DI > Ekonomi

Wednesday, 08 July, 11:49

DI - 28 jun 20 kl. 15:21

Räntan splittrar skuggdirektionen – ”en kris som ingen annan”Skuggdirektionen är fortsatt splittrad om räntan. Två medlemmar vill sänka med 50 punkter och fyra vill låta den ligga kvar på noll..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räntan, splittrar, skuggdirektionenen , krissom ingen annan
Dagens PS - 04 sep 17 kl. 11:20

DI:s skuggdirektion: Höj räntan nu, Ingves!

Det är första gången sedan 2011 som skuggdirektionen vill se högre styrränta. Dagens Industris skuggdirektion vill att Riksbanken höjer reporäntan vid det penningpolitiska mötet nu i veckan. Detta efter att svensk ekonomi överraskat positivt senaste tiden, med en starkare BNP-tillväxt än väntat och en inflation över Riksbankens mål på 2,0 procent.

DI - 23 okt 17 kl. 19:09

Skuggdirektionen: Dags att höja räntan

Skuggdirektionen upprepar budskapet att det är dags att börja strama åt penningpolitiken. Fem av sex ledamöter vill nu höja räntan.  De räntebanor som introduceras från och med detta möte visar att en majoritet vill att reporäntan är uppe på noll till våren.

DI - 12 feb 18 kl. 19:07

Skuggdirektionen fortfarande eniga: Höj räntan, Ingves

För fjärde mötet på raken uppmanar Skuggdirektionen Riksbanken att höja räntan. Börsoron och den skakiga bomarknaden väger lätt i jämförelse med den starka konjunkturen och det stigande resursutnyttjandet.  Samtliga ledamöter vill dra upp räntan, men i lite olika takt.

DI - 22 okt 13 kl. 11:02

Skuggdirektionen: Sänk räntan!

Både den internationella och den svenska ekonomin har försvagats något den senaste tiden. Samtidigt är inflationen låg och arbetslösheten hög. Skuggdirektionen upprepar därför sitt budskap: sänk räntan!.

DI - 18 dec 17 kl. 09:26

Skuggdirektionen: Höj räntan

För tredje mötet på raken röstar Skuggdirektionen för räntehöjning. Den här gången vill samtliga ledamöter, för första gången sedan 2011, höja räntan. Den starka konjunkturen, tecknen på stigande inflationstryck och den svaga kronan väger tyngre än oron på bostadsmarknaden..

DI - 21 okt 18 kl. 20:20

Skuggdirektionen: Höj räntan Ingves – ”det är min största skräck”

Resursutnyttjandet är högt, konjunkturen stark och inflationen över målet. Räntan bör därför omgående höjas med 0,25 procentenheter och därefter med lika mycket varje kvartal fram till nästa sommar. Det är budskapet från Skuggdirektionen..

DI - 18 dec 18 kl. 21:10

Skuggdirektionen: Räntan bör höjas – trots marknadsstöket

Marknadsstöket håller i sig, konjunkturoron ökar och de senaste inflationsutfallen har varit en besvikelse. Ändå är det ingen tvekan om att räntan ska höjas. Det är budskapet från Skuggdirektionen som inte är så orolig för konjunkturen.

DI - 11 feb 19 kl. 10:35

Skuggdirektionen: Håll räntan still nu - då är det dags att höja

Med en färsk räntehöjning i ryggen och tecken på svagare europeisk konjunktur är det bäst att låta räntan vara. Det anser Skuggdirektionen.  Men det är ingen tvärnit som väntar för vare sig tillväxt eller inflation och de flesta ledamöterna räknar med en ny höjning i år..

DI - 25 apr 17 kl. 13:55

Skuggdirektionen: ”Dags att släppa krisåtgärderna”

För första gången sedan 2011 röstar en av Di:s sex skuggdirektionsmedlemmar för att höja räntan. Majoriteten var inte lika säker och efter en intensiv diskussion om inflationsutsikter, den svenska regeringens kassakistor och tillgångspriser valde de att avvakta – åtminstone ett tag..

DI - 17 mar 20 kl. 22:56

Experterna öppnar kistlocket till minusräntan – ”bättre göra för mycket”

Skuggdirektionen ger med beröm godkänt till de krisåtgärder som vidtagits av Riksbanken och regeringen. .

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Nokia faller efter uppgifter om hotat Verizonkontrakt

Nokia sjönk 7,1 procent i den inledande onsdagshandeln, efter uppgifter om att kontraktet med amerikanska mobiloperatören Verizon är i….

DI - 1 timme sedan

SBB bygger nytt polishus i Örnsköldsvik

Fastighetsbolaget SBB har tecknat ett projekteringsavtal gällande ett nytt polishus i Örnsköldsvik..

DI - 1 timme sedan

Antalet nya covid-19-sjuka på iva på rekordlåga nivåer

Antalet nyinskrivna covid-19-patienter på intensivvårdsavdelningarna i Sverige fortsätter att minska..

DI - 1 timme sedan

Novozymes organiska tillväxt uppgick till minus 2 procent andra kvartalet

Danska enzymtillverkaren Novozymes hade en organisk försäljningstillväxt under det första halvåret på 4 procent och på -2 procent under det….

DI - 1 timme sedan

EU laddar för grön vätgas

Ut med naturgasen och in med förnybar vätgas. Så lyder tankarna inför de energiplaner som EU-kommissionen ska presentera under onsdagen..

DI - 2 timmar sedan

Levi Strauss drar åt svångremmen

Jeansjätten Levi Strauss kommer att dra ned med cirka 700 anställda, motsvarande 15 procent av personalen..

DI - 2 timmar sedan

Filmstaden-ägaren stämmer New Jersey

Biografkedjorna AMC Entertainment, Cinemark och Regal stämmer delstaten New Jersey för de vägrar att tillåta biografer att öppna. .

DI - 2 timmar sedan

Amazon kastar ut Boohoo efter uppgifter om bristfälliga arbetsvillkor

Boohoos aktie handlades ned 2 procent på Londonbörsen efter att Amazon anslöt sig till listan av bolag som kastat ut nätmodehandlaren från….

DI - 2 timmar sedan

Proffsens favoritaktier – så investerar de 100.000 kronor just nu: ”Ska upp 100 procent”

Sparare kan passa på att göra riktigt goda affärer under semesterlugnet på börsen..

DI - 2 timmar sedan

Spotifyveteranen in i Clas Ohlsons styrelse

Mengmeng Du, med en bakgrund i Spotify och i flera startupbolag, går tillsammans med Svenska Spels vd Patrik Hofbauer in i prylkedjans….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.