DI > Ekonomi

Thursday, 16 July, 16:01

DI - 26 jun 20 kl. 21:14

Domstolsavslag för finansiering av TrumpmurPresident Donald Trumps regering har inte mandat att överföra pengar från försvarshögkvarteret Pentagon till en finansiering av en barriär. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Trumpmur, Donald Trumps, Pentagon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Domstolsavslagför , finansieringav , Trumpmur
Helsingborgs Dagblad - 26 jun 20 kl. 21:11

Domstolsavslag för finansiering av Trumpmur

President Donald Trumps regering har inte mandat att överföra pengar från försvarshögkvarteret Pentagon till en finansiering av en barriär mellan USA och Mexiko. Beslutet kommer från en appellationsdomstol på fredagen, rapporterar CNN. Två domare var em.

GöteborgsPosten - 26 jun 20 kl. 21:13

Domstolsavslag för finansiering av Trumpmur

President Donald Trumps regering har inte mandat att överföra pengar från försvarshögkvarteret Pentagon till en finansiering av en barriär mellan USA och Mexiko. Beslutet kommer från en appellationsdomstol på fredagen, rapporterar CNN..

Dagens PS - 26 nov 18 kl. 18:52

Finansiering bromsar tillväxtföretag

För innovativa företag med ambitioner att växa är finansieringen ett större hinder än för andra företag, enligt en rapport. Undersökningen, Företagens villkor och verklighet 2017, är gjord av Tillväxtverket och baseras på 10.000 små och medelstora företag, som med enkelhet kan vända sig hit med en ansökan om företagslån.

Opinionen.se - 11 feb 13 kl. 12:10

Ser brist på lång finansiering

Globala åtstramningar, minskat risktagande och nya bankregler stryper tillgången på långsiktig finansiering på global nivå, varnar konsultgruppen Group of Thirty, ledd av den förre ECB-chefen Jean-Claude Trichet. I en rapport presenterad i London på måndagen efterlyser gruppen genomgripande åtgärder och reformer för att främja tillgången långsiktig finansiering. "Om inga reformer görs kommer vi troligen att stå inför betydande brist på finansiering de kommande åren", skriver Trichet i en kommentar..

Regeringen - 03 jun 13 kl. 13:23

Förslag om ökad insyn i finansiering av partier

Justitiedepartementet har tagit fram förslag om hur en ny lag om insyn i finansiering av partier skulle kunna se ut. Lagen ska gälla för partier som deltar i val till riksdagen, landstingsfullmäktige, kommunfullmäktige eller Europaparlamentet. Syftet med lagen är att trygga allmänhetens insyn i hur partierna finansierar sin politiska verksamhet och hur valkandidaterna finansierar sina personvalskampanjer.

YLE - 02 okt 13 kl. 07:38

Kristinestad säger nej till projektarbetare med extern finansiering

Stadsstyrelsen i Kristinestad sa nej till projektanställningar på bildnings- och fritidscentralen, även i de fall där pengarna helt kommer utifrån och staden inte behöver bidra med någon egen del. Tanken är att centralens ordinarie personal ska sköta projektet och lyfta sin lön från projektkassan. Det blir omöjligt bland annat för Riitta Raikio på kulturbyrån, som har fått 22 000 euro för att utveckla och programmera ett dataspel för kulturella kunskaper.

YLE - 14 nov 13 kl. 05:39

Ingen statlig finansiering av pedofilvård

Förebyggande vård för pedofiler är viktigt anser både justitieministeriet och social- och hälsovårdsministeriet. Ändå har de inte lyckats samarbeta för att kunna finansiera ett nytt vårdprojekt. Forskare talar om att cirka en procent av befolkningen kan tänkas ha ett sexuellt intresse för barn.

