SVT > Inrikes

Saturday, 11 July, 17:11

SVT - 28 jun 20 kl. 13:06

Personer som åtalats för mened uppges ha utsatts för hotMinst 30 av närmare 300 personer som åtalats för mened sedan 2015 uppger att de har blivit utsatta för hot eller påtryckningar. Det rapporterar P1-programmet ”I lagens namn”. – Det finns en större oro bland allmänheten att prata med oss, säger kriminalinspektör Peter Samuelsson..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
P1, Peter Samuelsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Personer som åtalatsför , mened, uppgesha , utsattsför , hot
SR - 28 jun 20 kl. 03:11

Flera som åtalats för mened uppges ha utsatts för hot

Av nära 300 personer som åtalats för mened senaste fem åren uppges minst 30 ha utsatts för hot eller påtryckningar. Det visar statistik som P1-programmet "I lagens namn" tagit fram..

Sydsvenskan - 28 jun 20 kl. 07:16

Många som åtalas för mened kan ha hotats

Nästan 300 personer har åtalats för mened de senaste fem åren. Minst 30 av dem uppges ha blivit utsatta för hot eller påtryckningar, rapporterar Sveriges Radio och P1-programmet "I lagens namn", som tagit fram statistiken. Alexandra Bittner var förunder.

Aftonbladet - 28 jun 20 kl. 07:16

Många som åtalas för mened kan ha hotats

▸ Nästan 300 personer har åtalats för mened de senaste fem åren. Minst 30 av dem uppges ha blivit utsatta för hot eller….

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 20 kl. 07:16

Många som åtalas för mened kan ha hotats

Nästan 300 personer har åtalats för mened de senaste fem åren. Minst 30 av dem uppges ha blivit utsatta för hot eller påtryckningar, rapporterar Sveriges Radio och P1-programmet "I lagens namn", som tagit fram statistiken. Alexandra Bittner var förunder.

GöteborgsPosten - 28 jun 20 kl. 07:16

Många som åtalas för mened kan ha hotats

Nästan 300 personer har åtalats för mened de senaste fem åren. Minst 30 av dem uppges ha blivit utsatta för hot eller påtryckningar, rapporterar.

Skånskan - 08 jun 16 kl. 10:00

Vittne ljög i rätten – fängelse för mened

Tjörnarp Mannen uppgav först till polisen att han hade bevittnat den grova misshandeln i Tjörnarp sommaren 2013. I tingsrätten någon månad senare sa han att han inte ens hade varit på plats. Nu döms mannen för mened till tre månaders fängelse.

Sydsvenskan - 15 jul 12 kl. 06:30

Huliganutpekare åtalad för mened

Han var kallad att vittna mot den MFF-huligan som sprang in på plan och avbröt det skånska fotbollsderbyt.Men i vittnesstolen nekade han till att ha sett något. Nu har han åtalats för mened..

NT - 03 mar 17 kl. 10:30

Åtalas för mened under rättegång

En av de tilltalade för rånet mot Överskottsbolaget har åtalats för mened under rättegången mot en Red & White Crew-medlem, som senare dömdes till 12 års fängelse för mordförsök..

GöteborgsPosten - 29 nov 18 kl. 10:15

Tog på sig skulden för grova kvinnomisshandel – åtalas för mened

Den kidnappade kvinnan hotades och misshandlades i skogen i närheten av Sisjöns badplats.
Hennes exsambo åtalades och dömdes för brotten – trots att en yngre man tog på sig skulden för den grova misshandeln.
Nu har den unge mannen åtalats för mened..

