DI > Ekonomi

Sunday, 05 July, 00:35

DI - 28 jun 20 kl. 10:26

FRA: Pandemin har förändrat hotbildenGenom cyberattacker riktar sig underrättelse- och säkerhetstjänster från främmande makt mot forskning och medicinföretag i bland annat. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
FRA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FRA, Pandeminhar , förändrat, hotbilden
Barometern - 11 maj 20 kl. 08:24

Två månader med pandemin – så har världen förändrats

Det nya coronaviruset klassades av Världshälsoorganisationen som en pandemi för två månader sedan. Sedan dess har pandemin förändrat världen och vår vardag på många sätt – här är några av dem:.

Dalarnas tidningar - 15 maj 20 kl. 20:16

Efter kritiken från personalen – nu svarar socialchefen: ”Pandemin har inte ändrat lagen”

Personal på socialförvaltningen i Falu kommun är oroliga över att de inte får information om det....

BT - 06 sep 13 kl. 18:04

FRA viktigt för USA:s övervakning

I en utfrågning om avlyssningsskandalen i ett utskott i EU-parlamentet sade den grävande journalisten Duncan Campbell att FRA bland annat gett USA tillgång till de baltiska undervattenskablarna. Sverige ska ha kodnamnet "Sardine" i det hemliga samarbetet, uppgav Campbell. USA, Storbritannien, Kanada, Nya Zeeland och Australien samarbetar sedan länge, de så kallade "Fem ögonen".

Nyteknik - 12 feb 18 kl. 15:59

FRA: Andra staters hackare är största it-hotet mot Sverige

Det är hackare från främmande makt som är den största hotbilden för samhällsviktiga funktioner i Sverige. Det skriver FRA i sin senaste årsrapport..

PrivataAffärer - 02 jun 20 kl. 04:00

Bioteknik och Programvaror vinnare på pandemin

På bara några få månader har det ekonomiska läget i Sverige och världen drastiskt förändrat. I en blogg analyserar Nordnets investeringscoach Alexander Gustafsson börsens sektorer mitt uppe i den rotation som pågår i takt med coronapandemin. Post corona är det Bioteknik- och Programvarusektorerna som tagit ledningen på börsen, konstaterar han i en genomgång av börssektorerna.

Nyheter 24 - 02 maj 11 kl. 13:35

Dödandet av bin Ladin kan öka hotbilden mot Sverige


Leif GW Persson tror att beredskapen i Sverige kommer att höjas. På Säpo arbetar man just nu timme för timme med säkerhetsbedömningen. Usama bin Ladins död är ett steg framåt och del i en positiv utveckling av hela Isaf-operationen i Afghanistan.

Sydsvenskan - 29 nov 12 kl. 06:30

Säpochefen: Hotbilden är förhöjd

Säpo behandlas väl av regering och riksdag. Det anser den nye Säpochefen Anders Thornberg, som välkomnar en ny FRA-lag, en ny buggningslag och de senaste årens kraftiga resurstillskott.
??

Computer Sweden - 09 okt 16 kl. 07:05

Stora teknikutmaningar på FRA när AI kliver in på arenan


För Försvarets radioanstalt är det avgörande att ligga i teknikens framkant. Nu är artificiell intelligens på agendan – både för att vässa det interna arbetet och som en del av hotbilden mot Sverige konstaterar den nytillträdde teknikchefen..

IDG - 09 okt 16 kl. 07:05

Stora teknikutmaningar på FRA när AI kliver in på arenan


För Försvarets radioanstalt är det avgörande att ligga i teknikens framkant. Nu är artificiell intelligens på agendan – både för att vässa det interna arbetet och som en del av hotbilden mot Sverige konstaterar den nytillträdde teknikchefen..

SR - 14 maj 20 kl. 06:13

Sida utreder biståndet på grund av corona-pandemin

Biståndsorganet Sida får regeringens uppdrag att föreslå ändringar i det svenska biståndet, då Corona totalt förändrat läget i mottagarländerna..

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

WHO stoppar resultatlösa läkemedelstester

Världshälsoorganisationen WHO upphör med kliniska prövningar av malariamedicinen hydroxyklorokin och HIV-läkemedlet lopinavir/ritonavir som….

DI - 3 timmar sedan

Privatekonomernas bästa sommartips: Så slipper du kallduschen

Privatekonomierna ger sina smartaste tips om hur du ordnar en gratis sommarvistelse, hanterar barnens tjat om pengar i sommar och slipper….

DI - 3 timmar sedan

WHO: Rekord i nya bekräftade fall på ett dygn

Det senaste dygnet har över 212 000 nya fall av covid-19 rapporterats i världen – den hittills största ökningen på ett dygn sedan pandemins….

DI - 5 timmar sedan

De satsade allt mitt i krisen: ”Vi är vana vid att ta risker”

Vännerna Anders Lyckman, tidigare kreativ chef på Victoria's secret, och Fredrik Axell med bakgrund inom sportsponsring, arbetade på….

DI - 5 timmar sedan

Facebook försvarar sig efter bojkott: ”Mer jobb att göra”

Facebook vill inte ha hatiskt innehåll på sin plattform, enligt Sverigechefen Sam Rihani..

DI - 6 timmar sedan

Rekordmånga länder har fått sänkt kreditbetyg

Kreditvärderingsinstitutet Fitch har sänkt kreditbetyget på rekordmånga länder i spåren av coronakrisen..

DI - 6 timmar sedan

Så tar du nya trendsporten till nästa nivå – fem enkla tips

Sup-brädorna säljs i tusental, men om du tröttnat på halvtimmeslånga turer i viken är det dags att vässa tekniken och utmana brädan – och….

DI - 7 timmar sedan

Inför hemestern: Vägarbetena som påverkar trafiken mest

Många svenskar väljer att semestra på hemmaplan och upptäcka Sverige, men på flera håll i landet pågår omfattande vägarbeten. .

DI - 7 timmar sedan

Offroad-ikonen har fått lyxigt ansiktslyft

För några år sedan sjöng Land Rovers klassiska Defender på sista versen. Di Weekend åkte till Solihull utanför Birmingham för att….

DI - 7 timmar sedan

Stödkommitté: Dawit Isaak lever

Den svensk-eritreanska journalisten Dawit Isaak som suttit fängslad i Eritrea sedan 2001 är vid liv, uppger stödkommittén Free Dawits….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.