Nyan > Svenskfinland

Friday, 03 July, 21:47

Nyan - 28 jun 20 kl. 09:55

Brand i äldreboendeEn brand bröt ut tidigt i morse på äldreboendet Oasen i Jomala. Brandinspektör Thomas Mattsson säger att det var en bordsfläkt som började brinna i ett av de boendes rum.
– Personalen agerade snabbt och helt rätt och räddade därmed livet på den boende, säger Thomas Mattsson.
Han säger att när brandkåren kom till platsen så brann det fortfarande i rummet och det hade även bildats en kraftig rökutveckling. Tillsammans med polisen evakuerade man de boende och kunde på plats ge vård i form av syrgasbehandling.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Oasen, Jomala, Thomas Mattsson, TEXT, Ekebom, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brandi , äldreboende
DI - 14 timmar sedan

Skanska säljer äldreboende till Folksam för 202 miljoner kronor

Byggbolaget Skanska säljer ett äldreboende med 60 lägenheter i kvarteret Gåsen, södra Helsingborg för 202 miljoner kronor..

Expressen - 11 okt 17 kl. 08:26

Brand på äldreboende – misstänks vara anlagd

På onsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten om en brand på ett äldreboende.Nu misstänker polisen att den varit anlagd.– Det har brunnit på ett äldreboende.

UT - 05 jan 14 kl. 10:20

Brand i papperskorg

Under söndagsmorgonen ryckte räddningstjänsten ut efter ett larm om en brand vid ett äldreboende i Länghem. Larmet kom vid halv åtta på söndagsmorgonen om att det brann i en papperskorg vid Solbackens äldreboende i Länghem. Det visade sig när räddningstjänsten kom fram att det var en mindre brand, som redan var släckt.

Västerbottens Folkblad - 05 feb 15 kl. 23:16

Anlagd brand på äldreboende

Strax efter elva på torsdagskvällen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en brand på ett äldreboende på Ursviksgatan i Skelleftehamn. Enligt polisen så ska någon ha anlagt en brand i korridoren, men branden ska vara släckt. En person ska ha dragit i sig rök..

Västerbottens Folkblad - 01 feb 18 kl. 10:04

Larm brand på äldreboende

SOS har fått in ett larm om en brand i en lägenhet i Robertsfors. Larmet inkom klockan på torsdagsförmiddagen. Larmet gäller Ringvägen 43 som är ett äldreboende i Robertsfors.

Västerbottens Folkblad - 09 nov 18 kl. 19:49

Brand på äldreboende

Vid 16-tiden utbröt en brand på ett äldreboende på Teg – polisen ska utreda händelsen. Branden startade inne på en toalett och räddningstjänsten kunde snabbt få den under kontroll. – Det var en mindre brand, men det blir ändå rökskador, främst inne på toaletten, säger Alexander Lindström, insatsledare vid räddningstjänsten- Enligt polisen finns inga uppgifter om […].

Expressen - 13 apr 19 kl. 21:48

Brand på äldreboende – lågor på balkongen

En brand bröt på lördagen ut på ett äldreboende i Karlstad.Räddningstjänsten larmades till platsen.– Det var en fullt utvecklad brand på balkongen, säger Nils Weslien vid räddningstjänsten..

Helsingborgs Dagblad - 25 dec 12 kl. 05:23

Man omkom i brand på äldreboende

En man i 90-årsåldern omkom natten till juldagen i samband med en brand på ett äldreboende i Häggvik norr Stockholm. En äldre kvinna fördes till sjukhus med rökskador. Larmet om branden i äldreboendet på Minervavägen kom 01.

Helsingborgs Dagblad - 29 mar 13 kl. 09:20

Kvinna avled i brand på äldreboende

En kvinna i 70-årsåldern har avlidit efter en brand i ett äldreboende i Trollhättan natten till fredagen, uppger polisen i Västra Götaland. Ytterligare tre personer, varav två ur personalen, fördes till sjukhus med rökskador men kunde senare lämna sjukhuset. Branden började i den nu avlidna kvinnans lägenhet.

