DI > Ekonomi

Thursday, 16 July, 16:25

DI - 28 jun 20 kl. 11:55

”Det blir en dubbelsmäll” – förvaltaren varnar för hög direktavkastningBörsen har både rasat och rusat under coronakrisen. Nu gäller det att blicka framåt, och det finns tre viktiga lärdomar att ta med sig från. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det blir en dubbelsmäll, förvaltaren, varnarför hög , direktavkastning
Dagens PS - 13 feb 17 kl. 08:32

Bank-vd varnar för dubbelsmäll

Rikard Josefsson, vd för Länsförsäkringar Bank, fruktar att hushållen kan få det ordentligt tufft när räntorna börjar stiga. Det säger han till Dagens Industri. ”Nu har vi bra tillväxt och låg arbetslöshet.

DI - 07 aug 14 kl. 13:28

Varnar för dubbelsmäll

Nordea varnar för en dubbelsmäll på oljemarknaden. Stiger priset uppemot 120 dollar fatet blir det tufft för världsekonomin, enligt bankens analytiker..

DI - 22 feb 18 kl. 14:39

Riksbanken varnar för dubbelsmäll på bomarknaden

  Svenskar som bor i bostadsrätter riskerar att drabbas av en dubbelsmäll om det ekonomiska läget försämras, varnar Riksbanken i en ny studie.  Skälet är bostadsrättsföreningarnas skulder, som har ökat rejält på senare år..

DI - 13 feb 17 kl. 13:00

Bank-vd varnar för ränterisk

De svenska hushållens skuldbörda växer. Rikard Josefson, vd för Länsförsäkringar Bank, varnar för en dubbelsmäll när räntorna börjar stiga..

DI - 21 aug 19 kl. 14:00

Sparekonomen varnar: ”Investerarna riskerar dubbelsmäll”

Investmentbolag popularitet har ökat rejält i småspararnas portföljer under de senaste åren. Nordnets sparekonom Frida Bratt gillar den trenden men varnar samtidigt för en….

DI - 28 feb 18 kl. 13:40

Dubbelsmällen på bostadsmarknaden: "Påtagligt problem"

Det byggs för lite och för långsamt. Det konstaterar Boverket som varnar för en ökad hemlöshet till följd av de avstannande nyproduktionerna. Samtidigt ses bristen på arbetskraft som den främsta anledningen till att byggandet stoppas upp.

DI - 09 dec 18 kl. 09:28

Bankerna: Dubbelsmäll hotar skogsägare

Domen i de uppmärksammade målen om nekade avverkningstillstånd i fjällnära skog dröjer till mitten av januari i nästa år. Nu varnar en rad banker för att utfallet kan få långtgående konsekvenser..

DI - 27 jun 19 kl. 19:11

Experten varnar för dubbelsmäll mot flyg – aktiekrasch hotar

Många flygbolag i Europa står inför svårigheter med högre bränslekostnader, för stor kapacitet och en hotande pilotbrist.  ”Det är tämligen etablerade storheter som drabbas av krisen”, säger flygexperten Jan Ohlsson. .

Dagens PS - 29 aug 17 kl. 08:13

Expert om bofesten: ”Har oroat mig länge”

”Marknaden svalnar nu snabbt”, skriver Di och experter ser mörka moln på himlen. Bostadsbristen har skapat en byggboom på den glödheta marknaden de senaste åren. Men nu ser det ut som att festen är över, skriver Dagens Industri i tisdagens utgåva och konstaterar att flera av de små aktörerna nu backar rejält Ett exempel som nämns är Besqab vars försäljningsandel av nyproducerade bostäder sjönk från 94 procent under de första sex månaderna 2016 till 82 procent under samma period ifjol.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Twitter backar i börsöppningen efter bedrägeriförsök

Även Wall Street är på trumpet humör. Vid den inledande handeln på torsdagen öppnade de stora amerikanska börsindexen på minus. .

DI - 1 timme sedan

Haldex storägare lämnar omvänd vinstvarning

Den tyska fordonsunderleverantören Knorr-Bremse skickade på torsdagseftermiddagen ut en omvänd vinstvarning för det andra kvartalet, vilket….

DI - 30 minuter sedan

Flera länder anklagar ryska hackare – stjäl vaccindata

Storbritannien, USA och Kanada anklagar gemensamt en rysk hackergrupp för att försöka stjäla data om försöken att ta fram ett vaccin mot….

DI - 1 timme sedan

Ordförande i kryptovalutabolaget storsäljer

Johan Lund, styrelseordförande i fintechbolaget Quickbit, har via Front Ventures sålt knappt 700.000 aktier i Quickbit för cirka 6 miljoner….

DI - 1 timme sedan

Melker Schörling säljer Nibe-aktier för 1,5 miljarder kronor

Nibes största ägare Melker Schörling har under det andra kvartalet sålt drygt 7,6 miljoner B-aktier, enligt ägardatatjänsten Holdings….

DI - 2 timmar sedan

21 nya coronadödsfall i Sverige

Under det senaste dygnet har ytterligare 21 personer med bekräftad covid-19 rapporterats döda i Sverige, enligt Folkhälsomyndigheten..

DI - 2 timmar sedan

Snabbspår för Astra Zenecas Farxiga mot hjärtinfarkt i USA

Astra Zenecas diabetesläkemedel Farxiga har beviljats snabbehandlingsstatus av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA vid behandling av….

DI - 2 timmar sedan

Storbanker vinnare på börsen – verkstadsjätte rasar

Det sura börshumöret håller i sig. Vid 14.15 har OMXS30 backat över 0,9 procent medan OMXSSPI är ned nästan 0,6 procent.

DI - 2 timmar sedan

Saab tar stororder från amerikanska armén

Försvarskoncernen Saab har fått en beställning på ammunition från den amerikanska armén..

DI - 1 timme sedan

Kinas ambassad till attack mot Ann Linde: ”Falska” påståenden

Sveriges utrikesminister Ann Linde gör ”falska” påståenden om Hongkong och ska hålla fingrarna borta från Kinas interna angelägenheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.