PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 03 July, 11:47

PrivataAffärer - 26 jun 20 kl. 12:09

Annonsbojkotten mot Facebook växer”Vi pausar reklam tills det finns en lösning som är lika hållbar som den vi har nått med Youtube och andra partner”, säger presschef John Nitti i ett pressmeddelande. Bojkotten mot Facebook har växt de senaste veckorna, alltmedan vd:n och grundaren Mark Zuckerberg försökt försvara hållningen att inte likt Twitter och Snapchat moderera politiker. Mark Zuckerbergs ställning i frågan har rört upp känslor även i de egna leden, som hotat med arbetsvägran och via flera höga chefer verkat för att ta en tydligare ställning mot rasism och segregation. Hittills har bland annat reklambyrån Goodby Silverstein företrädande ett stort antal konsumentvarumärken gjort samma sak som glasstillverkaren Ben & Jerrys samt klädmärkena North Face och Patagonia och lämnat Facebooks an
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Facebook, Youtube, John Nitti, Mark Zuckerberg, Twitter, Snapchat, Zuckerbergs, Goodby Silverstein, Ben, North Face, Patagonia, Facebooks, USA, Anti-Defamation League, Verizons, QAnon, Nestlé, Procter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Annonsbojkottenmot , Facebook, växer
Dalarnas tidningar - 28 apr 14 kl. 20:12

Kompisnätverk på Facebook växer

Målet är att folk ska hjälpa varandra. Och bli kompisar. Zana Buyukkaya har startat en snabbväxande grupp på Facebook..

Resume - 12 maj 15 kl. 07:59

Facebook växer snabbast av medieägarna i världen

Facebook är nu en av världens tio största medieägare, Försvarsmakten tappar informationsdirektören och var fjärde kvinnlig journalist sextrakasseras. Det är några av nyheterna i morgonsvepet..

Dagensanalys.se - 16 mar 16 kl. 15:00

Facebook växer mest i Asien

Från 449 miljoner till 540 miljoner aktiva användare i månaden på ett år – så mycket har Facebooks användare i Asien växt. Att satsa på Asien är ett klokt drag av sociala mediejätten – även om intäkterna i regionen hittills inte varit så stora. 540 miljonerär en betydande del av de 1.

Expressen Dina Pengar - 29 jun 20 kl. 11:17

Bojkotten mot Facebook växer – 160 bolag skriver på

Kampanjen mot annonsering på Facebook får nu stöd av en rad multinationella bolag.Coca cola, Unilever och Starbucks är några av bolagen som skrivit under bojkotten. .

Dagensanalys.se - 23 nov 17 kl. 11:01

4 tips hur du bygger en stor engagerad fanbase på Facebook

Det är absolut värt att lägga tid och energi på Facebook, det kommer vara en smart investering i framtiden. Flera digitala plattformar har kommit och gått, är det någon som minns giganten MySpace idag? Facebook fortsätter att växa och frodas och har idag blivit den främsta kanalen där man har koll på sina vänner och sina intressen samt läser nyheter.

Dagensanalys.se - 23 aug 16 kl. 14:00

Facebook förutspås växa med 20 procent det närmaste året

Enligt en ny rapport från amerikanska finanstidningen Barron så har Facebook goda förutsättningar för att växa med över 20 procent under det kommande åren. Orsaken är de stadigt ökande annonsintäkterna via företagets sociala medieplattformar somWhatsApp eller Instagram. Facebook självt har sett ökade intäkter från annonsering delvis som en följd utav sin satsning på snabbladdade mobila annonser.

DN - 02 nov 16 kl. 21:55

Mobilannonser lyfte Facebook

Den sociala nättjänsten Facebook växer kraftigt och redovisar intäkter på drygt 6,8 miljarder dollar, nästan 61 miljarder kronor under årets tredje kvartal. Det är en ökning med 56 procent, jämfört med samma period i fjol..

DN - 30 okt 18 kl. 23:09

Linus Larsson: Den riktiga berättelsen om Facebook finns utanför västvärlden

Facebooks rapport för det tredje kvartalet satte fokus på antalet aktiva användare. Men stirrar man bara på totalsiffran missar man det viktiga om hur Facebook växer nu för tiden. .

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Svenskt "Facebook? växer med en miljon i månaden

Christian Wiklund och Niklas Lindström driver ett av de hetaste bolagen i Silicon Valley. Skout beskrivs som ett globalt nätverk för att träffa nya människor..

