Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 09 July, 22:14

Cornucopia - 26 jun 20 kl. 10:38

Skolverket stoppar statistik för enskilda skolor efter dom i kammarrätten - friskolor omfattas av sekretessEfter en dom i Kammarrätten, som nekades överprövning av Högsta domstolen slutar nu Skolverket redovisa statistik per enskild skola och redovisar framöver enbart på riksnivå. Varken antal elever, betyg eller andra jämförelsetal eller ens vem som driver en skola ("huvudmän") kommer längre publiceras.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Kammarrätten, Högsta, Skolverket, Fleminggatan, Göteborg, Skolinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolverket, stoppar, statistikför , enskilda, skolorefter , domi , kammarrätten friskolor omfattas av sekretess
Nyhetskanalen - 31 maj 12 kl. 15:28

Skolverket stoppar utbetalning till Lundsberg

Skolverket stoppar tillfälligt utbetalningarna av statsbidrag till landets tre riksinternatskolor i Lundsberg, Gränna och Sigtuna. Anledningen är uppgifterna i SVT:s Uppdrag granskning om miljontals kronor som kvitterats ut av skolorna på felaktiga grunder.-De får nu två veckor på sig att verifiera att alla elever som skolorna i dag får statsbidrag för verkligen är utlandssvenska, säger enhetschef Joakim Feldt till TT..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Skolverket stoppar bidrag till Lundsberg

Skolverket har tillfälligt stoppat utbetalningarna av statsbidrag till landets tre riksinternatskolor - Lundsbergs skola, Sigtuna Humanistiska Läroverket och Grennaskolan.Det efter SVT:s Uppdrag Gransknings avslöjande om misstänkt bidragsfusk på skolorna. Enligt UG handlar det om miljonbelopp som betalats ut på felaktiga grunder.

Hela Gotland - 09 apr 19 kl. 11:29

STATISTIK: Gotlands förskolor bättre än rikssnittet

På tisdagen släppte Skolverket ny statistik angående landets förskolor..

SvD - 14 apr 11 kl. 16:58

Skolverket stoppar utlandsskola

Skandinaviska skolan i Bryssel riskerar att förlora statsbidraget..

Corren - 24 sep 15 kl. 06:45

Skolverket stoppar hennes lärarkarriär

I 22 år har Anna Cardenbäck varit lärare..

SR - 02 dec 15 kl. 15:11

Alliansen stoppar inte enskilda budgetförslag

Liberalernas ekonomisk-politiska talesperson Erik Ullenhag bekräftar för Ekot att det inte blir några gemensamma reservationer från de borgerliga partierna..

Cornucopia - 27 jun 20 kl. 15:26

Friskolornas riksförbund: Vill inte ha statistikcensur - vill ha mer statistik, inte mindre

”Nej SCB, betyg är inte affärshemligheter!” - Friskolornas riksförbund Friskolornas lobbyorganisation Friskolornas riksförbund uppger att de inte alls ligger bakom eller ens stöder Skolverkets stopp för statistik kring skolorna. Tvärt om är det SCB som stoppar detta, medan riksförbundet vill ha mer statistik, eftersom det är denna statistik de konkurrerar med och den utgör inte alls några affärshemligheter.

Helsingborgs Dagblad - 26 jun 20 kl. 09:51

Tillgång till statistik om skolor krymps

Skolverket krymper sin publicering av statistik kraftigt. Från och med september kommer myndigheten endast att publicera statistik på riksnivå. Med andra ord kommer det inte att publiceras statistik om enskilda skolor.

YA - 26 jun 20 kl. 09:51

Tillgång till statistik om skolor krymps

Skolverket krymper sin publicering av statistik kraftigt. Från och med september kommer myndigheten endast att publicera statistik på riksnivå. Med andra ord kommer det inte att publiceras statistik om enskilda skolor..

Kristianstadsbladet - 26 jun 20 kl. 09:51

Tillgång till statistik om skolor krymps

Skolverket krymper sin publicering av statistik kraftigt. Från och med september kommer myndigheten endast att publicera statistik på riksnivå. Med andra ord kommer det inte att publiceras statistik om enskilda skolor..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 6 timmar sedan

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia?

