DI > Ekonomi

Friday, 03 July, 21:13

DI - 28 jun 20 kl. 13:29

Privatkunderna ökade när företagen tog coronapausFrån gå-bort-present till vardagslyx. Det var tanken när Flowery startade sin prenumerationstjänst på snittblommor..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Flowery

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Privatkunderna, ökadenär , företagen, tog, coronapaus
GöteborgsPosten - 07 maj 19 kl. 13:21

Prickmottagning ökade antalet tider – tog slut på fyra dagar

Hudcancer är den tredje vanligaste cancerformen – under vecka 20 uppmärksammas det över hela landet..

HBL - 13 dec 12 kl. 05:30

EK tog initiativet

Finlands näringsliv, EK, har tagit grepp om problemformuleringen i den ekonomisk-politiska debatten.Den nye vd:n Jyri Häkämies har på nolltid bytt skepnad från minister i en bredbasig regering till högste lobbare för näringslivet och storindustrin. Häkämies tog genast avstånd från planerna på att i någon form fortsätta det nuvarande ramavtalet för arbetsmarknaden, EK vill ha branschvisa avtal, och allra helst vill man att så mycket som möjligt ska avtalas på företagsnivån.

YLE - 21 okt 15 kl. 03:52

Hjälpviljan bland finländarna ökade - rekordresultat för Hungerdagen

Röda korsets hungerdagsinsamling lyckades i år samla in 3,8 miljoner euro. Jämfört med fjolårets resultat på 2,2 miljoner euro är det en enorm ökning. Årets resultat är också det bästa någonsin.

Uppsalanyheter.se - 02 mar 15 kl. 23:18

Konkurserna ökade med 133 procent i Uppsala

Konkurserna inom svenskt näringsliv fortsätter att minska och i februari sjönk antalet konkurser med hela 13 procent. Men i Uppsala län är trenden den motsatta, där ökade antalet konkurser  med 133 procent. Konkurserna inom svenskt näringsliv fortsätter att minska och i februari sjönk antalet konkurser med hela 13 procent.

PrivataAffärer - 04 maj 20 kl. 07:59

UC: Konkurserna ökade 30 procent i april

Konkurser inom hotell- och restaurangbranschen ökade med 159 procent, och 3,5 aktiebolag om dagen gick i konkurs inom segmentet jämfört med 1,2 i fjol. Inom detaljhandeln ökade konkurserna med 56 procent jämfört med april i fjol. Hotell- och restaurangbranschen upplevde en viss avmattning redan under 2019, och står nu för 13 procent av alla konkurser.

YLE - 28 okt 15 kl. 08:33

Företagen betalar mindre – du mer

Staten får in mindre pengar än tidigare i form av samfundsskatt. Det framkommer i skatteverkets färska uppgifter om fjolårets beskattning. Intäkterna som drivs in från samfundsskatten har alltså minskat.

YLE - 28 okt 15 kl. 08:33

Skatteuppgifter: Företagen betalar mindre – du mer

Staten får in mindre pengar än tidigare i form av samfundsskatt. Privatpersoners inkomstskatt har däremot vuxit. Det framkommer i skatteverkets färska uppgifter om fjolårets beskattning.

YLE - 06 feb 13 kl. 11:45

Företagen tror inte på snabb ljusning

Företagen bedömer fortsättningsvis konjunkturläget som svagt, och någon snabb ljusning har de flesta inte i sikte. Enligt Finlands Näringsliv, EK:s nya konjunkturbarometer ser såväl industrin, byggföretagen som servicesektorn huvudsakligen negativt på utsikterna för det närmaste halvåret. Speciellt pessimistiska är byggföretagen, där över 40 procent av företagen tror att konjunkturerna försvagas, medan bara 5 procent tror på en uppgång.

HBL - 22 maj 13 kl. 15:00

Företagen ser en glimt av hopp

Många företag tror att den värsta delen av den ekonomiska krisen är över.Enligt experter kan man dra den slutsatsen av att antalet permitteringar har ökat avsevärt i år. Trots att samarbetsförhandlingarna ökade under början av året har uppsägningarna varit ovanligare än i fjol.

Västerbottens Folkblad - 03 nov 14 kl. 08:38

Småföretagen i Umeå värderas allt högre

Under förra året ökade värdet på småföretagen i Umeå med 5,1 procent, visar en ny undersökning. I Västerbotten var ökningen bara 0,7 procent, tredje lägst i landet. Umeå hamnar på plats 159 i en jämförelse av värdetillväxten hos småföretagen i landets samtliga 290 kommuner.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Mutlarmet till Ericsson gällde avtal i högriskländer

Uppgiften att USA:s finansinspektion granskade 18 av Ericssons konsultaffärer i Mellanöstern i januari 2015 var allvarlig för telekomjätten….

DI - 30 minuter sedan

Di:s experter: ”Måste svida för Riksbanken”

Räntevapnet är dött – länge leve balansräkningen. ”Det är uppenbart att Riksbankens fokus kommer att ligga där kommande år..

DI - 45 minuter sedan

KI-chefen: Handlar om historiskt tapp

Konjunkturinstitutet ska sätta en prislapp på coronapandemin åt regeringen. Redan nu står det klart att det handlar om ett historiskt tapp….

DI - 1 timme sedan

Commerzbanks ordförande avgår – vd erbjuder sig att lämna

Tyska Commerzbanks styrelseordförande Stefan Schmittmann avgår den 3 augusti medan bankens vd Martin Zielke har erbjudit sig att avgå..

DI - 1 timme sedan

Facktoppar: Ny varselvåg hotar – förläng permitteringsstödet

Permitteringsstödet måste förlängas och beskedet brådskar – om inte fortsätter industrin att varsla under sommaren..

DI - 1 timme sedan

Air France planerar att minska personalstyrkan med drygt 7.500 personer

Det franska flygbolaget Air France planerar att minska antalet anställda med drygt 7.500 personer till slutet av 2022..

DI - 1 timme sedan

På tisdag tar solcellspengarna slut – stor risk du blir utan

Hälften av alla som söker stöd för att installera solceller på sina tak utesluts när bidraget nu tas bort för att ersättas med grönt….

DI - 1 timme sedan

Färre än väntat söker statligt hyresstöd

Efter två dygn hade nästan 7.300 hyresvärdar ansökt om statligt stöd för hyresrabatter på grund av coronakrisen..

DI - 1 timme sedan

Macron vill ut ur skuggan

Frankrikes mest populäre politiker lämnade in sin avskedsansökan och avgick under fredagen..

DI - 1 timme sedan

Aktivism ska inte styra myndigheter

Den svenska principen med fristående myndigheter som har generöst manövreringsutrymme har stor tilltro hos befolkningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.