SR > Nyheter

Sunday, 05 July, 20:56

SR - 28 jun 20 kl. 10:59

Nya cyberattacker riktar sig mot forskning och medicinföretagGenom cyberattacker riktar sig nu underrättelse- och säkerhetstjänster från andra länder mot svenska forsknings- och medicinföretag. Det varnar Försvarets Radioanstalt för som sett hoten mot Sverige öka under de senaste åren..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Försvarets Radioanstalt, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya cyberattacker, riktarsig mot , forskningoch , medicinföretag
SR - 29 jun 20 kl. 20:59

Allt fler cyberattacker mot svenska företag

Svenska företag utsätts för allt fler cyberattacker, enligt en undersökning som utförts av revisions- och affärsrådgivningsföretaget PWC Sverige. – Det kan bero på två saker, dels att man är mer öppen med att man faktiskt har blivit utsatt för en attack, men vi ser också att det faktiskt sker fler attacker, säger Jakob Bundgaard, cybersäkerhetsexpert på PWC Sverige..

Sydsvenskan - 04 apr 14 kl. 13:52

Forskning: Företag var mer innovativa på 70-talet

Karolin Sjöö, nydisputerad doktor i ekonomisk historia, har funnit att svenska företag var mer innovativa under 70- och 80-talen än efter millennieskiftet..

YA - 28 jun 20 kl. 09:31

Nya mål för cyberattacker

Genom cyberattacker riktar sig underrättelse- och säkerhetstjänster från främmande makt mot forskning och medicinföretag i bland annat Sverige. Den varningen kommer från FRA, som ser en hotbild som förändrats under våren..

Aftonbladet - 28 jun 20 kl. 09:31

Nya mål för cyberattacker

▸ Genom cyberattacker riktar sig underrättelse- och säkerhetstjänster från främmande makt mot forskning och medicinföretag….

Kristianstadsbladet - 28 jun 20 kl. 09:31

Nya mål för cyberattacker

Genom cyberattacker riktar sig underrättelse- och säkerhetstjänster från främmande makt mot forskning och medicinföretag i bland annat Sverige. Den varningen kommer från FRA, som ser en hotbild som förändrats under våren..

GöteborgsPosten - 28 jun 20 kl. 09:34

Nya mål för cyberattacker

Genom cyberattacker riktar sig underrättelse- och säkerhetstjänster från främmande makt mot forskning och medicinföretag i bland annat Sverige..

Sydsvenskan - 28 jun 20 kl. 09:31

Nya mål för cyberattacker

FRA: Attacker riktar sig mot forskning och medicinföretag i bland annat Sverige..

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 20 kl. 09:31

Nya mål för cyberattacker

FRA: Attacker riktar sig mot forskning och medicinföretag i bland annat Sverige..

IDG - 22 nov 16 kl. 10:36

Video: Här övar IBM försvar mot cyberattacker


IBM:s säkerhetsdivision har byggt upp ett avancerat övningsnätverk där man kan öva försvar mot olika slags cyberattacker som stora företag riskerar att drabbas av..

Kristianstadsbladet - 25 okt 12 kl. 02:29

Medicinföretag stoppat i USA


Myndigheterna har dragit in läkemedelsföretaget New England Compounding Centers (NECC) tillverkningslicens, sedan svampsmittade läkemedel utlöst ett utbrott av hjärnhinneinflammation med hittills minst 200 dödsfall som följd runt om i USA.Smittan har bland annat spritts med injektioner av steroider mot ryggsmärtor.Vid inspektioner hos NECC i Massachusetts hittades så mycket svamp i läkemedelsampuller att den var synlig med blotta ögat.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Slummen väntades bli smitthärd – nu sjunker antalet insjuknade

När coronaviruset kom till Indien var rädslan stor för hur slumområdena skulle drabbas. En stor andel av Indiens 1,3 miljarder stora befolkning lever i fattigdom. Men i slumområdet Dharavi i Bombay har man hittills lyckats hålla smittan i schack..

SR - 1 timme sedan

Ytterligare 70 000 spanjorer isoleras efter ökning av nya fall

Omkring 70 000 invånare i Galicien i nordvästra Spanien isoleras återigen från omvärlden på grund av spridningen av coronaviruset..

SR - 1 timme sedan

Syrier protesterar mot fattigdom – regimen svarar med våld

Efter alla år av krig i Syrien är ekonomin söndertrasad, men protester mot fattigdomen slås ned. För några veckor sedan greps ett tiotal demonstranter i provinsen Suwayda i södra Syrien, vilket fått människorättsorganisationen Human Rights Watch att rikta hård kritik mot den syriska regimen..

SR - 2 timmar sedan

Besked från Italien: Strandade migranter får gå i land

De 180 migranter som befunnit sig ombord på det norskflaggade fartyget Ocean Viking ska få gå i land på Sicilien i morgon..

SR - 3 timmar sedan

Huawei kan stängas ute från Storbritannien

Det kinesiska telekombolaget Huawei kan komma att stängas ute från Storbritanniens 5G-nät efter att den brittiska underrättelsetjänsten gjort en ny säkerhetsutvärdering av företaget. Det rapporterar flera brittiska medier..

SR - 4 timmar sedan

200 000 tvingas lämna sina hem efter kraftiga skyfall i Japan

Minst 20 personer har omkommit och nära 30 personer saknas efter de kraftiga skyfallen som drabbat Japan de senaste dagarna. Regnen har orsakat stora översvämningar och jordskred som dragit med sig byggnader och begravt människor i rasmassorna..

SR - 5 timmar sedan

Stort oljeläckage i Södertälje

Olja från Scania har läckt ut i Strömsviken i Sydhamnen i Södertälje, rapporterar Länstidningen..

SR - 5 timmar sedan

Sjöpolisen om vattenskotrarna: ”Gör så gott vi kan”

Vattenskotrar är överrepresenterade i olyckorna på sjön. Efter rekordmånga olyckor i år kommer krav från båtbranschen om att myndigheter måste göra mer för att stoppa oseriösa förare, men enligt sjöpolisen är det en prioriteringsfråga..

SR - 6 timmar sedan

Minst två döda efter skjutning på nattklubb i USA

I USA har minst två personer dödats efter en skottlossning inne i en nattklubb på Greenville i delstaten South Carolina, rapporterar nyhetsbyrån AP..

SR - 8 timmar sedan

VMA i Landskrona, Skåne

Viktigt meddelande till allmänheten i Landskrona i Skåne län. Kraftig rökutveckling från en vindsbrand i norra delarna av Landskrona. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.