Expressen - 29 mar 13 kl. 06:05

Kvinna avled efter brand på äldreboende

Den kvinna som skadats allvarligt i en brand på ett äldreboende i Trollhättan på torsdagskvällen har avlidit, rapporterar TT Tre andra personer fick dessutom föras till sjukhus. ? Vi vill inte gå in på brandorsaken just nu, säger Fredrik Brax, inre polisbefäl i Trollhättan..

Expressen - 09 apr 13 kl. 00:15

En medveslös efter brand på äldreboende

En boende på ett äldreboende i Lycksele har skadat sig vid en brand på måndagskvällen. ? Enligt personalen ska personen vara medvetslös, säger Tomas Wretling på polisen i Västerbotten..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

”Ålandskoalition” övervägs i Belgien

Ska Ålandskoalitionen lyckas få till stånd Belgiens första fungerande regering på över 300 dagar?
Ett nytt förslag till regeringssammansättning har fått namn efter färgerna i Ålands flagga.

Jan Nolmans, politisk kommentator och EU-anställd i Bryssel, beskriver Ålandskoalitionen som en anpassning av det som tidigare kallades Sverigekoalitionen.

Nyan - 3 timmar sedan

Förbud mot svall i Slottssundet

Förbud mot svall införs i Slottssundet i Sund Kastelholm, enligt beslut från Ålands landskapsregering. Förbudet införs efter att båtar har körts där så att svall har orsakat problem för boende längs med sundet. Ingen hastighetsbegränsning införs.

Nyan - 4 timmar sedan

Skogsindustrier vill bygga biopanna

Ålands skogsindustrier ab anhåller om bygglov för nybyggnad av biopanna på fastighet i Godby. Biopannan skulle placeras innanför skyddsområde. Byggnadsinspektörens förslag var att grannarna ska underrättas och ges möjlighet att yttra sig innnan kommunen kan godkänna bygglovet.

Nyan - 5 timmar sedan

De vill ha dina förslag

Landskapsregeringen har tillsatt tre idéutvecklingsgrupper för att komma med förslag på åtgärder för att hantera pågående kriser. .

Nyan - 6 timmar sedan

Helgens V65-trav är betydelsefullt

Lördagens premiär på Ålandstravet är efterlängtad av många. Bland de tävlande finns en monsterhäst. .

Nyan - 8 timmar sedan

Kulturell sprit i Åland Distillery

I dag öppnar Åland Distillery sina dörrar vid Jan Karlsgården intill Kastelholms slott. .

Nyan - 8 timmar sedan

Vad är dina minnen av Birka?

Efter 49 år på Östersjön upphör Birka Cruises med sin verksamhet i spåren av den pågående Covid-19 pandemin. Har du några minnen av kryssningsveteranen? Har du arbetat på Birka?

Nyan - 10 timmar sedan

Sagolika Åland i fotoutställning

”Åland är en plats där man kan lugna ner sig.” .

Nyan - 11 timmar sedan

Birka Cruises lägger ned verksamheten

Eckerökoncernens dotterbolag Birka Cruises Ab har idag kallat till MBL-förhandlingar, medbestämmandeförhandling, angående bolagets avsikt att lägga ned verksamheten.
Det aviserar man i ett pressmeddelande. TEXT: Heidi Hendersson heidi.

Nyan - 11 timmar sedan

Ny belysning på fiskefyrar

Landskapsregeringen beställer nya solcelldrivna led-belysningsarmaturer till tre fiskefyrar, Hundklubben, Stångskär och Salkobb. I samarbete med Ålands fiskare och Ålands sjöräddningssällskap genomförs just nu ett Leaderprojekt där renovering av vissa fiskefyrar ingår. Projektet omfattar även att renovera nio fyrbyggnader i skärgården och att dokumentera fiskefyrarnas historik.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.