Realtid > Ekonomi

Monday, 13 July, 09:53

Realtid - 27 jun 20 kl. 09:37

Nordnets tidigare vd tar över AppliconNordnets och Ikano Banks tidigare vd, Håkan Nyberg, tar nu över vd-stolen på fintechbolaget Applicon..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Applicon, Ikano Banks, Nyberg,  applicon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordnetstidigare vd , taröver , Applicon
Realtid - 02 jul 19 kl. 09:01

Håkan Nyberg  tar styrelseplats i fintech-bolag

Tidigare bank-vd:n Håkan Nyberg tar styrelseplats i fintech-bolaget Applicon. "Nu får jag möjlighet att hjälpa banker och finansinstitut med den nödvändiga digitala transformationen från andra sidan", säger Håkan Nyberg..

E24 - 01 nov 11 kl. 08:19

Nordnets Carl-Viggo Östlund tar över SBAB

Nordnets vd Carl-Viggo Östlund har meddelat att han avser att lämna sin post som vd för att i stället tillträda som vd på SBAB Bank..

Realtid - 23 aug 19 kl. 14:17

Fundler rekryterar Nordnets före detta nordenchef

Carnegies tidigare vd  Thomas Eriksson och Nordnets före detta vd Håkan Nyberg sitter i styrelsen. Nu rekryterar Fundler Annika Javestad, tidigare nordisk marknadschef på Nordnet, som tar en operativ roll i bolaget. .

Realtid - 17 jun 19 kl. 14:53

Dinkelspiel: Norling ska stödja Nordnets digitala resa

Nordnets nye vd Lars-Åke Norling ska bidra till Nordnets fortsatta digitala utveckling. Det säger Nordnets ordförande Tom Dinkelspiel till Realtid. .

PrivataAffärer - 25 nov 19 kl. 10:23

Nordnets privatsparare rustar för kortsiktig nedgång

Vad gäller handlarnas börssyn på mycket kort tidshorisont speglas den bäst av handeln med så kallade certifikat med fast hävstång, som oftast handlas med en horisont på någon eller ett par enstaka handelsdagar eller ibland enbart intradag. Där är en majoritet av Nordnets aktiva kunder för närvarande negativt intällda, med en stor majoritet som köpt så kallade bear-certifikat med svenskt börsindex som underliggande (certifikat som ger ökad utväxling när underliggande index rör sig). I förra veckan hade 67 procent av certifikathandlarna köpt bear-certifikat med OMXS30 som underliggande, mot endast 33 procent som köpt OMXS30 bull.

Dagens PS - 31 aug 17 kl. 07:25

Nordnets ”robot” ska göra dig rik på aktier

Nordnet lanserar på torsdagen Robosave, som är nätmäklarens egenutvecklade robotrådgivare. Robosave som automatiskt investerar i börshandlade fonder, eller ETF:er, uppges bli den största aktören inom robotrådgivning i Sverige. Avgiften för Robosave är 0,5 procent per år med tillkommande avgifter för fondbolagen för ETF:erna på 0,15-0,23 procent.

Dagens PS - 30 nov 17 kl. 11:10

Nordnets sparkekonom varnar för ISK-konton

Bakgrunden är regeringens höjda skatt på investeringssparkonton, ISK. ”I dag är det svårt för räntefonderna att generera en possitiv avkastning överhuvudtaget. Det innebär att med ett ISK-konto kommer du behöva betala en relativt hög skatt på en dålig avkastning”, säger Joakim Bornold till Di.

Dagens PS - 29 dec 17 kl. 08:49

Nordnets kunder valde aktiefonder

Internetbanken Nordnets kunder köpte under december aktiefonder. Det rörde sig om allt från globala fonder till lokala svenska och tillväxtmarknadsfonder. -”Det är naturligt att aktiefonder ökar i popularitet när världens börser har en positiv utveckling.

Dagens PS - 28 mar 18 kl. 08:43

Globalfonder lockar Nordnets kunder mest

Under en lång tid har globalfonder varit privatspararnas favoriter och mars var inget undantag. Ett par månader med lite mer turbulens i aktiemarknaden verkar inte ha påverkat fondspararnas beteende då både hedgefonder och Asienfonder var de mest sålda under månaden. Det är även en trend som funnits en tid.

PrivataAffärer - 03 okt 18 kl. 12:30

Nordnets sparekonom Joakim Bornold slutar

Läs också: Nordnets vd går på dagen Enligt uppgifter till tidningen sade Joakim Bornold upp sig innan vd Peter Dahlgren lämnade i tisdags, men först på onsdagen kommunicerades det internt på banken att han slutar. ”Ja, det stämmer. Jag har fått ett erbjudande och kommer att gå till en ny arbetsgivare”, säger Joakim Bornold till DI.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

Camino Care ansöker om avnotering

Den nyvalda styrelsen för Camanio Care har efter samråd med marknadsplatsen Spotlight beslutat att ansöka om avnotering av bolagets aktier från Spotlight..

Realtid - 45 minuter sedan

DNB tror på bättre tider

Den norska bankkoncernen DNB redovisar en nettovinst för årets andra kvartal på 5 019 miljoner norska kronor. Det kan jämföras med vinsten på 6 134 miljoner kronor under motsvarande kvartal förra året..

Realtid - 30 minuter sedan

Stark start på börsen

Stockholmsbörsen inleder veckans handel med uppgångar..

Realtid - 30 minuter sedan

Nyfosa säljer för 1 miljard till Regio

Nyfosa avyttrar två fastigheter i Mölndal till ett värde om 1 037 miljoner kronor..

Realtid - 1 timme sedan

Omvänd vinstvarning från Volati

Volati bedömer att koncernens resultat för det andra kvartalet är bättre än vad marknaden förväntar sig..

Realtid - 1 timme sedan

Här rådgivarna i affären

Morgan Stanley och SEB finns med bland rådgivarna i Alfa Lavals uppköpserbjudande till Neles..

Realtid - 2 timmar sedan

Alfa Laval vill köpa Neles – värderar bolaget till 18 miljarder

Alfa Laval lägger bud på Neles. Värderar bolaget till 18 miljarder. Storägaren Cevian Capital har åtgagit sig att acceptera uppköpserbjudandet..

Realtid - 2 timmar sedan

Alfa Laval vill köpa Neles

Alfa Laval lägger bud på Neles. Värderar bolaget till 18 miljarder..

Realtid - 3 timmar sedan

Här är Nordeas krav på VRG

Nordeas kreditkommitté har accepterat att ingå ett bankavtal med problemtyndgda Venue Retail Group. Här är villkoren..

Realtid - 3 timmar sedan

Bambuser fortsätter USA-tillväxt

Techbolaget Bambuser fortsätter att växa på den amerikanska marknaden med avtal med Moda Operandi, en detaljhandlare inom lyxsegmentet. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.