips efter att de släppt en fantombild på en man som misstänks för två överfallsvåldtäkter.Våldtäkterna kopplas samman med spår och signalement – och nu jagar polisen mannen.– Vi hoppas att informationen och bilden kan ge något spår, säger kammaråklagare Sara Norling, som håller i utredningen..

Expressen - 3 timmar sedan

Massiv stöld ur garage: 17 bilar och en mc borta

Minst fyra maskerade personer bröt sig in i Fordonsmäklarnas lokal i Sollentuna.Timmar senare var 17 bilar och en motorcykel borta – till ett uppskattat värde av tio miljoner kronor. – Det är som ett rån.

Expressen - 3 timmar sedan

Person svårt skadad efter brand i rullstol i Gislaved

En person har skadats svårt efter att en brand uppstått i en rullstol i Gislaved. Händelsen ska ha inträffat utomhus. .

Expressen - 5 timmar sedan

Larm från stränderna på turistön: ”Glömmer bort”

När allt fler semesterfirare samlas på Öland respekterats inte rekommendationerna om avstånd. Nu varnar Länsstyrelsen i Kalmar för trängseln på turistön. – Folk är medvetna om vad som gäller men glömmer bort det när de är lediga och det är mycket folk i rörelse, säger Jens Odevall, kommunchef i Borgholm.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.