Sydsvenskan > Opinion

Monday, 13 July, 11:03

Sydsvenskan - 28 jun 20 kl. 12:00

Öresund – en region med större ambitionerFörst när Danmark stängde gränsen blev Öresundsintegrationen en prioriterad fråga..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Danmark, Öresundsintegrationen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Öresunden , regionmed större , ambitioner
The Local - 02 apr 19 kl. 16:49

This is how many people now live in the Öresund region

The population of the Öresund Region has grown by 300,000 people over the last decade, taking its total population to more than four million, according to new figures presented at the Business Arena conference in Malmö..

The Local - 19 okt 16 kl. 17:32

Commuters argue Öresund ID checks violate their rights

Commuters seeking damages over the problems ID checks in the Swedish-Danish Öresund region may have caused claim the controls violate their rights..

Skånskan - 25 aug 16 kl. 15:24

EU-pengar finns för att utveckla Öresund

Det sista seminariet på årets Europaforum ställde frågan, hur löser vi de skånska utmaningarna inom transportområdet?
Emelie Petersson, infrastruktur- och samhällsplaneringsstrateg för Region Skåne, konstaterade inledningsvis att det finns stora utmaningar, inte minst inom infrastrukturen i skåne och mellan Skåne och Danmark. Det räcker med att nämna Öresundstågen.

Kristianstadsbladet - 15 maj 13 kl. 07:31

Samarbete över Öresund för barnlösa


Behandlingen av infertilitet - ofruktsamhet - bland svenska och danska kvinnor kan komma att förbättras genom ett nytt kompetens- och behandlingssamarbete mellan sjukvården på Själland och i Skåne.Region Skåne och Region Hovedstaden lägger just nu sista handen vid projektet för fertilitetsbehandling av barnlösa i Danmark och Sverige, skriver News Öresund. Det handlar om svenska ägg, Malmös kunnande inom analys av genetiska avvikelser och dansk nedfrysning av äggstockar från kvinnor med cancer.

SmålandsPosten - 12 jan 15 kl. 06:43

Region Kronoberg får inte glömma företagsfrågorna

Anna Fransson, Lennart Värmby och Michael Öberg - ni som nu är kaptenerna som fått förtroendet att styra region Kronoberg de kommande fyra åren. Ta snabbt fram en radikal och proaktiv utvecklingsagenda, skriver Per Schöldberg, kommunalråd (C), Växjö kommun och Sven Sunesson, regionråd (C), Region Kronoberg. Den styrande minimajoriteten i det nya politiska organet Region Kronoberg har inte fått den bästa starten på det nya året.

Skånskan - 09 mar 15 kl. 11:51

Lunds kommun: Påverkar Öresund som region

- Ett varsel av denna storlek påverkar Lund som stad, men också Öresund som region, säger Christer Wallin (M), kommunstyrelsens andre ordförande i Lund..

Skånskan - 09 mar 15 kl. 11:51

"Påverkar Öresund som region"


- Ett varsel av denna storlek påverkar Lund som stad, men också Öresund som region, säger Christer Wallin (M), kommunstyrelsens andre ordförande i Lund..

DalaDemokraten - 13 feb 20 kl. 08:15

Debatt: Miljöpartiet sänker regionens miljöambitioner

Under lång till har Region Dalarna, tidigare Landstinget Dalarna, haft höga ambitioner i....

Dalarnas tidningar - 17 feb 20 kl. 10:03

DEBATT: S: Miljöpartiet sänker regionens miljöambitioner

Under lång till har Region Dalarna, tidigare Landstinget Dalarna, haft höga ambitioner i....

Skånskan - 28 apr 16 kl. 16:12

Liv och död i Öresund

MALMÖ Kelpskogar och bubbelrev fulla av liv – och alldeles döda hålor. Organisationen Oceanas undersökning av livet under ytan i Öresund har gett både positiva och negativa besked. Men det övergripande beskedet är att läget trots allt har blivit bättre och att Öresund kan bli ett rikt och produktivt hav igen.

BT - 15 apr 13 kl. 14:23

Vi har högre ambitioner för Sverige

Närmare 8 000 personer i vår region tvingas varje dag stanna hemma, för de har inget jobb att gå till. Drygt 2 200 ungdomar är arbetslösa i Boråsregionen. Det är ett misslyckande, skriver socialdemokratiska toppar i Sjuhärad.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Börsen inleder rapportveckan uppåt

Stockholmsbörsen inleder den rapporttäta veckan uppåt, i linje med ledande Europabörser..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Bättre än väntat av Orkla

Den norska livsmedelskoncernen Orkla, med varumärken som Abba, Felix och Ekströms i portföljen, går bättre än väntat i coronakrisen. Orkla redovisar en vinst före skatt på 1 200 miljoner norska kronor för årets andra kvartal. Det kan jämföras med vinste.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Kanye West släpper ny låt – mamman medverkar

Låten släpps på vad som skulle varit Wests mammas 71-årsdag..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Guldhoppet kan släckas före midnattssolen

”AC” må behöva visa vägen, men fler måste ha näsa för var målet är beläget..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Kronprinsessan vill få oss att värna naturen

Sedan 40-årsdagen har kronprinsessan Victoria vandrat i Sveriges alla landskap. I tider då svenskarna tvingas stanna hemma hoppas hon att fler ska upptäcka naturen – för att också börja ta bättre hand om den. Klipporna i Bohuslän, Medelpads skogar och G.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Larm: Många inom vården dör i virus

Vårdpersonal utsätts för dödliga risker i samband med covid-19. Över 3 000 vårdarbetare i totalt 79 länder har avlidit med bekräftad smitta, enligt uppgifter som människorättsorganisationen Amnesty International har sammanställt. Tre länder står för dry.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Bussförare i Kina styrde ner i damm - 21 döda

En bussförare i Kina dödade 21 människor och skadade ytterligare 15 genom att medvetet styra sin buss ner i en damm, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Nya Kina. Ombord på bussen fanns blivande högskolestudenter som var på väg för att genomföra sitt a.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Kommunen sanerade bort hotade fågelbon

En sanering av en kommunägd fastighet i Karlstads hamn fick hastigt avbrytas när ornitologer slog larm om att rödlistade fåglar häckade på taket till byggnaden. Då hade redan ett stort antal bon tagits bort, skriver Nya Wermlands-Tidningen. – Att bete s.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Knapp ledning för Duda i Polen

Den första rösträkningen i det polska presidentvalet visar på en knapp ledning för den sittande presidenten Andrzej Duda, som står nära det nationalkonservativa regeringspartiet Lag och rättvisa. Han får 50,8 procent av rösterna i en undersökning som ha.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Blek Zlatan när Milan spelade oavgjort

Efter supervändningen mot Juventus i onsdags fick Milan nöja sig med oavgjort mot Napoli. Zlatan Ibrahimovic gjorde inte mycket väsen av sig och byttes ut i mitten av andra halvlek. I onsdags stod Zlatan Ibrahimovic för ett mål och en assist när hans Mi.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.