Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 04 July, 16:59

Cornucopia - 28 jun 20 kl. 13:33

JÖK-partierna går vidare med föråldrade höghastighetsjärnvägar som aldrig kommer kunna konkurreraRegeringen går nu med stöd av JÖK-partierna C+L vidare med att bränna 205 miljarder kronor i 2017 års penningvärde på höghastighetsjärnvägar mellan Sveriges tre så kallade storstadsområden Stockholm, Göteborg och Malmö. Detta trots att järnvägarna aldrig kommer kunna konkurrera vare sig kostnads- eller klimatmässigt med framtida el- och biobränsleflyg.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
JÖK, Sveriges, Stockholm, Malmö, TGV, Kontinentialeuropa, Sverige, Madrid, Paris

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JÖK-partierna, går, vidaremed , föråldrade, höghastighetsjärnvägarsom , aldrigkommer , kunna konkurrera
News55 - 08 nov 17 kl. 13:45

SPF Seniorerna: ”Det är dags att höja pensionsåldern i riksdagen!”

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson skriver i en debattartikel i Aftonbladet att den åldrande befolkningen, med all rätt, ofta lyfts fram som en av världens största utmaningar. Men hon anser också att de äldre borde ses som en stor potential för samhället och menar att behovet av att vara synliggjord och känna sig efterfrågad är avgörande för att leva ett bra liv. Arbetsmarknaden består av föråldrade attityder, skriver Eva Eriksson, vilket gör det svårt för personer över 65 att vara med och bidra med sin erfarenhet och kompetens, även om många vill jobba högre upp i åldrarna.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Gästinlägg: Överdriven oro över barnsparande i barnets namn

Nedanstående är ett gästinlägg av en läsare som vänder sig mot synen att det är en risk att spara åt barnen i barnens eget namn.
Personligen tycker jag att många har en överdrivet orolig syn på att de måste skydda barnsparandet från "barnet" när barnet fyller 18 år. Deg.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Fredagsmys: Idag går 24% av bloggläsarna på semester

Dags för lite fredagsmys, och vad är väl mysigare än att 25% av bloggläsarna går på semester idag? Ceasarsallad med rosevin på granncaféet Hede Gård, Sätila.
Hela 24% av bloggläsarna går på semester idag och inleder med vecka 28 som sin första semestervecka.

Cornucopia - Igår: 15:45

Varför ska kultur och media få särskilt coronastöd - när tiotusentals andra drabbade inte får det?

Kultur- och mediasektorn får särskilt coronastöd från staten, men tiostusentals andra drabbade företag och individer får inga riktade stöd utöver skattesänkningar och permitteringsstöd. Hur går det alls att motivera att kultur och media ska inta en särställning och där en liten klick av branscheliten ska få stöd? Det finns bara ett ord för detta och det är orättvisa, och anledningen kan bara gissas vara att man vill få tyst på press och kändisars klagan.

Cornucopia - Igår: 12:04

Elbilsregistreringarna första halvåret 2020 - sex första Polestar 2 i juni

Första halvårets elbilsregistreringar hittas nu hos Bil Sweden, och Tesla fortsätter dominera som leverantör, följt av Kia och Renault. I juni dök de första av Kina-Volvos Polestar 2 upp i Sverige med fler registrerade bilar än Jaguar I-Pace. Graf över nybilsregistreringar nedan.

Cornucopia - Igår: 08:21

Australien ökar försvarsbudgeten till långt över 2% av BNP för att förbereda för konflikt med Kina

Australien ökar sin försvarsbudgeet till långt över 2% av BNP under den närmaste tioårsperioden. Anledningen uppges vara att man behöver förbereda sig för en väpnad konfrontation ("krig") mot Kina. Bland annat anskaffar man nya sjömålsrobotar med mycket lång räckvidd för att klara av en konflikt till sjöss.

Cornucopia - Igår: 07:18

Shanghaibörsen tillbaka på årshögsta

Börserna fortsatte att stiga igår och under morgonen tog sig Shanghaibörsen tillbaka till årshögsta från januari. Sedan diktaturlagarna infördes i Hong Kong har börserna i Kina rusat, drivet av positiva makrosiffror.Folkrepubliken Kinas flagga.

Cornucopia - Igår: 02:32

Fallout blir teveserie på Amazon Prime

Legendariska postapokalyptiska datorspelserien Fallout blir teveserie på Amazon Prime. #PleaseStandBy. @Fallout @BethesdaStudios #KilterFilms pic.

Cornucopia - I förrgår: 13:15

Införandet av diktatur i Hong Kong visar att det inte är 1997 längre

Att diktaturen Folkrepubliken Kina nu infört diktaturlagar i Hong Kong är knappast en slump. Det handlar inte om att världen är upptagen med coronakrisen, utan om att Kinas ekonomi växt så mycket sedan man tog över Hong-Kong 1997 att man inte längre behöver ha en exklusiv och frihetelig port in i landet. Maktförhållandena mellan världens nu näst största ekonomi och ett försvagat Storbritannien som lider dubbelt av coronakrisen och Brexit är helt annorlunda nu, och Boris Johnsons erbjudande att ge tre miljoner Hong Kong-bor brittiskt medborgarskap ändrar inte detta.

Cornucopia - I förrgår: 10:38

Fyller inreseförbud någon funktion - eller är de ren populism?

Smittor bryr sig inte om nationsgränser och i synnerhet inte nationaliteter, och när coronaviruset SARS-CoV-2 och tillhörande sjukdom Covid-19 nu finns i alla länder, så är det högst diskutabelt att ett inreseförbud fyller någon funktion annat än populism och att låtsas ta kraftfulla åtgärder emot sjukdomen. Låt oss räkna kanske lite helt amatörmässigt på det?Cityterminalen i Stockholm i början av maj.

Cornucopia - I förrgår: 08:53

Ryska Federationen inför Tsar Putin - och territoriella krav på grannarna i sin grundlag

Som väntat har det offentliggjorts att den så kallade folkomröstningen om den Ryska Federationens författning resulterade i en grundlagsändring. Därmed kommer Putin sitta kvar som tsar i Ryssland till sin död, men i den mångkulturella och flerspråkiga Ryska Federationen slår också fast i grundlagen att de är Sovjetunionens arvtagare med stöd av Gud, med rätt till allt område behärskat av Sovjet, samt att ryska språket avgör var Rysslands gränser ska gå. Kort sagt står det nu i grundlagen att exempelvis Estland, Lettland och Litauen enligt Gud tillhör Kreml.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.