PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 05 July, 11:38

PrivataAffärer - 26 jun 20 kl. 08:53

Splittrad syn på bomarknaden bland mäklarna”Vissa mäklare tror på högre priser, andra på lägre. Det finns ingen entydig bild av vart vi är på väg. Ovissheten är stor”, säger Mäklarsamfundets vd Björn Wellhagen i en kommentar i ett pressmeddelande. Enligt enkäten väntar sig 36 procent av mäklarna att bostadspriserna ska sjunka under det tredje kvartalet, medan 27 procent tror att de ska stiga och 34 procent räknar med oförändrade priser. ”Det råder en ovanligt splittrad bild.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Mäklarsamfundets, Björn Wellhagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Splittrad, syn, bomarknadenbland , mäklarna
PrivataAffärer - 06 feb 20 kl. 08:44

Högtryck på bomarknaden

”Det är ett tydligt högtryck på bostadsmarknaden med en stark efterfrågan just nu. Tempot har ökat i början av året och vi förmedlar drygt 10 procent fler bostäder jämfört med januari förra året. Konsumenterna verkar ha en positiv syn på marknaden med den låga räntan som främsta påverkansfaktor”, säger Fastighetsbyråns vd Johan Engström i en kommentar.

PrivataAffärer - 20 dec 13 kl. 09:15

Mäklarna: Så blir bomarknaden nästa år

Fortsatt bostadsrättsrally men en stillsam villamarknad. Så kan man sammanfatta fastighetsmäklarnas syn på nästa år....

PrivataAffärer - 18 jun 20 kl. 09:08

Fastighetsbyrån: Tydlig återhämtning på bomarknaden

”I april trodde både konsumenter och mäklarna att Coronapandemin skulle leda till en minskad efterfrågan på bostadsmarknaden. Nu är synen annorlunda. Man ser att det fortsätter göras affärer, efterfrågan är fortsatt stark och priserna har inte sjunkit nämnvärt.

Kristianstadsbladet - 31 okt 14 kl. 06:30

Fördel säljarna på bomarknaden

Regeringsskiftet och debatten om amorteringskrav har inte gjort något större avtryck på bostadsmarknaden. Lågt utbud och stark efterfrågan gör det fortsatt till säljarnas marknad.
Fastighetsbyrån har frågat sina mäklare för vilka bostadsmarknaden är mest fördelaktig just nu på en skala från 0 till 10.

Trelleborgs Allehanda - 31 okt 14 kl. 06:30

Fördel säljarna på bomarknaden

Regeringsskiftet och debatten om amorteringskrav har inte gjort något större avtryck på bostadsmarknaden. Lågt utbud och stark efterfrågan gör det fortsatt till säljarnas marknad.
Fastighetsbyrån har frågat sina mäklare för vilka bostadsmarknaden är mest fördelaktig just nu på en skala från 0 till 10.

BT - 31 okt 14 kl. 06:30

Fördel säljarna på bomarknaden

Regeringsskiftet och debatten om amorteringskrav har inte gjort något större avtryck på bostadsmarknaden. Lågt utbud och stark efterfrågan gör det fortsatt till säljarnas marknad. Fastighetsbyrån har frågat sina mäklare för vilka bostadsmarknaden är mest fördelaktig just nu på en skala från 0 till 10.

Dagensanalys.se - 03 maj 18 kl. 09:51

Klarna satsar på Säker stil

Klarna ökar sin satsning på poddsamarbeten och teamar upp med Säker stil-duon Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret. Säker stil förespråkar en långsiktigt hållbar livsstil med fokus på mode och både Klarna och Säker stil arbetar för att underlätta smarta och enkla val i vardagen. – Hela Säker stil-projektet går ut på att göra livet enklare.

Expressen - 03 jun 16 kl. 16:36

Mäklarna vittnar: Nu backar bomarknaden

Bomarknaden har backat med 5–10 procent de senaste veckorna. Det säger flera mäklare som Di pratat med. – Man kan ha förhoppningar om vissa prisnivåer men ska inte för givet att man får de pengarna, säger mäklaren Carina Husgård till Dagens industri..

PrivataAffärer - 07 sep 18 kl. 08:26

Bomarknaden: Minskat övertag för köparna

När mäklarna i augusti får ange för vilka bostadsmarknaden just nu är mest fördelaktig – köparna (0) eller säljarna (10) – blir snittet 4,57, upp från 4,4 i april. Fördelen för köparna på marknaden har alltså minskat något. ”Den senaste prisstatistiken visar på en stabilisering och svagt stigande priser.

