DI > Ekonomi

Sunday, 12 July, 15:23

DI - 27 jun 20 kl. 08:00

Kursraketen använder krisen som hävstång: ”En väldig möjlighet”Rickard Lyko, vd och storägare i e-handelsbolaget och kursraketen Lyko, ser världens potential i den ekonomiska inbromsningen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lyko

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kursraketen, använder, krisensom , hävstångEn , väldig, möjlighet
PrivataAffärer - 28 feb 20 kl. 11:26

Hernhag: Tre bra bolag med chans till uppstuds när det vänder

Anna: Vilka aktier skulle du köpa i dag om du hade 200 000 kr? Eller skulle du avvakta?
Marcus: En idé är att köpa Investor som bottenplatta och sen Bure som topplock.

DI - 05 apr 17 kl. 09:51

Såffkungen: "PPM-fonder har för låg risk"

Statliga Såfa-fonden förvaltar 330 miljarder kronor och har 3,6 miljoner sparare i PPM. Trots det vet förvånansvärt få hur kapitalet placeras och ännu färre vet om att fonden använder en hävstång för att få upp risken. Di har träffat Sjunde AP-fondens vd Richard Gröttheim för att få svar..

Opinionen.se - 03 maj 16 kl. 11:32

5 tips på hur du når dina mål


Jag har under mina snart 20 år som ledarskapscoach i näringslivet och i politiken märkt att de flesta ledare och organisationer saknar tydliga mål och visioner. I de fall organisationen har mål och visioner är de tydliga för ett fåtal personer i toppen men inte i resten av organisationen. Konsekvensen av att ha otydliga eller inga mål är att de är helt omöjliga att nå vilket i sin tur skapar stress och frustration hos medarbetare och chefer.

Dagens PS - 23 aug 18 kl. 11:23

Experten: Här är 5 steg till lyckad trading

Intresset för trading och sparande ökar och aldrig tidigare har det pratats så mycket om just day trading. Men hur gör man för att komma igång? Och vad bör man tänka på?

Dagens PS - 23 aug 18 kl. 11:23

Experten: Här är 5 steg till lyckad trading

Intresset för trading och sparande ökar och aldrig tidigare har det pratats så mycket om just day trading. Men hur gör man för att komma igång? Och vad bör man tänka på?

Cornucopia - 09 apr 20 kl. 14:44

Tractions VD: "De senaste årens finansiella doping [borde nedmonteras]"

Investmentbolaget Tractions VD Petter Stillström har skrivit en med anledning av coronakrisen läsvärd inledning till bolagets årsberättelse för 2019, som publicerades idag (PDF). Han kallar de senaste åren för finansiell doping och att de företagsbyggen som inte är lönsamma "borde nedmonteras". Tidigare olönsamma bolag ska inte räddas av staten.

PrivataAffärer - 15 feb 19 kl. 12:42

”Soffliggarfonden” drar ner risken

  ”Många marknader är ganska fullvärderade och just nu har vi lite lägre risk, men vi är fortfarande väldigt långsiktiga i våra investeringar”, meddelar hon. Fonden använder sig av hävstång för att få bättre långsiktig utväxling av det förvaltade pensionskapitalet. Vid ett normalläge ligger hävstången på 25 procent, att jämföra med 14,5 procent vid de senaste offentliggjorda siffra, skriver Realtid, som lägger till att hävstången i AP7 Aktiefond för ett par år sedan var uppe i 50 procent.

Kristianstadsbladet - 12 mar 14 kl. 15:52

"Yahya har brutit sig ut och brutit sig in"

Foto: TT
Danske Yahya Hassans självbetitlade debutbok kom i höstas, har någon missat det? Även i Sverige har uppmärksamheten varit stor, trots att boken släpps först i nästa vecka. Några av alla dem som boken har engagerat är tre journalister hos oss.

YLE - 23 jan 16 kl. 21:31

Organiserad inresa vid östgränsen?

Sannfinländarna lovar mera pengar till gränsbevakningen. De sannfinländska ministrarna besökte i lördags morse gränsstationen i Salla i Lappland och utrikesminister Timo Soini lovade vid behov stöda gränsbevakningen med ökade anslag. Soini tog inte ställning till hur mycket pengar som borde reserveras i statsbudgeten för att övervaka gränserna om mängden asylsökande ökar.

Dagensanalys.se - 17 dec 18 kl. 17:32

5 sätt för småföretagare att marknadsföra produkter och tjänster

Många småföretagare marknadsför inte sina produkter och tjänster. Det finns åtminstone två anledningar till det – brist på både kunskap och pengar. Som tur är finns det effektiv kommunikation som inte behöver kosta skjortan – därtill har företagare möjlighet att låna pengar till marknadsföring för att växa ytterligare.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Han filmade succéserien Chernobyl: ”Enorm oro i branschen”

Filmfotografen Jakob Ihre har en lång och prisbelönt internationell karriär, men trodde inte att någon skulle titta på tv-serien Chernobyl..

DI - 1 timme sedan

Tesla sänker pris – igen

Elbilstillverkaren Tesla har sänkt priset på sin kompakta suv, Model Y, mindre än fyra månader efter att försäljningen startat..

DI - 3 timmar sedan

Xi-kritisk professor släppt efter sex dagar

Juridikprofessorn Xu Zhangrun, som uttryckt sig kritiskt mot Kinas kommunistiska parti (KKP) och den kinesiske ledaren Xi Jinping, har….

DI - 3 timmar sedan

Uppåt på börserna i Mellanöstern efter oljeprislyft

Mellanösternbörserna stiger på bred front under söndagen efter fredagens oljeprislyft..

DI - 4 timmar sedan

Iran: Felriktad radar ledde till flygkrasch

Nedskjutningen av ett ukrainskt passagerarplan utanför Teheran i januari berodde på en felriktad radar, enligt Iran..

DI - 4 timmar sedan

Risk för nytt efterfrågefall när Opec vill släppa nödbromsen

Oljekartellen Opec förbereder sig på att öka oljeproduktionen igen. Men även om kranarna öppnas något är det fortfarande långt kvar till….

DI - 6 timmar sedan

Forskare ifrågasätter Astra Zenecas vaccin mot covid-19

Svensk-brittiska läkemedelsjätten Astra Zeneca hoppas kunna få fram ett vaccin mot covid-19 under året..

DI - 6 timmar sedan

Tiotal gripna i Sverige efter Europol-insats

Ett tiotal personer har gripits i Sverige genom en insats av Europol. Det uppger polisen för Sveriges Radio..

DI - 6 timmar sedan

Tidigare Nissan-chefen om flykten: Hjälper de som hjälpte mig

Den tidigare Nissan-chefen Carlos Ghosn säger i en intervju med tv-kanalen al-Arabiya att han ”hjälper alla som hjälpte mig”..

DI - 6 timmar sedan

Årets bästa förvaltare: Köp två börsnykomlingar – ”potential att bli en dubblare”

Consensus småbolagsfond är årets bästa svenska fond hittills. Förvaltaren Anders Wright ser köplägen i två börsnykomlingar. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.