DI > Ekonomi

Thursday, 09 July, 12:19

DI - 26 jun 20 kl. 22:43

M kritisk till regeringens energipolitik: Tredje elkrisen på ett år – kan bli en tillRegeringen har misslyckats med sin energipolitik. Det menar Moderaterna som riktar skarp kritik mot att Sverige nu tvingas köpa in. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Moderaterna, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: M kritisktill , regeringens, energipolitikTredje , elkrisenpå ett , år kan bli en till
SvD - 09 okt 14 kl. 17:30

SD vill fälla regeringens energipolitik

Även om de rödgröna får igenom sin budget hotar Sverigedemokraterna att försöka fälla specifika delar av den i efterhand. Partiet riktar främst in sig på energipolitiken. Allianspartierna utesluter inte heller att delar av regeringens budget kapas, men vill avvakta helheten..

DN - 16 jan 12 kl. 20:35

?Regeringens energipolitik riskerar Sveriges konkurrenskraft?

Att regeringen inte vill komma överens om energipolitiken med oss socialdemokrater är inte endast beklagligt utan direkt skadligt för Sveriges framtida konkurrenskraft, skriver Lars Johansson, näringspolitisk talesperson (S) i en replik..

Regeringen - 27 nov 12 kl. 08:52

Regeringens nyhetsbrev: En ekologisk hållbar, konkurrenskraftig och försörjningstrygg energipolitik

Regeringens långsiktiga energipolitiska prioriteringar är att forma ett energisystem som förenar ekologisk hållbarhet med ökad konkurrenskraft och god försörjningstrygghet. Klimatutmaningen, som är nära sammankopplad med energi, är en av våra stora samhällsutmaningar. För att möta utmaningen krävs investeringar i ny teknik.

Regeringen - 05 feb 13 kl. 13:51

Gott betyg åt svensk energipolitik

Regeringens satsningar på förnybar energi och på ökad energieffektivitet har gett resultat. Det konstaterar den internationella energiorganisationen (IEA) i sin utvärdering av svensk energipolitik de senaste fem åren. Pressmeddelande: IEA ger gott betyg åt svensk energipolitik Debattartikel: Sverige får högt betyg för sin energipolitik Tal: Launch event of IEA Review Sweden 2013 Läs en engelsk sammanfattning av analysen på IEA:s webbplats Näringsdepartementet, 5 februari 2013.

Supermiljöbloggen - 31 mar 16 kl. 08:53

Gröna Studenter: Kärnkraft står för en uråldrig energipolitik

C-studenter tog i veckan tydlig ställlning för kärnkraften. "Centerstudenter är oärliga i sin argumentation om att energisektorn väljer mellan status quo och utfasning av kärnkraften", menar Gröna Studenter, Miljöpartiets studentförbund i en replik till C-studenternas. I en debattartikel publicerad på Supermiljöbloggen den 29/3 tar Centerstudenter ton för kärnkraftens överlevnad.

YLE - 07 dec 16 kl. 12:46

Vasa-jourens öde fortfarande öppet - Lapintie kritisk till stram tidtabell

Riksdagens grundlagsutskott fortsätter på eftermiddagen behandla stängningen av Vasa centralsjukhus jour. Ordförande Annika Lapintie är kritisk till att tidtabellen har varit så stram att experter har tvingats skriva tilläggsutlåtanden ännu i helgen. Riksdagens grundlagsutskott började behandla regeringens förslag om tolv joursjukhus i Finland i dag men tar nu en paus och fortsätter kl 16:30.

Dagens PS - 18 sep 19 kl. 10:06

Elkrisen: Vattenfall investerar 1,8 miljarder

Statliga energijätten Vattenfall varnar nu för att elförsörjningen till Stockholm är hotad. Bolaget planerar miljardinvesteringar för att minska riskerna. Det rapporterar Dagens industri.

DI - 01 okt 19 kl. 10:54

Elkrisen kostar jätten tiotals miljoner: ”Katastrofalt”

Cementa har drabbats hårt med mängder av stillestånd och mångmiljonkostnader på grund av elkrisen på Gotland..

DI - 24 okt 19 kl. 10:07

Elkrisen är på allvar

Elkrisen i Sverige är ett faktum. Nästan dagligen nås vi av rapporter om företag som inte kan investera, om jobb som….

YA - 12 dec 19 kl. 00:33

Elkrisen kan stävjas med en mängd förbud

Det förekommer då och då artiklar i tidningen om den förestående elkrisen i landet och i synnerhet då i söder. Men för att lösa detta finns inget annat sätt än att minska elförbrukningen och därför måste det införas ett antal förbud vad gäller användandet av el.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Regeringen ska ge besked om utlandsresor var 14:e dag

Coronaläget är fortfarande väldigt osäkert och föränderligt och därför kommer regeringen var 14:e dag att fatta beslut om eventuella….

DI - 30 minuter sedan

Jan Bengtsson minskar i H&M

Jan Bengtsson, systerson till H&M:s storägare Stefan Persson och dotterson till H&M-grundaren Erling Persson, har under juni sålt drygt….

DI - 1 timme sedan

Sparbankerna riskerar att snuvas på miljardbelopp

Swedbanks beslut att skjuta på utdelningen för 2019 innebär att mer än en miljard kronor i intäkter hänger löst för sparbanksrörelsen – som….

DI - 1 timme sedan

ABG fyrfaldigar riktkurs för Evolution Gaming – men påpekar ”fortsatt osäkerhet”

Skeptiker visar upp handduken: ABG höjer riktkursen för Evolution Gaming från 160 till 592 kronor, en ökning med en faktor 3,7..

DI - 1 timme sedan

Lowell förvärvar Fortums norska kredithanteringsbolag

Kredithanteringsbolaget Lowell förvärvar energibolaget Fortums norska kredithanteringsbolag Solvencia..

DI - 1 timme sedan

Analytiker: Sverige kanske bottnade i maj, inte april

Botten i den ekonomiska nedgången i Sverige kanske blir i maj i stället för i april, att döma av SCB:s aktivitetsindikator som oväntat….

DI - 1 timme sedan

Saab får svensk torpedorder värd halv miljard

Försvarskoncernen ska förlänga livslängden på marinens tunga ubåtstorpeder, så att de kan användas 25 år till..

DI - 1 timme sedan

Facket: ”Nya lastbilsregler kan bli slag i luften”

EU:s omfattande nya regelpaket för chaufförer och lastbilstrafiken har nu slutligt gått i mål, sedan EU-parlamentet röstat ned alla försök….

DI - 1 timme sedan

EU stramar åt regler för lastbilstransporter

Alla som kör inrikestransporter i Sverige ska efter dagens omröstning i EU-parlamentet hädanefter få svenska löner och arbetsvillkor..

DI - 2 timmar sedan

Pandora stiger efter preliminära siffror

Det danska smyckesbolaget Pandora stiger nästan 4 procent under torsdagsförmiddagen efter att ha presenterat preliminära siffror för det….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.