Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 09 July, 23:30

Cornucopia - 28 jun 20 kl. 15:56

Läsarna splittrade om börsens utveckling till kräftorna - men övervikt negativaBloggläsarna är enligt senaste enkäten om hur Stockholmsbörsen kommer gå fram till kräftorna splittrade, med en övervikt åt det negativa hållet. Enkätresultatet nedan.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Stockholmsbörsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läsarna, splittradeom , börsens, utvecklingtill , kräftornamen , övervikt, negativa
Barometern - 21 sep 13 kl. 11:29

Anders Enström?Vi ska betyda något för läsarna?

Karriären började redan under gymnasietiden som biorecensent och sportskribent på Nya Wermlands-Tidningen. Efter många olika arbetsplatser runt om i Sverige tar Anders Enström nu över jobbet som chefredaktör på Barometern-OT.
?

BT - 14 jan 15 kl. 17:33

Glädjebeskedet för boråsarna: Ryanair blir kvar på Landvetter

Efter beskedet om att Göteborg City Airport lägger ner meddelar Ryanair nu att de kommer att fortsätta att flyga från Landvetter. Och boråsarna jublar över att lågprisflygen kommer närmare. – Det är perfekt för boråsarna, säger Elfsborgsprofilen Mathias Svensson, numera vd för Effektiv bemanning, om beskedet.

Kristianstadsbladet - 08 jan 13 kl. 12:30

Lokalpartier splittrade om omröstning

Foto: Bosse Nilsson
Trots att C4 Shopping i sju års tid har samarbetat med kommunen om ett handelsområde i Hammar, är politikerna splittrade gällande frågan om en folkomröstning.
? Det finns argument för att säga nej rakt av.

Barometern - 16 nov 13 kl. 08:22

?Jag är inte förvånad att det var svårt för föreläsarna?

Var oerhört intressant. Annars är det stört omöjligt att fånga uppmärksamheten från 400 ungdomar i dag. – Kraven på pedagoger har ökat.

YLE - 06 jun 14 kl. 14:18

Måsarna skrämmer stadsborna

Tusentals fiskmåspar häckar årligen på taken i Helsingfors och största delen av ungarna hoppar ut ur boet innan de kan flyga. Det ställer till med problem och skrämmer invånarna då måsföräldrarna vill försvara sina ungar, konstaterar man på Helsingfors miljöcentral. De större gråtrutarna och silltrutarna häckar ofta högt uppe på taken och kan förbli mer obemärkta, men fiskmåsen som är allmännast häckar ofta lägre ner och försvarar, förutom ungarna, också boet om det finns ägg i det.

BT - 12 okt 14 kl. 08:26

När boråsarna tas på orden

Om jag ber dig beskriva Borås – vad säger du då? Troligen använder du orden som syns i bilden ovan. Det gjorde i alla fall de 600 boråsare som deltog i den medborgardialog som Borås stad genomförde på olika platser i kommunen under maj och juni.

BT - 12 okt 14 kl. 08:26

Stefan Eklund: När boråsarna tas på orden

Om jag ber dig beskriva Borås – vad säger du då? Troligen använder du orden som syns i bilden ovan. Det gjorde i alla fall de 600 boråsare som deltog i den medborgardialog som Borås stad genomförde på olika platser i kommunen under maj och juni.

YLE - 03 maj 16 kl. 16:47

VN: Läsarna kommer att reagera starkt

Västra Nylands redaktörer hade ingen aning om att de i dag skulle få höra att tidningen delas ut kanske bara två dagar i veckan. Chefredaktör Marina Holmberg hoppas nu att prenumeranterna är trogna sin tidning. Västra Nylands chefredaktör Marina Holmberg visste inte att hon i dag skulle få höra att papperstidningen som hon leder kanske blir en tvådagarstidning.

YLE - 25 apr 17 kl. 14:58

"Varför vill Sannfinländarna fördumma våra ungdomar?" - läsarna reagerade på frivillig skolsvenska

Historiskt dumt, skamlöst och bedrövligt. Det är några ord som Svenska Yles läsare använder för att beskriva regeringens beslut att gå in för ett försök med utvidgad frivillig skolsvenska. Över 50 läsare har flitigt kommenterat Svenska Yles artikel där Sannfinländarnas gruppordförande Sampo Terho uttalar sig om behovet av att göra det andra inhemska språket frivilligt i den grundläggande utbildningen.

PrivataAffärer - 19 sep 14 kl. 12:50

Börsens bästa preferensaktier

Vilka preferensaktier lockar mest just nu? Läs vad Privata Affärers aktiereporter Marcus Hernhag svarade i chatten med läsarna....

