Expressen > Nyheter

Wednesday, 08 July, 16:06

Expressen - 28 jun 20 kl. 09:00

Corona härjar bland fattiga – rika klarar sigLågt valdeltagande, hög arbetslöshet och utbredd trångboddhet präglar flera utsatta förorter. Där finns även högst andel smittade av covid-19.Smittan sprids mest och snabbast i Sveriges fattigaste områden, visar Expressens kartläggning av 130 postnummer.I överklassområden som Djursholm och Östermalm är det näst intill smittfritt..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sveriges, Expressens, Djursholm, Östermalm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Corona, härjarbland , fattiga, rika, klararsig
GöteborgsPosten - 13 mar 20 kl. 14:40

Oöveblickbara konsekvenser när Corona når fattiga länder

Vi vet hur smittspridningen ser ut i Afrika men risken finns för en hög dödlighet när smittan sprider sig där, på grund av bristande sjukvård.

Expressen - 22 feb 20 kl. 18:06

Corona härjar på psykavdelning

Coronaviruset har brutit ut på en sydkoreansk psykiatrisk avdelning på ett sjukhus, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg. 114 fall av viruset kopplas till sjukhuset. Smittan misstänks ha tagit sig till sjukhuset från en kristen sekt där en superspridare orsakade ett explosivt utbrott.

Barometern - 28 mar 20 kl. 18:00

Så påverkas länsbor i världen av corona: ”Börjar kännas”

Coronakrisen sprider sig över jorden. Vi har frågat länsbor i andra delar av världen hur de påverkas..

Aftonbladet - 04 mar 20 kl. 12:21

Svenskarna blir rika på skräcken för corona

PLUS De blir rika på skäcken för corona: ”Vill inte att det här ska hända”.

UNT - 31 mar 20 kl. 02:00

Glöm inte världens fattiga i corona-krisen

Redan utsatta grupper drabbas värst av corona-krisen..

Nyan - 28 feb 20 kl. 16:05

Analysen klar: Ingen corona på Åland

På fredagen vid 17.09 kom besked från ÅHS: Den åländska person som misstänkts ha smittats av corona i norra Italien är inte sjuk i corona. Personen mår bra och börjar tillfriskna, meddelar ÅHS i ett pressmeddelande.

Expressen - 04 mar 20 kl. 10:00

SVT ställer in Eurovision- möte på grund av corona

Corona-viruset sprider sig världen över, och börjar nu påverka internationella evenemang.Nu väljer SVT att ställa in sin medverkan på ett Eurovision song contest-möte på grund av sjukdomen.– Vi har valt att avboka, som en ren försiktighetsåtgärd, säger Melodifestivalens projektledare Anette Helenius till DN..

SVT - 05 mar 20 kl. 06:57

Så botar du din corona-oro

Varje dag rapporteras det om coronavirusets spridning världen över och det är många som blir oroliga över virusets framfart. Enligt en färsk Novus-undersökning känner varannan svensk stor oro över att viruset ska börjar spridas mer i Sverige. Psykologen Björn Hedensjö ger tre tips på hur du bäst handskas med din corona-oro..

YA - 07 apr 20 kl. 00:22

Lars-Erik Andersson: Handfallen och skandalös hantering av corona

Omkring jultid förra året (2019) börjar man höra talas om ett virus ”Corona” som brutit ut i en provins i Kina. Mängden sjuka och döda människor ökade allt eftersom tiden gick. .

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Morgan Johanssons svar efter kritiserade intervjun

Morgan Johansson, S, svarar på kritiken efter att ha tackat nej till debatt med Moderaterna i SVT.Migrationsministern ville inte debattera – eftersom han inte sitter i migrationskommittén.”Det här är inget konstigt, så har det alltid varit och det vet Moderaterna”, skriver Johansson på Twitter..

Expressen - 2 timmar sedan

18 nya dödsfall i Västra Götalandsregionen

Under onsdagsseftermiddagen kom Folkhälsomyndighetens nya dygnssiffror för Sveriges coronadödsfall.I Västra Götaland rapporterades 18 nytt dödsfall.Sammanlagt har 781 personer dött till följd av corona i regionen..

Expressen - 2 timmar sedan

Socialstyrelsen drar tillbaka underkända andningsskydd

Hundratusentals falska skyddsmasker kan ha bidragit till att sprida coronaviruset.Nu dras de tillbaka, rapporterar SVT.– Som en extra försiktighetsåtgärd bromsar vi användningen, säger Johanna Sandwall, Socialstyrelsens krisberedskapschef, sagt till tv-kanalen..

Expressen - 2 timmar sedan

Dealen klar om Dianas fond – visar brödernas skilda liv

”Skilsmässo-dealen” mellan prins William och Harry är klar, rapporterar Daily Mail.Nu finns en överenskommelse på plats om att helt dela upp tillgångarna från mamma Dianas minnesfond..

Expressen - 2 timmar sedan

Barn fördes ur landet – trots larm om hedersvåld

Trots larm till socialtjänsten om hedersvåld fördes tre barn och en vårdnadshavare utomlands mot sin vilja, enligt en anmälan.Vårdnadshavaren behövde kontakta utrikesdepartementet för att ta sig hem igen. Enligt kommunens lex Sarah-anmälan fanns flera brister i socialtjänstens hantering..

Expressen - 3 timmar sedan

Smittan sprider sig – men svenskar trotsar utbrotten

Smittan sprids återigen med ökad hastighet i delar av Spanien och Kroatien.Trots detta står UD:s reseråd fast, och man avråder inte från semestrande i något av länderna.– Bedömning görs löpande och noggrant och vi kan inte på förhand säga när det kan komma att ändras, säger Linn Duvhammar, presskommunikatör vid UD..

Expressen - 5 timmar sedan

Polisen jagar våldtäktsman – kopplas till två överfall

Polisen har fått in tips efter att de släppt en fantombild på en man som misstänks för två överfallsvåldtäkter.Våldtäkterna kopplas samman med spår och signalement – och nu jagar polisen mannen.– Vi hoppas att informationen och bilden kan ge något spår, säger kammaråklagare Sara Norling, som håller i utredningen..

Expressen - 4 timmar sedan

Massiv stöld ur garage: 17 bilar och en mc borta

Minst fyra maskerade personer bröt sig in i Fordonsmäklarnas lokal i Sollentuna.Timmar senare var 17 bilar och en motorcykel borta – till ett uppskattat värde av tio miljoner kronor. – Det är som ett rån.

Expressen - 3 timmar sedan

Person svårt skadad efter brand i rullstol i Gislaved

En person har skadats svårt efter att en brand uppstått i en rullstol i Gislaved. Händelsen ska ha inträffat utomhus. .

Expressen - 5 timmar sedan

Larm från stränderna på turistön: ”Glömmer bort”

När allt fler semesterfirare samlas på Öland respekterats inte rekommendationerna om avstånd. Nu varnar Länsstyrelsen i Kalmar för trängseln på turistön. – Folk är medvetna om vad som gäller men glömmer bort det när de är lediga och det är mycket folk i rörelse, säger Jens Odevall, kommunchef i Borgholm.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.