IDG - 29 okt 14 kl. 05:07

Facebook växer starkt i mobilerna

Två tredjedelar av Facebooks omsättning kommer nu från mobilannonser.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Bratt skickar film till alla i finansutskottet

Politikerna måste ta sitt ansvar om ISK ska bli en folksparform att räkna med även i framtiden, säger Frida Bratt. – Det här är en fråga som kräver relativt lite politisk kraft, men som har stor positiv betydelse för de enskilda spararna. För att ”sätta press” på politikerna har hon gjort en film där hon själv förklarar varför utformningen av investeringssparkontot är ett problem.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Här är fredagens färska köprekar

SEB Equities höjer sin riktkurs för vitvaruföretaget Electrolux från 175 till 200 kr med upprepad köprekommendation. Det framgår av en analys. Electrolux B-aktie var på fredagsmorgonen upp 0,8 procent vid cirka 162 kr.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Stefan Persson fortsätter tanka H&M

Aktieköpen gjordes i tre transaktioner mellan den 30 juni och den 2 juli, för kurser mellan 134 och 139 kr per aktie.  .

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Undersökning: Fastighetsbolagen tror på bättre kreditmarknad

Bankers bedömning av nuläget sjönk till 17,9 från 37,5 medan företagens steg till 31,3 från 23,6. Angående förväntningarna drog bankerna upp till 42,9 från 25 medan företagens ökade till 69,8 från 48,6. ”Årets andra CREDI-enkät är starkt påverkad av den rådande pandemin då index för den nuvarande situationen är på låga 24,6 medan förväntansindex är märkbart mer positiv på 56,3.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

SBB i norsk miljardaffär

Den årliga hyresintäkten för de 138 fastigheterna som ingår i affären uppgår till cirka 251,4 miljoner norska kr och SBB:s genomsnittliga justerade kontraktslängd ökar till nio år i och med affären. I samband med affären blir Laeringsverkstedet aktieägare i SBB och parterna inleder ett fördjupat långsiktigt samarbete där SBB ska stödja Laeringsverkstedets expansion i Norden, heter det. Affären finansieras med 2.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Insiders som gjort affärer efter midsommar

Gunnar Steinn Jonsson har privat och genom bolaget Halba förvärvat 160.000 röststarka A-aktier i Spotlight-noterade Sjöstrand Coffee. Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Astra Zeneca faller efter försenada covid-tester

Testerna skulle ha inletts senare i juli och kommer sannolikt att försenas med ett par veckor. Anledningen till försening uppges vara bolaget har gjort ändringar i planen, men det framgår inte vad dessa ändringar skulle vara.    .

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Goldman Sachs: Efterfrågan på olja återställs 2022

Banken räknar med att efterfrågan i år sjunker med 8 procent, för att 2021 återhämta sig med 6 procent och sedan återvända 2022 till nivåerna före krisen. ”Efterfrågan på olja har redan börjat återhämta sig, med en inledande hastighet som överraskat på uppsidan i ekonomier som Kina och Indien”, skriver Goldman. Sett till de olika typerna av bränsle räknar banken med en långsammare återhämtning för jetbränsle, då konsumenternas förtroende för flygresande väntas förbli lågt i väntan på ett vaccin mot viruspandemin.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Amundi: Fyra sektorer i fokus under återhämtningen

Djupfrysningen på marknaderna under 2020 har varit av ett aldrig tidigare skådat slag. Men nu pågår ”avfrostningen” och den fortsätter under resten av andra halvåret. Det skriver Amundi Asset Management i sin Investment Outlook för andra halvåret.

PrivataAffärer - Igår: 10:16

Assa Abloy: Mycket attraktiva tillväxtmöjligheter

Mäklarhusets riktkursjustering är hänförlig till att vinsten per aktie förväntas öka i något snabbare takt, men kanske framför allt att bolagets sektorkollegor har blivit belönade med högre multiplar den senaste tiden. Banken anser att Assas affärsmodell och fundamentala tillväxtmöjligheter fortfarande är mycket attraktiva, samtidigt som bolaget underpresterat OMX-indexet med 25 procent de senaste tre månaderna och handlas till historiskt låga värderingsmultiplar. Efter den förväntat svaga kommande kvartalsrapporten för det andra kvartalet, finns det även möjlighet att den stigande marginaltrenden kan återkomma med stöd av nya kostnadsbesparingar och ett förnyat produktutbud, anser Deutsche-analytikern.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.