Kristianstadsbladet > Nyheter

Monday, 13 July, 13:06

Kristianstadsbladet - 28 jun 20 kl. 10:50

Teknikfonder – småspararnas melodi i juniSmåspararna räds inte ett bakslag på börsen. Teknikfonder var i fokus under juni medan defensiva placeringar som guldfonder har sålts..
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Teknikfonder, småspararnas, melodii , juni
Helsingborgs Dagblad - 28 jun 20 kl. 10:50

Teknikfonder – småspararnas melodi i juni

Småspararna räds inte ett bakslag på börsen. Teknikfonder var i fokus under juni medan defensiva placeringar som guldfonder har sålts. Avanzas och Nordnets statistik för juni månad visar på fortsatt optimism bland spararna.

YA - 28 jun 20 kl. 10:50

Teknikfonder – småspararnas melodi i juni

Småspararna räds inte ett bakslag på börsen. Teknikfonder var i fokus under juni medan defensiva placeringar som guldfonder har sålts..

Sydsvenskan - 28 jun 20 kl. 10:50

Teknikfonder – småspararnas melodi i juni

Småspararna räds inte ett bakslag på börsen..

GöteborgsPosten - 28 jun 20 kl. 10:52

Teknikfonder – småspararnas melodi i juni

Småspararna räds inte ett bakslag på börsen..

PrivataAffärer - 28 jun 18 kl. 09:15

Teknikfonder heta i juni

– En sidledes börs, eskalerande handelskonflikt och stundande semestrar får inte privatspararna att dra ned på fondköpen. Att det finns en oro kring handelskonflikten är tydligt och intresset för exportberoende tillväxtekonomier har svalnat betydligt, säger Johanna Kull, sparekonom Avanza. I köptoppen hittar vi teknikfonder som haft en stark utveckling hittills i år.

Dagens PS - 27 apr 18 kl. 11:51

Expert: Spararnas nya val ”något våghalsigt”

Det säger Avanzas sparekonom Johanna Kull om kundernas nya strategi. Nätmäklarens kunder fortsätter nämligen, enligt Di, att stortanka räntefonder medan aktiefonder dumpas. Långräntefonder tillhör numera en av de mest köpta fondkategorierna, där även företagsobligationer finns med, framgår det.

Dagens PS - 28 jun 18 kl. 11:00

Teknikfonder – smart drag av fondsparare

Enligt statistik från nätmäklaren Avanza Bank gjorde fondspararna 1,9 fondbyten per konto i juni. Det är 6 procent fler än i maj, skriver bolaget i ett pressmeddelande. ”En sidledes börs, eskalerande handelskonflikt och stundande semestrar får inte privatspararna att dra ned på fondköpen.

DI - 29 jun 20 kl. 13:26

Rusning till teknikfonder: ”Tillhör årets vinnare”

Teknik fortsätter locka fondspararna under juni månad, visar månadsstatistik från nischbankerna. ”Nästan varannan fondkrona går i juni i….

PrivataAffärer - 29 apr 20 kl. 10:28

Teknik och läkemedel lockade i aprilrekylen

Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, beskriver aprils börsrekyl som en följd av stora stimulanspaket från världens centralbanker i kombination med signaler om att ekonomier så smått börjar öppna upp. – En hel del techbolag har stått pall i raset och dessutom gasat med i rekylen, och det reflekteras i spararnas fondval, säger hon. – I turbulensen har en tydlig strategi varit att satsa på techbolag, och den tendensen ser vi också i fondvalen.

PrivataAffärer - 30 jun 20 kl. 04:00

Nu är techfonderna i topp igen

Nästan varannan fondkrona gick under månaden till teknikfonder, konstaterar Johanna Kull, sparekonom på Avanza. – Fonderna tillhör årets riktiga vinnarfonder och fem av de tio fonder som genererat högst avkastning i år, är just teknikfonder. Teknikbolagen hade redan en stark underliggande tillväxt och har nu fått ytterligare vind i ryggen av den accelerering i digitalisering som pandemin och ”stanna hemma”-trenden fört med sig”, säger Johanna Kull.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 09:19

Uppåt på börsen

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:50

Lisa Axelsson: ”Jag vill också vara en frihetsforskare som skiter i måsten”

Marie jobbar inte längre. Efter mer än ett kvarts sekel på Sveriges järnvägar har hon hängt av sin konduktörshatt för sista gången. Jag springer på henne en solig förmiddag i trappen och gratulerar till pensionen..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:51

Brott: 20-åring gick bärsärkagång

En 20-åring sitter anhållen efter att ha misshandlat flera personer under helgen..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 09:05

Tävling ska ta fram förorternas författartalanger

Ortens bästa poet lockade tusentals unga i landets förorter till att lyssna på poesi, men tävlingen tvingades lägga ner i brist på pengar. Nu lanseras i stället en ny tävling i samma anda..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 09:10

Nokia levererar 5G till Taiwan

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:28

Nu ökar kontrollen vid villkorlig frigivning

Längre övervakningstider, fotbojor och snabbare varningar vid misskötsel. Det är några av förändringarna när nya lagstiftningen kring villkorlig frigivning börjar gälla..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:32

20 coronafall i MLS – veckan före avspark

Den nordamerikanska fotbollsligan MLS bekräftar att 20 spelare och sex lagledare har testats positivt för covid-19. Beskedet är ett rejält bakslag för ligan, som är planerad att dra i gång den 8 juli..

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:44

Många döda i båtolycka i Bangladesh

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:21

Assa Abloy säljer verksamhet vid förvärv

Kristianstadsbladet - 29 jun 20 kl. 08:03

En död i lägenhetsbrand i Härnösand

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.