Regeringen - 20 jan 14 kl. 12:04

Ökad insyn i partiers och valkandidaters finansiering

För att skapa ökad öppenhet i hur partierna finansierar sin politiska verksamhet och hur valkandidaterna finansierar sina personvalskampanjer lämnas i dag ett förslag till en ny lag om insyn i finansiering av partier som ska gälla för partier som deltar i val till riksdagen eller Europaparlamentet.

Pressmeddelande: Ökad insyn i partiers och valkandidaters finansiering
Prop. 2013/14:70 Ökad insyn i partiers och valkandidaters finansiering

Justitiedepartementet, 20 januari 2014.

YLE - 02 mar 16 kl. 10:34

Oklar finansiering bromsar Helsingfors stormoské - “De bästa besluten fattas långsamt”

I Helsingfors fullmäktigenämnder finns det förståelse för behovet av en stormoské i staden, men oklarheter i finansieringen gör politikerna betänksamma. Att påskynda ärendet är heller inget man vill göra. Stadsfullmäktige är fundersamma kring finansieringen av en stormoské.

YLE - 26 aug 16 kl. 21:06

Soini säger kategoriskt nej till statlig finansiering av Guggenheim

Sannfinländarnas ordförande, utrikesminister Timo Soini, säger entydigt nej till statlig finansiering av Guggenheim-projektet i Helsingfors. Centern och Samlingspartiet återvänder till tanken på statlig finansiering av Guggenheim, trots att man flera gånger har enats om motsatsen, skriver Soini i sin blogg. Näringsminister Olli Rehn (C) och undervisnings- och kulturminister Sanni Grahn-Laasonen (Saml) försöker enligt Soini förgäves värma upp den här tanken.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Twitter backar i börsöppningen efter bedrägeriförsök

Även Wall Street är på trumpet humör. Vid den inledande handeln på torsdagen öppnade de stora amerikanska börsindexen på minus. .

DI - 45 minuter sedan

Haldex storägare lämnar omvänd vinstvarning

Den tyska fordonsunderleverantören Knorr-Bremse skickade på torsdagseftermiddagen ut en omvänd vinstvarning för det andra kvartalet, vilket….

DI - 5 minuter sedan

Flera länder anklagar ryska hackare – stjäl vaccindata

Storbritannien, USA och Kanada anklagar gemensamt en rysk hackergrupp för att försöka stjäla data om försöken att ta fram ett vaccin mot….

DI - 1 timme sedan

Ordförande i kryptovalutabolaget storsäljer

Johan Lund, styrelseordförande i fintechbolaget Quickbit, har via Front Ventures sålt knappt 700.000 aktier i Quickbit för cirka 6 miljoner….

DI - 1 timme sedan

Melker Schörling säljer Nibe-aktier för 1,5 miljarder kronor

Nibes största ägare Melker Schörling har under det andra kvartalet sålt drygt 7,6 miljoner B-aktier, enligt ägardatatjänsten Holdings….

DI - 1 timme sedan

21 nya coronadödsfall i Sverige

Under det senaste dygnet har ytterligare 21 personer med bekräftad covid-19 rapporterats döda i Sverige, enligt Folkhälsomyndigheten..

DI - 1 timme sedan

Snabbspår för Astra Zenecas Farxiga mot hjärtinfarkt i USA

Astra Zenecas diabetesläkemedel Farxiga har beviljats snabbehandlingsstatus av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA vid behandling av….

DI - 1 timme sedan

Storbanker vinnare på börsen – verkstadsjätte rasar

Det sura börshumöret håller i sig. Vid 14.15 har OMXS30 backat över 0,9 procent medan OMXSSPI är ned nästan 0,6 procent.

DI - 1 timme sedan

Saab tar stororder från amerikanska armén

Försvarskoncernen Saab har fått en beställning på ammunition från den amerikanska armén..

DI - 1 timme sedan

Kinas ambassad till attack mot Ann Linde: ”Falska” påståenden

Sveriges utrikesminister Ann Linde gör ”falska” påståenden om Hongkong och ska hålla fingrarna borta från Kinas interna angelägenheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.