SVT > Inrikes

Wednesday, 08 July, 09:43

SVT - 28 jun 20 kl. 12:10

Black lives matter Sverige: ”Det pratas för oss och om oss – men inte med oss”Hashtaggen #blacklivesmatter har slutat trenda på sociala medier. Men den svenska rörelsens initiativtagare Aysha Jones menar att det verkliga arbetet ligger framför dem. – Det måste ske en reell förändring, säger hon till SVT..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Aysha Jones, SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Black, lives, matter, SverigeDet , pratasför oss och , om oss men inte med oss
SVT - 06 sep 16 kl. 18:11

Black Lives Matter växer över världen

I USA har den engagerat megakändisar som Beyoncé. Nu har proteströrelsen Black Lives Matter börjat göra allt större avtryck även i Storbritannien och Sverige. Forskare menar att Black Lives Matter kan vara vår tids medborgarrättsrörelse för svarta människor..

DN - 10 apr 18 kl. 16:58

Falsk Black Lives Matter-sida samlade in pengar via Facebook

En av de största Facebooksidorna för Black Lives Matter-rörelsen har visat sig vara falsk.  Sidan hette ”Black Lives Matter” och hade som mest 700.000 följare på Facebook- vilket är dubbelt så många som den officiella Black Lives Matter-sidan.

SVT - 09 jun 20 kl. 19:24

Historikern Lars Trädgårdh om Black lives matter-demonstrationerna i Sverige

Det är oanständigt att jämföra USA och Sverige när det gäller ojämlikhet och segregation i samhället, anser historikern och professorn Lars Trädgårdh. Michael Popoola, svensk som bott i USA och varit engagerad i Black Lives Matter-rörelsen där, tycker att det finns orättvisor som går igenom världen över. I Sverige möts: Direkt möttes de..

SvD - 27 jul 16 kl. 17:16

Black lives matter: "Vi tar avstånd från oberättigat våld"

Medborgarrättsrörelsen Black Lives Matter delar USA. Enligt Donald Trump är rörelsen ett ”hot” mot samhället som uppmanar till attentat mot poliser, och han kommer att utreda gruppen om han blir president. Men Black Lives Matter menar att de inte förespråkar våld.

SVT - 02 aug 16 kl. 19:09

Black lives matter-rörelsen har nått Sverige

Den har kallats den nya medborgarrättsrörelsen. Black lives matter är en amerikansk proteströrelse som kämpar mot polisvåld och rasism. Den har fått stor uppmärksamhet och stöds av världsstjärnor som Beyoncé.

Sydsvenskan - 07 aug 16 kl. 09:00

Det nya svarta – Black Lives Matter har nått Sverige

Black Lives Matter-rörelsen omfamnas nu också av svenska aktivister..

Helsingborgs Dagblad - 07 aug 16 kl. 09:00

Black Lives Matter har nått Sverige

Black Lives Matter-rörelsen omfamnas nu också av svenska aktivister..

Kristianstadsbladet - 03 jun 20 kl. 21:07

Sverige: Black lives matter-protest upplöst

Tusentals människor samlades på Sergels torg i centrala Stockholm för att stötta Black lives matter-rörelsen. Men fler än de tillåtna 50 personerna deltog i demonstrationen — och polisen upplöste den på grund av coronarestriktionerna..

SR - 30 jun 20 kl. 23:12

Black Lives Matter Sweden bjöd in Jämställdhetsministern till samtal

Black Lives Matter Sweden bjöd ikväll in flera sakkunniga talare och Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) för ett samtal om rasismen i Sverige..

SR - 18 jul 16 kl. 17:11

M.I.A avbokad efter "Black Lives Matter"-kritik

M.I.A skulle var ett av huvudnumren på Londonfestivalen Afropunk i slutet av augusti.

Sydsvenskan - 21 jul 16 kl. 19:46

Flera hundra visade sin sympati för Black Lives Matter-rörelsen

Igår hölls den första manifestationen till stöd för den amerikanska Black Lives Matter-rörelsen i Malmö..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Bris: Barn i skyddade boenden faller mellan stolarna

Våldsutsattas barn som placeras i skyddade boenden behöver ökat stöd och hjälp. Det menar BRIS och Stadsmissionen som i en rapport synliggör bristerna i det svenska skyddsnätet för de 6 000 barn som varje år passerar genom boendena..

SVT - 3 timmar sedan

Corona-effekten över – nu ökar bostadspriserna

I maj kom rapporter om en coronaeffekt som tryckte ner priserna på bostadsmarknaden. Men nu har marknaden vänt, visar siffror från Svensk Mäklarstatistik – och antalet sålda bostadsrätter når en rekordnivå..

SVT - 4 timmar sedan

Nattens nyheter: 8 juli

SVT - 7 timmar sedan

Grekland pekas ut för dödligt skott vid gränsen

Det är ”mycket troligt” att grekisk militär använde skarp ammunition mot människor som försökte korsa gränsen mellan Turkiet och Grekland i mars och dödade en 22-årig syrisk man. Det visar en ny utredning av researchgruppen Forensic Architecture som lagt ett omfattande pussel av videofilmer, vittnesmål och brottsteknisk analys..

SVT - 11 timmar sedan

Smittskyddsläkaren om bristerna i äldrevården: ”Naturligtvis inte bra”

IVO:s utredning visar att läget på 91 äldreboenden i landet är ”extra allvarligt” och boendena kommer nu att djupgranskas. Fem av dessa boenden finns i Sörmland där man tidigt hade en stor smittspridning. – Det är jättebra att man går vidare med det här, säger Maria Remén, tidigare tillförordnad smittskyddsläkare i region Sörmland..

SVT - 15 timmar sedan

Lista: 40 kommuner står för närmare 70 procent av dödsfallen

Närmare 70 procent av coronadödsfallen på äldreboenden har inträffat i 40 särskilt drabbade kommuner, enligt IVO. Här är de utpekade kommunerna..

SVT - 18 timmar sedan

Beskedet: Ingen prövning av munskydden i högsta instans

Frågan om munskydden på äldreboendet Serafen i Stockholm kan ha nått vägs ände – åtminstone i domstol. Högsta förvaltningsrätten nobbar Arbetsmiljöverkets begäran om prövningstillstånd..

SVT - 18 timmar sedan

Folkhälsomyndigheten: ”Skaffa inte nya bekantskaper under semestern”

Antalet döda och svårt sjuka i covid-19 fortsätter sjunka. Men på turistorter runtom i landet finns en oro och rapporter om trängsel på gator och stränder. – Skaffa inte nya bekantskaper under semestern, säger Johan Carlson, generaldirektör vid Folkhälsomyndigheten..

SVT - Igår: 08:42

Expert: Jakt på gråsäl meningslös

Snart två månader efter att licensjakten på gråsäl inleddes har en fjärdedel av tilldelad kvot skjutits. Jakten är dock verkningslös enligt en expert..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.