Kristianstadsbladet > Nyheter

Monday, 06 July, 20:21

Kristianstadsbladet - 28 jun 20 kl. 12:07

Statyer under lupp vid protester mot rasismEn bit viktig historia eller en kontroversiell förfining av verkligheten? Åsikterna går isär när statyer och monument har hamnat i strålkastarljuset i samband med protesterna mot rasism i världen..
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statyerunder , luppvid , protestermot , rasism
Helsingborgs Dagblad - 28 jun 20 kl. 12:07

Statyer under lupp vid protester mot rasism

En bit viktig historia eller en kontroversiell förfining av verkligheten? Åsikterna går isär när statyer och monument har hamnat i strålkastarljuset i samband med protesterna mot rasism i världen. – Det är viktigt att ta protesterna på allvar.

YA - 28 jun 20 kl. 12:07

Statyer under lupp vid protester mot rasism

En bit viktig historia eller en kontroversiell förfining av verkligheten? Åsikterna går isär när statyer och monument har hamnat i strålkastarljuset i samband med protesterna mot rasism i världen..

GöteborgsPosten - 28 jun 20 kl. 12:07

Statyer under lupp vid protester mot rasism

En bit viktig historia eller en kontroversiell förfining av verkligheten? Åsikterna går isär när statyer och monument har hamnat i strålkastarljuset i samband med protesterna mot rasism i världen..

Sydsvenskan - 28 jun 20 kl. 12:07

Statyer under lupp vid protester mot rasism

Åsikterna går isär när statyer och monument har hamnat i strålkastarljuset..

DN - 16 jun 20 kl. 15:48

Stockholms stad får krav på att ta bort statyer

I flera länder välts statyer i samband med protester mot rasism. Flera skrivelser har också skickats till Stockholms stad med krav på att….

Skånskan - 24 sep 15 kl. 21:29

”Risken är tyvärr att protester här bara blir vapen”

Kultur och Nöje Redan 2013 blev det bestämt att Bokmässan 2015 skulle ha Ungern i fokus men ingen hade nog föreställt sig att fokus då skulle komma att hamna lika mycket på Ungerns brutala flyktingpolitik som landets litteratur och författare.
– Risken är tyvärr att protester här bara blir vapen för Victor Orbán, eftersom public service i Ungern är så hårt styrt, säger Daniel Gustavsson Pech, som översätter ungersk litteratur till svenska.Under Bokmässans officiella invigning läste förläggaren Svante Weyler ett tal från den ungerske författaren Péter Esterházy eftersom författaren själv stannat hemma av hälsoskäl.

SR - 19 feb 15 kl. 18:08

Stora protester mot Växjös beslut att stoppa damen med väskan

Växjö kommuns nej till konstverket där en dam slår en nazist med sin handväska har väckt en storm av protester från allmänheten och konstintresserade över hela landet. Till exempel har det hängts upp handväskor på statyer i protest på olika håll. Bildspel: Statyer får väskor i protest.

SVT - 17 jun 20 kl. 08:49

Stefan Löfven vill inte riva statyer i Sverige

I flera länder runt om i världen har statyer av politiker, kungar och kolonialherrar rivits eller flyttats efter protester och demonstrationer. I Sverige har ingen staty välts eller rivits, men frågan om till exempel Carl von Linné och Louis de Geer i statyform har väckts. – Jag tycker man kan ha uppfattningar om olika personer, men att vi skulle börja se över vilka statyer vi ska ha kvar, nej, jag tror inte på det, säger statsminister Stefan Löfven (S) till Expressen..

Trelleborgs Allehanda - 04 apr 11 kl. 17:45

Ungdomars synpunkter under Lupp

Unga i Trelleborg vill gärna stanna i staden. De vill gärna vara med och påverka, men vet inte vem de ska vända sig till med sina synpunkter. Det framgår av Lupp-enkäten som genomfördes i höstas bland unga i Trelleborg.

SVT - 08 jun 20 kl. 08:44

Statyer välta och vandaliserade i protest mot rasism

George Floyds död har lett till omfattande demonstrationer världen över. Under helgen har dessutom ett flertal statyer föreställande bland annat tidigare slavägare välts och vandaliserats i protest..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 09:19

Uppåt på börsen

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:50

Lisa Axelsson: ”Jag vill också vara en frihetsforskare som skiter i måsten”

Marie jobbar inte längre. Efter mer än ett kvarts sekel på Sveriges järnvägar har hon hängt av sin konduktörshatt för sista gången. Jag springer på henne en solig förmiddag i trappen och gratulerar till pensionen..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:51

Brott: 20-åring gick bärsärkagång

En 20-åring sitter anhållen efter att ha misshandlat flera personer under helgen..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 09:05

Tävling ska ta fram förorternas författartalanger

Ortens bästa poet lockade tusentals unga i landets förorter till att lyssna på poesi, men tävlingen tvingades lägga ner i brist på pengar. Nu lanseras i stället en ny tävling i samma anda..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 09:10

Nokia levererar 5G till Taiwan

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:28

Nu ökar kontrollen vid villkorlig frigivning

Längre övervakningstider, fotbojor och snabbare varningar vid misskötsel. Det är några av förändringarna när nya lagstiftningen kring villkorlig frigivning börjar gälla..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:32

20 coronafall i MLS – veckan före avspark

Den nordamerikanska fotbollsligan MLS bekräftar att 20 spelare och sex lagledare har testats positivt för covid-19. Beskedet är ett rejält bakslag för ligan, som är planerad att dra i gång den 8 juli..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:44

Många döda i båtolycka i Bangladesh

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:21

Assa Abloy säljer verksamhet vid förvärv

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:03

En död i lägenhetsbrand i Härnösand

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.