GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 10 July, 10:52

GöteborgsPosten - 28 jun 20 kl. 05:00

Nu måste konkreta åtgärder till för att bekämpa rasismenKonkreta förslag som en oberoende myndighet som granskar polien och införandet av jämlikhetsdata bör bli verklighet.
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu måste konkreta, åtgärdertill för att , bekämpa, rasismen
Supermiljöbloggen - 25 aug 15 kl. 13:06

Miljöpartiet: ”Mer än tomma ord krävs för att bekämpa antibiotikaresistens”

Under sina åtta år vid regeringsmakten åstadkom Centerpartiet ytterst lite för att motverka den allvarliga situationen med antibiotikaresistens. Det skriver Miljöpartiets Stina Bergström, miljöpolitisk talesperson, Emma Nohrén, landsbygdspolitisk talesperson och Max Andersson, EU-parlamentariker. Det är välkommet att Centerpartiet vill bidra till arbetet för att komma till rätta med det mycket allvarliga problemet med antibiotikaresistens (SMB debatt 20/8).

GöteborgsPosten - 02 nov 19 kl. 05:01

Bekämpa vardagsrasismen

Den verkligt allvarliga rasismen är den som riktar sig direkt mot konkreta individer i vardagen..

EU-Parlamentet - 25 nov 15 kl. 14:52

Pressmeddelande - Gemensam EU-strategi krävs för att bekämpa radikalisering av unga européer

Plenarsammanträde : Terroristattackerna i Paris har ännu en gång gjort det tydligt hur brådskande det är att EU-länderna enas om åtgärder mot radikalisering och terrorism, säger parlamentet i en icke-bindande resolution som antogs på onsdagen. Resolutionen innehåller konkreta förslag på en omfattande strategi för att ta itu med extremism, särskilt i fängelser, på nätet, i skolorna och via integration.

Källa : © Europeiska unionen, 2015 - EP.

SmålandsPosten - 26 nov 13 kl. 06:11

Seminarium gav konkreta förslag på hur sjögullet ska bekämpas

Problemen med vattenväxten sjögull tas på största allvar av Tingsryds kommun. I förra veckan arrangerades ett seminarium som gav expertsvar, råd och idéer. Dessutom mynnade det ut i flera konkreta förslag som ska missgynna växtens framfart.

Nerikes Allehanda - 11 sep 14 kl. 09:51

M föreslår åtgärder mot narkotikamissbruk

Moderaterna vill ta krafttag mot drogproblemen i Örebros skolor. I ett yrkande till kommunstyrelsen föreslår partiet tre konkreta åtgärder för att bekämpa problemet med unga narkotikamissbrukare..

BT - 02 mar 14 kl. 11:09

Ett gemensamt ansvar att stoppa rasismen

En ny form av folkhat, främlingsfientlighet och nazism har vuxit fram i Europas länder. Denna gång är det inte judarna som är syndabockar. Nu är det islamofobin och hatet mot romer som sprider sig i Europa.

SVT Debatt - 01 dec 13 kl. 12:30

Vänsterpartiet ska inte ge upp sin antirasistiska kamp

ANTIRASISM Den 27 november skrev Abe Bergegårdh och Anders Jarfjord på SVT Debatt om vad de kallar Vänsterpartiets misslyckade antirasistiska strategi. Man får intrycket av att de ser och talar till arbetare som vita svenskfödda män, men arbetarklassen är ingen homogen grupp. De skriver att vi ska acceptera att det finns märkliga och konservativa värderingar hos arbetarklassen.

YLE - 29 mar 15 kl. 18:45

"Rasismen får för lite utrymme i valdebatterna"

Rasismen har fått för lite utrymme i valdebatten, anser förbundet Ungdom mot rasism i Finland Ungdom mot rasism i Finland. Förbundet får medhåll av flera politiker. Den rätt nya organisationen Ungdom mot rasism i Finland ordnade i samarbete med yrkeshögskolan Arcada på söndag en valdebatt om rasism.

SR - 27 mar 20 kl. 05:59

Oenighet om stödåtgärder i EU

På EU-toppmötet igår kväll kunde ledare inte enas om några konkreta stödåtgärder för att dämpa de ekonomiska skadorna från coronautbrottet..

Supermiljöbloggen - 07 aug 15 kl. 16:52

Det här är FN:s nya hållbara utvecklingsmål

Förenta Nationerna har nu i dagarna presenterat de efterföljande målen till de åtta millenniemål som sattes upp för att minska fattigdom, svält och låta världen gå mot ett mer hållbart resursutnyttjande till 2015. De sjutton nya mål som nu har lagts fram är mer specifika gentemot bland annat energi, miljö, social hållbarhet och mänskliga rättigheter.   FN:s 193 medlemsländer godkände i söndags de 17 nya, hållbara utvecklingsmål (Sustainable Development Goals) som ska ersätta millenniemålen vars giltighetstid nu går ut, rapporterar bland annat Reuters.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Semestersugna svenskar tar bilen till Balkan

Mindre krångel än väntat att köra genom Europa..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Expert: Ett bakslag för Trump

Under Rysslandsutredningen utmålade sig USA:s president som offer för en politiskt motiverad häxjakt. Men den retoriken har inte gått hem när det gäller frågan om Donald Trumps skattedeklarationer, säger den amerikanske statsvetaren Chris Galdieri..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Det gäller för resor på Balkan

UD avråder för resor till de flesta länderna - men inte alla..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Lindahl tveksam till landslaget: En stoppkloss

Hedvig Lindahl börjar se slutet på landslagskarriären..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Över en halv miljon döda i covid-19

Coronapandemin har gjort mer än tolv miljoner människor sjuka och dödat över en halv miljon..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Tiger Woods tillbaka på touren

Tiger Woods är snart tillbaka på PGA-touren. Nästa veckas Memorial Tournament är stjärnans första tävling på den amerikanska proffstouren sedan i februari..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Varken Alkis eller Minus duger

Ett föräldrapar i Jönköping ville ge sin son namnet Minus. Men från Skatteverket blev det nobben. "Det har en negativ innebörd som skulle kunna leda till obehag för bäraren", skriver myndigheten i sitt beslut enligt.

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Kongressen får inte se Trumps deklaration

GP:s Britt-Marie Mattsson reder ut den krångliga historien om fighten som tagit flera år..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Flera krögare upprörda över trängselkontrollerna

Peter Iwers som driver 2112: ”Som att branschen blivit syndabocken för problemet med trängsel”..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Vändningen i Bulgarien – stoppar publiken

För drygt en månad sedan återupptogs ligafotbollen i Bulgarien med publik – men nu meddelar landets hälsominister att supportrar hädanefter förbjuds att gå på matcherna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.