Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 16 July, 15:02

Cornucopia - 27 jun 20 kl. 15:26

Friskolornas riksförbund: Vill inte ha statistikcensur - vill ha mer statistik, inte mindre”Nej SCB, betyg är inte affärshemligheter!” - Friskolornas riksförbund Friskolornas lobbyorganisation Friskolornas riksförbund uppger att de inte alls ligger bakom eller ens stöder Skolverkets stopp för statistik kring skolorna.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SCB,  friskolornas, Friskolornas, Skolverkets, Vasa Real, Stockholm, Kammarrätten, Vi, Kammarrättens, SKR, Högsta, De, Skolverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Friskolornas, riksförbundVill inte ha , statistikcensurvill ha , mer, statistik inte mindre
Kristianstadsbladet - 19 aug 13 kl. 10:47

Ny vd för Friskolornas Riksförbund


Claes Nyberg har anställts som ny vd i Friskolornas Riksförbund. Han kommer närmast från JMW Kommunikation och har tidigare bland annat varit presschef vid Lärarförbundet."Vi behöver bättre visa hur fristående förskolor och skolor faktiskt fungerar och mår bortanför de stundtals ensidigt negativa mediebilderna", kommenterar i ett pressmeddelande Friskolornas Riksförbunds ordförande Mikaela Valtersson..

BT - 19 aug 13 kl. 10:50

Ny vd för Friskolornas Riksförbund

Claes Nyberg har anställts som ny vd i Friskolornas Riksförbund. Han kommer närmast från JMW Kommunikation och har tidigare bland annat varit presschef vid Lärarförbundet. "Vi behöver bättre visa hur fristående förskolor och skolor faktiskt fungerar och mår bortanför de stundtals ensidigt negativa mediebilderna", kommenterar i ett pressmeddelande Friskolornas Riksförbunds ordförande Mikaela Valtersson..

Helsingborgs Dagblad - 19 aug 13 kl. 10:50

Ny vd för Friskolornas Riksförbund

Claes Nyberg har anställts som ny vd i Friskolornas Riksförbund. Han kommer närmast från JMW Kommunikation och har tidigare bland annat varit presschef vid Lärarförbundet. "Vi behöver bättre visa hur fristående förskolor och skolor faktiskt fungerar och mår bortanför de stundtals ensidigt negativa mediebilderna", kommenterar i ett pressmeddelande Friskolornas Riksförbunds ordförande Mikaela Valtersson..

NSD - 19 aug 13 kl. 10:47

Ny vd för Friskolornas Riksförbund

Claes Nyberg har anställts som ny vd i Friskolornas Riksförbund. Han kommer närmast från JMW Kommunikation och har tidigare bland annat varit presschef vid Lärarförbundet..

UNT - 19 aug 13 kl. 10:47

Ny vd för Friskolornas Riksförbund

Claes Nyberg har anställts som ny vd i Friskolornas Riksförbund. Han kommer närmast från JMW Kommunikation och har också varit Lärarförbundets presschef.(TT).

NT - 19 aug 13 kl. 10:47

Ny vd för Friskolornas Riksförbund

Claes Nyberg har anställts som ny vd i Friskolornas Riksförbund. Han kommer närmast från JMW Kommunikation och har tidigare bland annat varit presschef vid Lärarförbundet..

SvD - 19 aug 13 kl. 10:47

Ny VD för Friskolornas Riksförbund

Claes Nyberg har anställts som ny vd i Friskolornas Riksförbund..

SVT - 04 apr 18 kl. 16:26

Friskolornas riksförbund: Svenska nyheter har passerat en gräns

I fredags lanserade SVT:s satirprogram ”Svenska nyheter” webbverktyget Skolko för att ställa barn i friskolekö – vilket lett till starka reaktioner från skolor som menar att de överbelastas av ansökningar. Även Friskolornas riksförbunds ordförande Ulla Hamilton ryter ifrån: – Det är en spam-tjänst som SVT har skapat, säger hon till SVT Nyheter..

SVT - 19 nov 19 kl. 18:27

Friskolornas riksförbunds vd: ”De spelar på människors oro”

Friskolornas riksförbund tycker att debattartikeln ”Religiösa friskolor blev en giftcocktail”, som är skriven av utbildningsminister Anna Ekström och inrikesminister Mikael Damberg, är ”ganska undermålig”. – De spelar på människors oro och okunskap kring de frågorna, säger vd Ulla Hamilton till SVT Nyheter..

ÖstersundsPosten - 03 dec 19 kl. 08:57

Jägarnas Riksförbund vill skjuta fler lodjur nästa år

Nu vill Jägarnas Riksförbund skjuta mer lodjur. De vill under år 2020 fälla 323 lodjur under....