YLE - 26 sep 12 kl. 17:34

Ex-skidåkare anklagas för mened

Centralkriminalpolisen undersöker om skidåkarna Harri Kirvesniemi, Jari Isometsä och Janne Immonen har gjort sig skyldiga till mened i samband med utredningen av FNB:s dopningsfall. Centralkriminalpolisen undersöker sedan i fjol fallet Jari Räsänen och dopningsanklagelserna som FNB riktade mot honom år 1998. FNB tvingades då betala ett stort skadestånd åt Räsänen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Se SVT:s reporter testa städknepen

Funkar det verkligen att göra rent spisenhällen med en sockerbit, badrumsgolvet med bikarbonat och en gammal träbänk med ättika? Se SVT:s reporter Christopher Gimling Shaftoe testa några populära husmorsknep. – Jag blev mest imponerad av ättiksblandningen på träbänken, säger han..

SVT - 4 timmar sedan

Här samlar forskarna in bin och sätter radiosändare på dem

Här samlar forskare in honungsbin och förser dem med radiosändare. Den unika metoden har aldrig tidigare använts i Sverige men ska ge mer kunskap om biets flygvanor, arbetsuppgifter och livslängd. –Det är fascinerande, säger Sonja Leidenberger, vid institutionen för biovetenskap vid Högskolan i Skövde..

SVT - 4 timmar sedan

Veterinärbristen märks extra på sommaren

Värmeslag, ombett, trafikolyckor och fall genom öppna fönster är bara några av de åkommor som drabbar våra husdjur på sommaren och gör årstiden extra hektiskt för djursjukhusen – som redan tampas med stora problem att rekrytera veterinärer..

SVT - 4 timmar sedan

Husdjur dör på grund av veterinärbrist

De kommande 12 månaderna behöver djursjukvården rekrytera minst 365 nya veterinärer. I Sverige examineras varje år omkring 90. – Vi skulle behöva minst dubbla antalet utbildningsplatser, säger Mia Runnérus, sektionsmedlem i Svensk djursjukvård..

SVT - 6 timmar sedan

SAS har återbetalat 700 000 resenärer: ”Saknar motstycke”

Flygjätten SAS har hittills återbetalat drygt 700 000 resenärer som fått sina resor inställda på grund av coronapandemin. Men ärendehögen är fortsatt stor – och tusentals kan tvingas få vänta i månader på att få sina pengar. – Vi gör precis allt vi kan för att betala tillbaka, men det är ett jättesvårt läge, säger Karin Nyman, kommunikationsdirektör på SAS..

SVT - 10 timmar sedan

Försäljningen av cyklar skjuter i höjden under coronapandemin – ”jättebrant kurva”

Cykelbranschen går mot strömmen i coronakrisen. Under våren har försäljningen av cyklar skjutit i höjden, enligt flera återförsäljare. Och coronapandemin pekas ut som orsaken.

SVT - 10 timmar sedan

Kritiken mot regeringen: Har inte gjort infrastruktursatsningar för cyklister

Coronapandemin har fått svenskarna att cykla som aldrig förr. Men det behövs infrastruktursatsningar för att trenden inte ska vika. Det menar företagaren Tony Grimaldi, som är engagerad i organisationen Cycling Industries Europe.

SVT - 10 timmar sedan

Tre vanliga misstag vid cykelköp – det här kan du göra istället

Försäljningen av cyklar har ökat under coronapandemin. Men vad ska du tänka på för att få till cykelköpet. – Vanliga misstag är att man köper fel sorts cykel och att man inte kollar en begagnad cykel ordentligt, säger Lars Strömgren, ordförande i Cykelfrämjandet..

SVT - 21 timmar sedan

Värdefull valtand stulen från Nordiska museet – nu läggs utredning ner

En narvalstand har stulits från en utställning på Nordiska museet. Stöldgodset är värderat till 100.000 kronor.

SVT - 23 timmar sedan

Wallström: ”För ansvariga på UD kom Sheraton-mötet som en chock”

Den tidigare utrikesministern Margot Wallström (S) skriver på Twitter att den tidigare Kinaambassadören Anna Lindstedts möte på hotell Sheraton om den fängslade förläggaren Gui Minhai kom som en chock. UD uppger att Lindstedt är forsatt anställd efter den friande domen i dag, men kan inte vara på jobbet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.