Sydsvenskan > Kultur

Friday, 03 July, 11:48

Sydsvenskan - 28 jun 20 kl. 16:00

Här kan du ladda elbilen gratis i KlagshamnKraften hämnas från solceller på taket hemma hos Magnus Olsson och hans familj..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Klagshamn, Magnus Olsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här kan du ladda, elbilen, gratisi , Klagshamn
Cornucopia - 11 jul 18 kl. 17:00

Spara 7-11% genom att ladda elbilen nattetid

Om man har timmätning på sitt elabonnemang kan man spara mellan sju och elva procent i laddkostnad om man laddar nattetid visar ett av Sveriges mest nedladdade studentuppsatser. Uppsatsen visar även att 30% av den svenska bilparken redan idag kan ersättas med elfordon om man laddar nattetid när det finns ett kraftöverskott.
Tesla Wallcharger kan ladda från 11 kW (16A) eller 22 kW (32A) beroende på säkringarnas storlek.

Cornucopia - 07 maj 19 kl. 09:45

Fem timmar och 37 mil utan att ladda elbilen

Ikväll håller jag en preppingföreläsning på biblioteket i Hagfors 18:00. När man ändå är ute och kör kan jag lika gärna få ut blogginlägg av den förlorade arbetstiden. Således körde jag igår de 37 milen Sätila - Torsby utan att ladda elbilen, under den cirka fem timmar långa resan.

Nyteknik - 02 jun 15 kl. 15:00

Elsäkerhetsverket: Var medveten om riskerna med att ladda elbilen

Att ladda elbilen i en vanlig stickkontakt innebär en risk för brand, bekräftar Elsäkerhetsverket..

YLE - 24 apr 17 kl. 12:49

Snart möjligt att ladda elbilen i Nagu

I år installeras ett tjugotal laddstationer för elbilar i sydvästra Finland. Nagu får sin första laddstation under sommaren. Redan i sommar kan det vara möjligt att ladda elbilen under en tur till skärgården.

Sydsvenskan - 05 nov 14 kl. 18:05

Låt inte elbilen bli en Norgehistoria

Norge slår Sverige inte bara i skidor utan även i elbilar: Elbilsförsäljningen och -nyttjandet har ökat med närmare 300 procent under 2014 jämfört med 2013. Motsvarande siffra i Sverige: 130 procent. I Norge finns drygt 20 000 elbilar; under årets första kvartal var superelbilen Tesla S den mest sålda av alla bilar.

SvD - 25 feb 15 kl. 19:34

Därför är det inte längre gratis att ladda elbilen

Vattenfall och Fortum bemöter kritiken om att snabbladdningen av elbilar inte längre är gratis. "Man åker inte till macken och snabbtankar el i 20 minuter varje dag", säger Vattenfalls affärsutvecklingschef till Ny Teknik..

YLE - 03 jun 15 kl. 17:35

Ladda elbilen vid Rådhuset

Det har varit många turer kring laddningsstationen för elbilar i Jakobstad. När både placeringen och tillstånd äntligen blev klara visade det sig att själva laddningsstationen är trasig.
- Vi siktar på att att den är igång till Jakobs dagar, säger Katternös produktionschef Andreas Rasmus.

Nyteknik - 09 okt 14 kl. 07:57

Smart ladda elbilen när åskan går?

TEKNIKFRÅGAN. Dra ut sladden eller ladda vidare? Hur gör man med elbilen när det blixtrar och dundrar?.

DN - 26 okt 19 kl. 08:37

Så här mycket kostar det att ladda elbilen

Elbilen är här för att stanna, men att ladda den kan bli dyrt • DN reder ut alternativen..

Sydsvenskan - 06 maj 11 kl. 09:10

Ladda elbilen utan sladd

Foto: Toyota
Trådlös uppladdning på gång för laddning av elbilen.
Toyota håller på att utveckla en sladdlös laddning av elbilar och laddhybrider genom så kallad elektromagnetisk induktion i samarbete med det amerikanska företaget WiTricity, som är världsledande inom trådlös energiöverföring. Med induktionsladdning räcker det med att elbilen eller laddhybriden står nära laddstationen för att fylla på batterierna.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

SBB köper norska förskolor för miljarder

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) köper en fastighetsportfölj med förskolor i Norge för 4 250 miljoner norska kronor, eller cirka 4,2 miljarder svenska kronor, enligt ett pressmeddelande. Totalt handlar det om 138 fastigheter som köps av norska Lae.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Svenska barn skyddas mer från solen

Svenska barns solvanor har förbättrats under 2000-talet. Resultatet kan bli färre fall av hudcancer i framtiden. – Det är inte så att man ska sitta inne i en garderob hela sommaren utan man får vara ute, säger Ylva Rodvall, docent på Karolinska institut.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Löfven avvisar fast volymmål för hur många som får söka asyl i Sverige

Lovordar Miljöpartiet – och förklarar varför regeringens coronastrategi inte är misslyckad.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

HD ger besked om lärares rätt att ingripa

Kan en lärare handgripligen flytta på en elev som stör eller hindrar andra från att komma fram? Frågan har debatterats sedan en lärare ingrep på just det sättet – och skolan anmäldes. I dag kommer Högsta domstolens vägledande dom om vad skollagen tillåt.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Företag återbetalar coronahjälp

Omkring 3 700 företag som sökte hjälp på grund av coronakrisen har ångrat sig. Företagen har dragit tillbaka sina ansökningar om anstånd med skatten och betalar nu in sammanlagt omkring 3 miljarder kronor i skatt. - Företagen hade rätt att vänta i ett h.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Misstänkt mord i Arvidsjaur

Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt mord i Arvidsjaur. Polisen hittade en avliden person i kommunen vid lunchtid på torsdagen, och kunde inte utesluta att personen dödats. Den döda personen är inte bosatt i kommunen.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Man knivskuren i Kristianstad

En man har knivskurits utomhus i centrala Kristianstad. Han tog sig själv in till sjukhuset strax efter klockan 23, och sjukhuset larmade sedan polisen. – Vi har säkrat en brottsplats som vi spärrat av och som undersökts av tekniker, säger Tommy Bengtss.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Hundrastning och bad på militära skjutfält

Försvarsmakten befarar att en olycka snart kan inträffa på skjutfälten omkring Boden. I bland får skjutövningarna som utförs av Bodens Garnison avbrytas flera gånger, sedan obehöriga tagit sig in på områdena. – Vi har haft flera allvarliga incidenter dä.

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Färgexplosion i ny bild av stjärnsamling

Ny bild från Alma- och Hubbleteleskopen kan ge oss fler svar om hur det går till när stjärnor föds..

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Opererades av skandalkirurg – stämmer region

En patient som opererades av skandalkirurgen Paolo Macchiarini stämmer nu region Stockholm, efter att fyra centimeter av hans luftstrupe opererats bort, rapporterar TV4 Nyheterna. Patienten skulle opereras för sin sömnapné genom att få några överskjutan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.