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Avstämning aktiefonder - Robur bäst totalt

Dags för en liten avstämning av hur mitt insteg på aktiemarknaderna igen har artat sig i de olika portföljerna bland framför allt sjuttioelva olika tjänstepensioner. Det är bara att konstatera att det är skillnad på lågavvgifts indexfond och lågavgifts indexfond, och att Swedbank Robur är bäst totalt. Bäst
Strategin har som tidigare redovisats varit att gå in med 10% av kapitalet på börserna igen varje månad i de olika tjänstepensioner och PPM som jag har.

Cornucopia - 3 timmar sedan

Åldersfördelningen av Sveriges befolkning 1968 - 2019 - allt större andel äldre, allt färre ungdomar

Sverige har som bekant en åldrande befolkning tack vare allt längre livslängd, vilket enligt en del utmålas som ett problem. Samtidigt har vi aldrig tidigare trots denna åldrande befolkning haft så hög levnadsstandard och ekonomiskt välstånd förr, samtidigt som statsskulden rasade fram till coronakrisen. Nedan följer grafer med åldersfördelningen i Sverige från 1968 till 2019.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Högsta antalet dödsfall per capita i Sverige sedan 2013

Med juni månads statistikk från SCB om dödsfallen i Sverige så har pandemiåret 2020 de högsta dödstalen per capita sedan den moderatledda regeringsåret 2013. Antal döda per 100 000 invånare i Sverige januari - juni 1980 - 2020. Data: SCB
Regeringen Löfven är nu alltså lika dåliga på att hålla svenskarna vid liv som regeringen Reinfeldt var 2013, men fortfarande bättre än regeringarna Persson, Bildt1.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Stockholmsbörsen nu på plus i år - ännu starkare i USD

Stockholmsbörsen stängde gårdagens handel på plus sedan årsskiftet, även oräknat återinvestering av utdelningar. Mätt i den svagare dollarn är uppgången ännu större.Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Bloggläsarna tror på falsk återhämtning av ekonomin

Utifrån svaren på gårdagens enkät om hur ekonomin kommer utvecklas efter coronakrisen, så tror en överväldigande majoritet att de pågående signalerna om återhämtning i ekonomin är falska. Endast 21% tror på en J- eller V-formad ekonomisk återhämtning, medan ett W är det vanligaste svaret med 40% och  39% tror på ännu värre scenarion. Så kommer ekonomin utvecklas efter coronakrisen.

Cornucopia - Igår: 12:34

Stängde efter fjorton år av pipet från dismaskinen - hur gamla är era vitvaror?

"Fin diskmaskin du har där, det vore synd om något skulle hända med den."På grund av långvarigt besök av nära släkt med små barn avslutade jag 14 år av hat och stängde faktiskt av pipet från diskmaskinen. Tydligen är fjorton år länge för en diskmaskin, men den visar sig vara en av de yngre vitvarorna i huset.

Cornucopia - Igår: 09:28

Gungor och karuseller - ökat distansarbete ställer krav på större bostäder

"Det man förlorar på gungorna får man ta igen på karusellen."Om vårens distansarbete delvis ska permanentas och arbetsgivare dra ner på de egna lokalytorna, så kommer det ställa krav på våra bostäder, både i yta, antal rum och i utformning. Dels behöver man avskildhet och större utrymmen att arbeta på, dels kan det ställas krav från arbetsgivaren på grund av arbetsmiljölagar, eller möjligheten att hyra arbetsplatsen av arbetstagaren, vilket ställer en del krav åtminstone för egenföretagare.

Cornucopia - Igår: 07:46

Positiva tongångar på börserna igen - utbrott för den allt starkare kronan

Börserna vände upp igen igår och uppgångarna fortsätter i de asiatiska tidszonerna under morgonen. Och svenska kronan bryter sig ut från dollarn.Muu!

Cornucopia - Igår: 15:56

Enkät: WULVI - hur kommer ekonomin utvecklas med coronakrisen?

Dags för en liten enkät om hur ekonomin som definierad av BNP kommer utvecklas med coronakrisen. Alternativen att välja mellan är WULVJI, vilka förklaras nedan. Pengar.

Cornucopia - I förrgår: 14:07

Så länge vi inte vill betala för maten kommer det byggas på jordbruksmark

Svensk jordbruksmark försvinner av bland annat två anledningar - fientligheten mot den nödvändiga djurhållningen och byggande på jordbruksmark. Men i grunden handlar det om lönsamhet och avkastning på kapital. Så länge vi inte vill betala för vår mat så kommer det byggas på jordbruksmark, och det kommer vi aldrig vilja göra igen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.