Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 05 July, 14:51

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 20 kl. 12:00

Socialt boende en räddning under pandemin – trots slopat krav på umgängeHelsingborgshem är positivt överraskade av hur väl hyresgästerna tycks trivas..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Socialt, boendeen , räddningunder , pandemintrots , slopat, krav, på umgänge
Barometern - 07 sep 13 kl. 12:25

Tillfällig räddning på gott och ont

På måndag återupptar numera ökända Lundsberg sin skolverksamhet, detta efter att förvaltningsrätten i går beslutade om inhibition av Skolinspektionens tillfälliga verksamhetsförbud.
Orsaken till förvaltningsrättens bedömning, vad som kan beskrivas som en juridisk spetsfundighet, nämligen att det är oklart om Skolinspektionen har ansvar för att inspektera något utöver utbildningen. Till detta ?

Barometern - 07 sep 13 kl. 12:25

Tillfällig räddning på gott och ont

På måndag återupptar numera ökända Lundsberg sin skolverksamhet, detta efter att förvaltningsrätten i går beslutade om inhibition av Skolinspektionens tillfälliga verksamhetsförbud. Orsaken till förvaltningsrättens bedömning, vad som kan beskrivas som en juridisk spetsfundighet, nämligen att det är oklart om Skolinspektionen har ansvar för att inspektera något utöver utbildningen. Till detta ?

Cornucopia - 22 maj 20 kl. 20:58

Fredagmys: Zoomfester och annat socialt umgänge på nätet under pandemin

Dags för lite fredagsmys. Vi är många som upptäckt videomöten via Skype, Zoom, Facetime, Discord, Teams eller livestreaming via t ex Facebook mfl tjänster under självisoleringen under coronapandemin. Kanske inte samma sak som att träffas i verkligheten, men faktiskt fungerande så länge - med både för- och nackdelar.

BT - 17 jun 20 kl. 00:00

Bella Stenberg: Vilken musikbransch finns kvar när pandemin är över?

När något slags normalitet återkommit, när pandemin betraktas som socialt eller medicinskt över, vad kommer då att finnas kvar av musikbranschen? frågar sig Bella Stenberg..

YA - 22 dec 15 kl. 15:50

Flyktingarna övar hjärt- och lungräddning

Personal och boende på asylboendet i Köpingebro förenade nytta och nöje när de gick en kurs i hjärt-lungräddning. – Detta var bra, säger en av de boende..

Skånskan - 02 okt 19 kl. 15:30

Inget allvarligt fel när boende dog

höör En demenssjuk satte i halsen vid en måltid på sitt äldreboende och avled senare på sjukhuset trots upprepade livräddningsförsök. Efter att ägaren till boendet lex Sarah-anmält händelsen har nu Inspektionen för vård och omsorg (IVO) lagt ner utredningen.Det var den 19 juni i år som den tragiska händelsen inträffade på vårdboendet.

GöteborgsPosten - 24 mar 20 kl. 05:00

Att vi litar på varandra kan begränsa pandemin

Bo Rothstein: de höga nivåerna av socialt kapital i Sverige kan förklara lågt antal döda..

Helsingborgs Dagblad - 26 mar 20 kl. 12:20

Coronasmittad avled på boende i Blekinge

En hyresgäst på ett vårdboende i Karlskrona har avlidit efter att ha testats positiv för coronaviruset. Det är Blekinges första dödsfall med koppling till pandemin. Övriga boende uppmanas hålla sig i sina lägenheter, rapporterar lokala medier.

Sydsvenskan - 26 mar 20 kl. 12:20

Coronasmittad avled på boende i Blekinge

En hyresgäst på ett vårdboende i Karlskrona har avlidit efter att ha testats positiv för coronaviruset. Det är Blekinges första dödsfall med koppling till pandemin. Övriga boende uppmanas hålla sig i sina lägenheter, rapporterar lokala medier.

Expressen - 06 mar 19 kl. 20:07

Brand i flerfamiljshus – boende rökskadade

Det brinner i ett flerfamiljshus i centrala Borlänge. Räddning av boende pågår.– Vi har någon eller några som är rökskadade, säger Mats Öhman vid polisen.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Särskild container för växter som tar över

Intresset för att försöka stoppa alla de invasiva växter som finns i Sverige har ökat kraftigt. Länsstyrelser, Naturvårdsverket och Naturskyddsföreningen uppmanar allmänheten att hålla uppsikt efter till exempel lupiner, vresros, skunkkalla och parkslid.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Christiansen saknas när Malmö gästar Elfsborg

Bortamatch mot Elfsborg – då saknas allsvenskans kanske bäste spelare: Anders Christiansen. Malmömittfältaren finns varken med på bänken eller i startelvan i dagens möte på Borås arena. Om det rör sig om en skada, sjukdom eller om dansken bara vilas är.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Reste till Belgien – utan ”Blåvitts” vetskap

I går bekräftade belgiska Mechelen att IFK Göteborgs vänsterback Victor Wernerson hade skrivit på ett kontrakt med klubben som sträcker sig till 2024. Men när Mechelen på sociala medier publicerade en bild på den 24-årige spelaren iförd lagets matchtröj.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Uppgifter: Storbritannien vill fasa ut Huawei

Huawei kan stå inför ännu ett stort bakslag. Storbritanniens premiärminister Boris Johnson kan senare i år komma att stänga ute den kinesiska telekomjätten från landets 5G-nätverk, rapporterar The Telegraph. Uppgifterna kommer efter att det brittiska un.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Vid havet hittar stipendiaten sitt lugn

Dalila Osmanovic tog studenten med högsta betyg i alla ämnen..

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Hegerberg hoppas på spel i Champions League

Hon ställer sig tveksam till kvartsfinalen mot Bayern München. Men att Ada Hegerberg fortfarande kan vara med och vinna Champions League har överträffat alla hennes förväntningar. – Det är ganska otroligt att bara missa fyra, fem matcher med en korsband.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Hallenius lämnar Apoel – Sundsvall nästa?

Linus Hallenius har gjort sitt i cypriotiska Apoel. Klubben bekräftar att parterna har kommit överens om att gå skilda vägar. Vad som händer nu med den 31-årige anfallaren är oklart – men en återkomst till Gif Sundsvall är det mest logiska, om man ska t.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

14.00: Se Eskilsminne IF–Motala AIF FK här

Det enda som krävs är att du har tecknat en premiumprenumeration och är inloggad..

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Svensktoppen: Albin Lee Meldau nykomling

Albin Lee Meldau tar sig in på listan medan Smith & Tell byter plats med Laleh. Annars är nästan allt sig likt sedan förra veckan. Mando Diaos "Själens skrubbsår" ramlar ur, men bandet får en ny chans med "Långsamt.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Envetna protester mot överlevaren Lukasjenko

Den auktoritäre presidenten Aleksandr Lukasjenko i Belarus har genom åren sett protesterna komma och gå – och nu är många arga över regimens sätt att hantera pandemin. Inför presidentvalet i augusti har demonstranterna varit osedvanligt envetna – och fö.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.