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 7 timmar sedan

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia?

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband med betalning. För mer information och anmälan använd denna länk.
Finanskursen är en distansutbildning på tolv veckor vilken tagits fram av hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Tillväxtverket: Elbristen leder till upp till 280 000 förlorade jobb i storstadsområden och närliggande - och bostadsbrist

Tillväxtverket har gjort en analys av konsekvenserna av elbristen för Mälardalen och Stor-Stockholm, Skåne och Västra Götalands län. Regeringens nedstängning av kärnkraften och oförmåga att ordna fram överföringskapacitet av el från bland annat Norrland kommer till år 2040 leda till upp till 280 000 förlorade jobb i dessa tre regioner. Dessutom leder det till relativt sett minskad befolkning på grund av bostadsbrist eftersom nu bostadsområden inte kan byggas.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Succé för plastpåseskatten - drog endast in 13% av beräknat - världshaven nu räddade

Miljöpartiets plastpåseskatt, som infördes i maj, är en stor succé då den endast drog in 13% av beräknat i maj och försäljningen av plastpåsar alltså totalt kraschat. Därmed är världshaven räddade från så kallade mikroplaster och den ljusnande framtid är vår. Räddat!

Cornucopia - 15 timmar sedan

Uppåt i Asien och stärkt svensk kronkurs

Börserna steg i USA och fortsätter stiga i Asien på morgonen, men den stärkta svenska kronkursen tar ut detta och därmed är frågan hur Stockholmsbörsen går idag.Kära Bullen...

Stockholmsbörsen föll tillbaka under gårdagen, likt de flesta europeiska större börser, och OMXSPI stängde -0.

Cornucopia - Igår: 19:25

Vad är sannolikheten att det finns smittbärare i en samling av 50 personer?

Sannolikhetslära är intressant och inte helt greppbart rakt av för alla. Även med kända förhållanden kan det således vara lätt hänt att man överskattar eller underskattar risk. Låt oss ta ett exempel med sannolikheten att en i en samling av 50 personer är smittbärare av coronaviruset SARS-CoV-2?

Cornucopia - Igår: 15:56

Pagrotsky: EU:s coronapaket är till för att rädda euron och EMU

Leif Pagrotsky, Lars Arnell och Lotta Fogde har i en debattartikel hos Expressen gjort analysen att EU:S coronapaket, som Sverige än så länge sagt nej till, inte är till för att stödja coronadrabbade länder, utan är till för att återigen rädda fiaskot EMU och euron från de obalanser som råder inom valutaunionen. Pengar ska gå från rika länder till de fattiga i eurozonen, oavsett behovet på grund av coronakrisen. Leif Pagrotsky säger hej.

Cornucopia - Igår: 12:41

Årsdagen av slaget vid Poltava

I dag är det årsdagen av slaget vid Poltava - justerat från den 28:e juni enligt den dåtida svenska kalendern till den 8:e juli enligt den gregorianska kalendern. Det var början på slutet för stormakten Sverige, och även en startpunkt för ryska massmord, etnisk rensning och förtryck av Ukraina. Trehundraårsminnesmärket i Poltava.

Cornucopia - Igår: 09:00

Regeringen lämnar utökat uppdrag på Försvarsmakten - utan extra pengar - slutet på yrkesförsvaret?

Regeringen lämnade igår ett utökat uppdrag på Försvarsmakten, långt över det försvaret sagt att de kan leverera med anslagna medel. Enda sättet att finansiera detta kommer vara att reducera yrkesförsvaret och ersätta det med ett värnpliktsförsvar som inte övar, men ser fint ut på pappret. Bland annat ska två nya regementen etableras som glesbygdspoltiik fast Försvarsmakten sagt att man inte har pengar till detta.

Cornucopia - Igår: 08:29

Nedrekyl på börserna - men fortsatt uppåt i Kina

Gårdagen bjöd på en nedrekyl på börserna, men i Kina fortsätter det uppåt. Börsen anses dels vara överköpt och dels handlar det om ökande fall av coronavirus och tillhörande oro.I Australien stänger man ner hela Melbourne i kväll och sätter staden i karantän i ett antal veckor på grund av nytt utbrott av Covid-19.

Cornucopia - I förrgår: 13:02

Missnöjd med coronahanteringen? Glöm inte ställa region och kommun till svars i valet 2022

Är du en av de som är upprörda och missnöjda över hanteringen av coronakrisen. Kom då ihåg att vården styrs politiskt av regionfullmäktige och kommunen av kommunfullmäktige. Du ska i så fall rösta bort de styrande från respektive församling i valet 2022 om du inte är nöjd med hanteringen av coronakrisen i praktiken.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.