PrivataAffärer - 18 dec 18 kl. 07:21

Köparnas övertag på bomarknaden ökar

När mäklarna i december får ange för vilka bostadsmarknaden just nu är mest fördelaktig – köparna (0) eller säljarna (10) – blir snittet 4,03, ned från 4,32 i oktober. Fördelen för köparna på marknaden har alltså ökat. Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån, konstaterar att bostadsmarknaden varit skakig hela 2018 och det syns även i avslutningen av året.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 17:14

Disciplinnämnden avnoterar Italeaf från First North

Enligt Discplinnämnden har bolaget brutit mot regelverket vid tre tillfällen genom att inte ha offentliggjort finansiella rapporter i linje med villkoren. Italeaf bekräftar att bolaget inte offentliggjorde rapporter i linje med regelboken, men påpekar att bolaget var helt transparent i sin kommunikation med marknaden under sin omstruktureringsprocess. Vidare berodde regelbrotten enligt Italeaf på extraordinära omständigheter under coronapandemin.

PrivataAffärer - Igår: 14:41

När annonserna träffar mitt i prick

Hela idén med natives bygger på att annonsören ger läsaren något den faktiskt är intresserad av – att den får något tillbaka för att den engagerar sig i en artikel. Det låter lätt i teorin, men kan vara desto svårare i praktiken – inte minst om man inte vet vad läsaren vill ha.  – Det är därför vi på Privata Affärer har en sån oerhörd fördel.

PrivataAffärer - Igår: 13:47

Rekordstor uppgång i boprisförväntningar

Efter att tidigare i år haft det största fallet hittills för köparbarometern redovisar nu Hemnet den största uppgången hittills. – Det stärker bilden av en återhämtning på bostadsmarknaden, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg. Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad räknar 26 procent med stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna, upp från 17 procent för en månad sedan.

PrivataAffärer - Igår: 13:42

Barclays: Höjer riktkurserna för svenska verkstadsbolag

Rekommendationen för Sandvik höjs från undervikt till jämvikt medan övriga rekommendationer lämnas oförändrade vid mestadels jämvikt eller undervikt. Bland de största riktkurshöjningarna kan nämnas att Barclays höjer Sandvik med 31 procent till 170 kr, Epiroc med 19 procent till 107 kr och Atlas Copco med 15 procent till 345 kr. Assa Abloy får riktkursen sänkt med 5 procent till 185 kr medan Alfa Lavals lämnas oförändrad vid 170 kr.

PrivataAffärer - Igår: 13:20

Europa öppnar – men bilsemester kan skapa problem

Länder i Europa som varit näst intill helt nedstängda har en svår omstart under sommaren. Det kan påverka svenska bilturister i sommar. – Att snabbt arrangera boende, hyrbil eller en hemresa om bilen eller motorcykeln går sönder, kan just nu vara svårare än i normala fall, säger Susanne Fagerberg, försäkringsspecialist på Länsförsäkringar.

PrivataAffärer - Igår: 13:00

Experterna: Svag konsumtion i sommar trots hemester

Sammantaget ska man nog räkna med en relativt svag konsumtion i sommar, anser Swedbanks tillförordnade chefekonom Andreas Wallström. – Vi kommer att få fler hemestrande svenskar som väljer att resa runt i Sverige, men det är svårt att se att det skulle kunna väga upp att den utländska turismen i stort sett lär utebli, säger han. Andreas Wallström påpekar att sommarens konsumtion dessutom är tjänsteinriktad, med övernattningar och restaurangbesök, de sektorer som drabbats hårdast av coronakrisen.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:35

Trading Direkt om finanspolitiken

  Teknisk analys av Tobbe Rosén: OMXS30, S&P500, DAX, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, Guld, Olja (Brent), Beyond Meat, Enzymatica, Eolus Vind, Intrum, Minesto, Net Ent, Net Insight, Optifreeze, Pandox, Sandvik, Scandion Oncology, Tomra, ÅF.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 10:00

Bratt skickar film till alla i finansutskottet

Politikerna måste ta sitt ansvar om ISK ska bli en folksparform att räkna med även i framtiden, säger Frida Bratt. – Det här är en fråga som kräver relativt lite politisk kraft, men som har stor positiv betydelse för de enskilda spararna. För att ”sätta press” på politikerna har hon gjort en film där hon själv förklarar varför utformningen av investeringssparkontot är ett problem.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:22

Här är fredagens färska köprekar

SEB Equities höjer sin riktkurs för vitvaruföretaget Electrolux från 175 till 200 kr med upprepad köprekommendation. Det framgår av en analys. Electrolux B-aktie var på fredagsmorgonen upp 0,8 procent vid cirka 162 kr.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:06

Stefan Persson fortsätter tanka H&M

Aktieköpen gjordes i tre transaktioner mellan den 30 juni och den 2 juli, för kurser mellan 134 och 139 kr per aktie.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.