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband med betalning. För mer information och anmälan använd denna länk.
Finanskursen är en distansutbildning på tolv veckor vilken tagits fram av hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Tillväxtverket: Elbristen leder till upp till 280 000 förlorade jobb i storstadsområden och närliggande - och bostadsbrist

Tillväxtverket har gjort en analys av konsekvenserna av elbristen för Mälardalen och Stor-Stockholm, Skåne och Västra Götalands län. Regeringens nedstängning av kärnkraften och oförmåga att ordna fram överföringskapacitet av el från bland annat Norrland kommer till år 2040 leda till upp till 280 000 förlorade jobb i dessa tre regioner. Dessutom leder det till relativt sett minskad befolkning på grund av bostadsbrist eftersom nu bostadsområden inte kan byggas.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Succé för plastpåseskatten - drog endast in 13% av beräknat - världshaven nu räddade

Miljöpartiets plastpåseskatt, som infördes i maj, är en stor succé då den endast drog in 13% av beräknat i maj och försäljningen av plastpåsar alltså totalt kraschat. Därmed är världshaven räddade från så kallade mikroplaster och den ljusnande framtid är vår. Räddat!

Cornucopia - 13 timmar sedan

Uppåt i Asien och stärkt svensk kronkurs

Börserna steg i USA och fortsätter stiga i Asien på morgonen, men den stärkta svenska kronkursen tar ut detta och därmed är frågan hur Stockholmsbörsen går idag.Kära Bullen...

Stockholmsbörsen föll tillbaka under gårdagen, likt de flesta europeiska större börser, och OMXSPI stängde -0.

Cornucopia - Igår: 19:25

Vad är sannolikheten att det finns smittbärare i en samling av 50 personer?

Sannolikhetslära är intressant och inte helt greppbart rakt av för alla. Även med kända förhållanden kan det således vara lätt hänt att man överskattar eller underskattar risk. Låt oss ta ett exempel med sannolikheten att en i en samling av 50 personer är smittbärare av coronaviruset SARS-CoV-2?

Cornucopia - Igår: 15:56

Pagrotsky: EU:s coronapaket är till för att rädda euron och EMU

Leif Pagrotsky, Lars Arnell och Lotta Fogde har i en debattartikel hos Expressen gjort analysen att EU:S coronapaket, som Sverige än så länge sagt nej till, inte är till för att stödja coronadrabbade länder, utan är till för att återigen rädda fiaskot EMU och euron från de obalanser som råder inom valutaunionen. Pengar ska gå från rika länder till de fattiga i eurozonen, oavsett behovet på grund av coronakrisen. Leif Pagrotsky säger hej.

Cornucopia - Igår: 12:41

Årsdagen av slaget vid Poltava

I dag är det årsdagen av slaget vid Poltava - justerat från den 28:e juni enligt den dåtida svenska kalendern till den 8:e juli enligt den gregorianska kalendern. Det var början på slutet för stormakten Sverige, och även en startpunkt för ryska massmord, etnisk rensning och förtryck av Ukraina. Trehundraårsminnesmärket i Poltava.

Cornucopia - Igår: 09:00

Regeringen lämnar utökat uppdrag på Försvarsmakten - utan extra pengar - slutet på yrkesförsvaret?

Regeringen lämnade igår ett utökat uppdrag på Försvarsmakten, långt över det försvaret sagt att de kan leverera med anslagna medel. Enda sättet att finansiera detta kommer vara att reducera yrkesförsvaret och ersätta det med ett värnpliktsförsvar som inte övar, men ser fint ut på pappret. Bland annat ska två nya regementen etableras som glesbygdspoltiik fast Försvarsmakten sagt att man inte har pengar till detta.

Cornucopia - Igår: 08:29

Nedrekyl på börserna - men fortsatt uppåt i Kina

Gårdagen bjöd på en nedrekyl på börserna, men i Kina fortsätter det uppåt. Börsen anses dels vara överköpt och dels handlar det om ökande fall av coronavirus och tillhörande oro.I Australien stänger man ner hela Melbourne i kväll och sätter staden i karantän i ett antal veckor på grund av nytt utbrott av Covid-19.

Cornucopia - I förrgår: 13:02

Missnöjd med coronahanteringen? Glöm inte ställa region och kommun till svars i valet 2022

Är du en av de som är upprörda och missnöjda över hanteringen av coronakrisen. Kom då ihåg att vården styrs politiskt av regionfullmäktige och kommunen av kommunfullmäktige. Du ska i så fall rösta bort de styrande från respektive församling i valet 2022 om du inte är nöjd med hanteringen av coronakrisen i praktiken.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.