GT > Nyheter

Wednesday, 08 July, 06:20

GT - 28 jun 20 kl. 16:30

Personalens larm från labbet: Vi går på knänaVästra Götalandsregionen ökade antalet provtagningar utan att förvarna mikrobiologiska labbet på Sahlgrenska.Den kraftiga ökningen har lett till att personalen går på knäna och avdelningen var nära på att kollapsa.– Läget var ansträngt redan innan, men nu handlar det om vår överlevnad. Folk gråter för att de inte vet hur de ska klara morgondagen, säger Marie Karlsson, biomedicinsk analytiker..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Götalandsregionen, Sahlgrenska, Marie Karlsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Personalens, larmfrån , labbetVi , går, knäna
Expressen - 12 okt 17 kl. 19:50

Postnord-personalens larm efter kritikstormen

De kritiseras dagligen för att inte leverera post och paket på ett acceptabelt sätt.Nu larmar ett skyddsombud på Postnord om att personalens arbetsbelastning är för hög och att organisationen på företaget måste ändras."Den psykosociala arbetsmiljön är inte tillfredsställande.

GT - 29 nov 17 kl. 17:20

Personalens larm om hoten i Kumlabunkern

I personalens egna anteckningar larmades det om en hotfull stämning på en av våningarna i Kumlabunkern.Följden: Fångarna behövde skiljas från varandra.En av dem som blev placerad i avskildhet var dubbeldubbelmördaren Zoran Radovanovic..

BT - 14 sep 18 kl. 17:35

Efter personalens larm: Kyrkoherden slutar

Kyrkoherden Joakim Selin avslutar sin tjänst efter en uppgörelse med Kinna församling. Bakgrunden är en skrivelse från tre fackförbund som slog larm om arbetsmiljöproblem..

Aftonbladet - 07 jan 20 kl. 13:24

Personalens larm inifrån sjukhuset: Det är kaos

▸ Södersjukhuset i Stockholm pressas av överbeläggningar och personalbrist. Flera anställda slår larm om att problemen har eskalerat under jul- och nyårshelgerna..

Länstidningen i Jämtland - 23 jan 20 kl. 11:34

Efter personalens larm – utredning av Storgläntans verksamhet

Larm om personalbrist på Storsjögläntan har lett till att en kartläggning av dess verksamhet har....

Sydsvenskan - 22 jul 14 kl. 18:10

Trasigt larm vid självmordsförsök

En patient försöker ta livet av sig med ett skärp, en annan genom att hoppa från balkongen. Båda gångerna är det fel på personalens larm. En granskning från tidningen Faktum avslöjar allvarliga säkerhetsbrister inom psykiatrin i Malmö..

Sydsvenskan - 23 jul 14 kl. 05:30

Trasiga larm vid självmordsförsök

En patient försöker ta livet av sig med ett skärp, en annan genom att hoppa från balkongen. Båda gångerna är det fel på personalens larm.
En granskning som tidningen Faktum gjort avslöjar allvarliga säkerhetsbrister inom psykiatrin i Malmö..

Expressen - 16 jul 15 kl. 09:22

Personalens larm: Vi kan inte göra vårt jobb

Kristianstad kommun garanterar vissa värden inom äldrevården. Men på Österängsgårdens äldreboende har personalen inte möjlighet att upprätthålla dessa. Underbemmaning och nedskärningar har slagit hårt mot såväl de anställda som mot de boende.

SVT - 27 jan 16 kl. 22:35

HVB-boendet minskade bemanningen – trots personalens larm

Inga regler bröts när den 22-åriga kvinnan arbetade ensam på boendet för ensamkommande flyktingbarn i Mölndal. I somras ansökte företaget som driver boendet om att få minska sin bemanning, och fick godkänt av Inspektionen för vård och omsorg..

Corren - 04 apr 16 kl. 12:17

Personalens larm avslöjade jättefynd

Personalen blev misstänksam..

Fler nyheter från GT

GT - 15 minuter sedan

Tishko Ahmeds kontroll över Wilma innan mordet

Det började med en dejt på alla hjärtans dag som fick känslor att spira.Men gradvis tog svartsjuka och kontrollbehov överhanden.Tishko Ahmed, 23, bestämde hur Wilma Andersson skulle se ut, förbjöd henne att träffa familj och vänner och kontrollerade hennes sociala medier.

GT - 4 timmar sedan

Liseberg vill ha ersättning: ”Några hundra miljoner”

Coronapandemin har fört med sig att Sveriges nöjesparker måste hålla stängt i sommar.Nu kräver Svenska nöjesparksföreningen ersättning från staten på sammanlagt 1,5 miljarder kronor för förlorade intäkter, rapporterar Göteborgs-Posten.– Vi var den första branschorganisationen i Europa som tog fram riktlinjer på hur man skulle kunna öppna upp utefter omständigheterna, och ändå är vi de enda som tvingas stänga helt, säger Lisebergs vd Andreas Andersen till tidningen..

GT - 10 timmar sedan

Strömstads kris – efter  Norges stängda gräns

Den norska gränsen mot Sverige kommer att förbli stängd sommaren ut.I Bohuslän, där man är beroende av grannlandets kunder, har den norska regeringens beslut minskat gränshandelns omsättning med 90 procent.Nu flaggar Strömstad kommun för att situationen kan få allvarliga följder på lång sikt.

GT - 10 timmar sedan

Brand i Löfbergs Lilas kafferosteri

En brand har uppstått i Löfbergs Lilas kafferosteri i centrala Karlstad.– Det är rökutveckling i taket mellan våning sex och sju, uppger teamledare vid SOS Alarm..

GT - 12 timmar sedan

Josefine och Alexander utsatta för fräck stöld

I lördags flyttade Josefine Nibell, 24, och sambon in i sitt nya hus i Ödsmål. Under natten mot tisdagen blev en av deras bilar, en Mercedes, länsad på inredning och fronten hade plockats bort. – Det är ju skador för flera hundra tusen, säger Josefine.

GT - 12 timmar sedan

Sundsvalls drag för att värva Hallenius

Det cypriotiska kontraktet är brutet och Linus Hallenius kopplas ihop med Gif Sundsvall.Nu har klubben startat en swishkampanj.”Hjälp oss att visa honom vägen hem igen”, skriver Giffarna på sociala medier..

GT - 13 timmar sedan

Bandidostoppen häktad – misstänkt för människorov

Bandidos-toppen Anders Gustafsson, 42, har häktats misstänkt för människorov och grov misshandel.Detta efter en händelse i Säffle i helgen.Åklagaren är sparsmakad med information i ärendet.

GT - 14 timmar sedan

Ivo:s kritik – efter 30-tal dödsfall på äldreboende

Ett 30-tal personer på ett äldreboende i Göteborg har avlidit av corona.Nu får stadsdelsnämnden Östra Göteborg kritik för ”brister i beredskap” som kunnat förhindra smittspridningen av viruset. Det enligt inspektionen för vård och omsorg, Ivo..

GT - 14 timmar sedan

Man föll fyra meter på arbetsplats

En man i 40-årsåldern föll från fyra meters höjd på en arbetsplats i Kungsbacka.Olyckan inträffade vid 14-tiden på tisdagen.– Vi har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsolycka, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region väst..

GT - 15 timmar sedan

Antikroppstester startar till hösten

Det dröjer ytterligare några månader innan Västra Götalandsregionen kommer att ha kapacitet att erbjuda privatpersoner antikroppstester.Testningen kan troligen starta i september, rapporterar regionens nyhetssajt.Just nu läggs resurserna på att testa allmänheten för pågående covid-19-infektion..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.