YA > Nyheter

Wednesday, 08 July, 05:59

YA - 28 jun 20 kl. 09:31

Nya mål för cyberattackerGenom cyberattacker riktar sig underrättelse- och säkerhetstjänster från främmande makt mot forskning och medicinföretag i bland annat Sverige. Den varningen kommer från FRA, som ser en hotbild som förändrats under våren..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Sverige, FRA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya mål för cyberattacker
Nyteknik - 12 dec 12 kl. 16:16

?Cyberattacker är bättre än bomber?

Stater måste få använda cyberattacker i krig, även om civila drabbas, anser Paul Walker, amerikansk regeringsrådgivare. ? Hellre cyberattacker än bomber, säger han..

Kristianstadsbladet - 01 jun 13 kl. 08:17

Hagel varnar Kina för cyberattacker


USA:s försvarsminister Chuck Hagel riktar en skarp varning till Kina när det gäller cyberattacker och internetbaserat spioneri. I ett tal vid den årliga säkerhetskonferensen Shangri-La Dialogue i Singapore manade han Peking att vidhålla "internationella normer när det gäller respektabelt beteende i cyberspace". - USA har uttryckt oro över det ökade hotet från cyberattacker, varav vissa verkar ha koppling till Kinas regering och militär, säger Hagel.

SVT - 16 jan 11 kl. 21:22

Dåligt skydd mot cyberattacker

Svenska myndigheter är dåligt skyddade mot så kallade cyberattacker. Den varningen kommer från Totalförsvarets forskningsinstitut, i samband med att konferensen Folk och försvar inleddes idag..

SvD - 31 jan 11 kl. 06:34

Cyberattacker mot börser

Londonbörsen och en mindre börs i USA har bett säkerhetstjänsterna om hjälp sedan de upptäckt att de varit föremål för cyberattacker. Syftet tros vara att sprida panik och destabilisera....

Nyhetsverket - 31 jan 11 kl. 10:25

Cyberattacker mot värdepappersbörser

Londonbörsen och en mindre börs i USA har bett säkerhetstjänsterna om hjälp sedan de upptäckt att de varit föremål för cyberattacker. Syftet med attackerna misstänks vara att sprida panik och destabilisera finansmarknaden, skriver The Times, uppger DN.se..

DN - 31 jan 11 kl. 08:40

Cyberattacker mot börser

Londonbörsen och en mindre börs i USA har bett säkerhetstjänsterna om hjälp sedan de upptäckt att de varit föremål för cyberattacker..

Helsingborgs Dagblad - 06 apr 11 kl. 08:41

Cyberattacker mot rysk nätsajt

Flera stora cyberattacker mot den ryska versionen av webbplatsen Livejournal har fått ledningen att misstänka att någon är ute för att tysta hela sajten. "Någon vill att Livejournal slutar existera", skrev Ilja Dronov, produktutvecklingschef hos ägarbolaget SUP, i tisdags, enligt Interfax. Livejournal är oerhört populär i Ryssland och hyser flera av landets mest lästa oberoende bloggar..

Computer Sweden - 01 jun 11 kl. 04:56

USA klassar cyberattacker som en krigshandling


Pentagon uppger att cyberattacker mot USA kan komma att uppfattas som en krigshandling och leda till militär vedergällning..

DI - 05 jun 11 kl. 07:45

Kina förnekar cyberattacker

Kina ligger inte bakom den senaste tidens cyberattacker mot utländska företag, lovar försvarsminister Liang Guanglie..

DN - 05 jun 11 kl. 08:00

Kina förnekar cyberattacker mot företag

Kina ligger inte bakom den senaste tidens cyberattacker mot utländska företag, lovar försvarsminister Liang Guanglie..

DN - 08 jun 11 kl. 16:44

FBI fokuserar på cyberattacker

USA:s federala polis, FBI, kommer att fokusera på vad man kallar för "det ökade hotet genom cyberattacker" under de kommande åren. det sa FBI-chefen Robert Mueller på onsdagen..

Fler nyheter från YA

YA - 29 jun 20 kl. 09:26

Betsson gör USA-satsning

YA - 29 jun 20 kl. 09:19

Uppåt på börsen

YA - 29 jun 20 kl. 09:10

Nokia levererar 5G till Taiwan

YA - 29 jun 20 kl. 09:05

Tävling ska ta fram förorternas författartalanger

Ortens bästa poet lockade tusentals unga i landets förorter till att lyssna på poesi, men tävlingen tvingades lägga ner i brist på pengar. Nu lanseras i stället en ny tävling i samma anda..

YA - 29 jun 20 kl. 08:57

Förseningar i tågtrafiken

På grund av obehöriga i spåren är det förseningar i tågtrafiken i bland annat Ystad och Tomelilla..

YA - 29 jun 20 kl. 08:44

Många döda i båtolycka i Bangladesh

YA - 29 jun 20 kl. 08:28

Nu ökar kontrollen vid villkorlig frigivning

Längre övervakningstider, fotbojor och snabbare varningar vid misskötsel. Det är några av förändringarna när nya lagstiftningen kring villkorlig frigivning börjar gälla..

YA - 29 jun 20 kl. 08:32

20 coronafall i MLS – veckan före avspark

Den nordamerikanska fotbollsligan MLS bekräftar att 20 spelare och sex lagledare har testats positivt för covid-19. Beskedet är ett rejält bakslag för ligan, som är planerad att dra i gång den 8 juli..

YA - 29 jun 20 kl. 08:12

Han ersätter superstjärnan i Patriots

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.