PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 08 July, 07:00

PrivataAffärer - 26 jun 20 kl. 08:41

Nent redovisar nytt abonnentmålNent meddelar samtidigt en ny finansiell rapporteringsstruktur från och med det andra kvartalet 2020 som en följd av avkonsolideringen av Viasat Consumer-verksamheten efter sammanslagningen med Canal Digital. Vidare meddelas att Viaplays intäkter och det totala antalet betalande Viaplayabonnenter kommer att rapporteras kvartalsvis. Alla återstående rättighetskostnader för pågående säsonger av fotbollsligorna som nu har återstartat kommer att kostnadsföras i koncernens resultat för det andra kvartalet, inklusive 2019/2020-säsongerna för Premier League, Bundesliga och Superliga. Kostnaderna för några av de andra sportevenemang som ännu inte har återstartat säsongerna tas från det tredje kvartalet. ”Återstarten av fotbollsligorna har lockat intresse på Viaplay som sak
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Viasat Consumer, Canal Digital, Viaplays, Viaplayabonnenter, Premier League, Superliga, Viaplay, Nent, Subscription, Studios, Nents Viasat Consumer, Telenors Canal Digital, Nents, Anders Jensen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nent, redovisar, nytt, abonnentmål
DI - 04 feb 20 kl. 07:36

Nent redovisar ett lägre resultat

Det MTG-avknoppade bolaget Nent redovisar ett rörelseresultat på minus 217 miljoner kronor, att jämföra med 516….

PrivataAffärer - 07 maj 19 kl. 07:55

Nent ökade omsättningen

Nent redovisar ett resultat efter skatt på 167 miljoner kronor för det första kvartalet 2019 (216). Resultatet per aktie uppgick till 2:48 kronor (3:24). Rörelseresultatet blev 218 miljoner kronor (271).

PrivataAffärer - 23 apr 20 kl. 07:53

Lägre omsättning för Nent

Nent redovisar ett rörelseresultatet om 219 miljoner kronor för det första kvartalet. Rörelsemarginalen blev 6,0 procent (5,9). Nettoomsättningen uppgick till 3.

DI - 24 okt 19 kl. 08:16

Minskad vinst och lönsamhet för MTG-avknoppningen Nent

MTG-avknoppningen Nent redovisar ett resultat efter skatt på 233 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (270)..

PrivataAffärer - 04 feb 20 kl. 07:45

Nent ungefär som väntat

Nent redovisar ett justerat rörelseresultat på 513 miljoner kronor (511). Analytiker hade väntat sig 507 miljoner kronor, enligt Bloomberg News sammanställning. Det rapporterade rörelseresultatet blev -217 miljoner kronor (516).

Aftonbladet - 6 timmar sedan

Nytt framträdande av Kim Jong Un i farfars mausoleum

▸ Nordkoreanska ledaren Kim Jong Un har synts till på nytt. Han gjorde ett av sina sällsyna framträdanden på högtidsdagen….

DI - 14 feb 20 kl. 09:13

Game Chest slopar abonnentmål

Game Chest, som tillhandahåller digitala distributionstjänster för pc-spel, redovisar ett nettoresultat för det fjärde kvartalet 2019 på -.

Dagens PS - 11 sep 18 kl. 11:22

Anders Borg får nytt toppjobb

Kolla vad den tidigare finansministern tänker göra nu. Anders Borg, tidigare Sveriges finansminister och före detta ledamot av Kinneviks styrelse, har på tisdagen valts in i Nents styrelse, enligt ett pressmeddelande. Vidare har Henrik Clausen, vd för Bang & Olufsen, och Kristina Schauman, tidigare bland annat tillförordnad vd för Apoteket och finanschef på Carnegie och styrelseledamot i Coor, Billerud Korsnäs, ÅF och Orexo, valts in i Nents styrelse.

PrivataAffärer - 29 jan 20 kl. 12:22

Nent vill sälja produktionsbolag

De produktionsbolag inom Nent som sätts upp på säljlistan är fokuserade på reality, dokumentärer, ”branded entertainment” samt event. Bland de berörda bolagen hittas bland andra Strix och Baluba. ”Försäljningen av dessa verksamheter kommer att ske under det första halvåret 2020”, skriver bolaget.

DI - 11 sep 18 kl. 10:10

Anders Borg får nytt toppjobb i Nent

MTG noterar Nent i början under mars 2019. Den tidigare finansministern Anders Borg tar plats i styrelsen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Swedbank höjer aktievikten och överviktar Europa

Det är ett mycket märkligt första halvår på börsen som precis har avslutats, och det kommer att gå till historien av flera skäl, konstaterar Mattias Isakson, aktiestrateg i en intervju i Aktiellt, Swedbank och Sparbankernas publikation om placeringar. Coronaviruset kom att skaka om såväl världen som de finansiella marknaderna. – I maj tog vi ner aktievikten till en mindre undervikt, inte för att vi hade en direkt negativ syn på risk, men mot bakgrund av aktiemarknadens starka utveckling ansåg vi att kreditmarknaden var attraktivare ur ett riskperspektiv, säger Mattias Isakson i intervjun.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Electrolux: Förlusten blir betydligt lägre än väntat

Rörelseresultatet beräknas bli omkring -100 miljoner kr jämfört med förväntade 1.219 miljoner kr. I samband med delårsrapporten för första kvartalet i maj meddelade Electrolux att bolaget förväntade sig en ”betydande” förlust för andra kvartalet.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Oscar Properties stämmer Stockholm stad

Stämningen sker enligt Oscar Engelbert på grund av att staden förra sommaren uppgav att den rening av marken som enligt avtal och ställda miljökrav Staden hade åtagit sig att utföra enligt exploateringsavtal med OP inte längre skulle komma att utföras av Staden, varken före eller efter ett tillträde, utan att Oscar Propeties skulle ordna det. – Oscar Properties finansiärer accepterade inte dessa ändrade villkor och Staden hävde utan giltigt skäl köpet av marken för projektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden och erbjuder sig märkligt nog nu åter i förhållande till ny exploatör att uppfylla alla ställda miljökrav. Sedan Stadens hävning har en utomrättslig lösning diskuterats och Staden har fått del av kravet och allt som redovisas i stämningen för en tid se

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Storägare har gått ur Powercell

I och med försäljningarna har de bägge bolagen nu gått ur sina innehav i Powercell. Per den 31 mars uppgick Midroc New Technologys innehav till 3,1 procent av kapitalet medan motsvarande andel för Finindus var 2,8 procent, enligt ägardatatjänsten Holdings. ”Det är vår affärsidé att gå in i tidiga skeden och ta ett bolag från ingenting till någonting.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Kull: Allt färre privatsparare tror på sjunkande börs

Av de tillfrågade i undersökningen svarade 37 procent att de tror att börsen kommer att stiga under de närmaste tolv månaderna, vilket är en marginell minskning jämfört med förra kvartalets undersökning. Den stora skillnaden i utfallen mellan de två undersökningarna är i stället att det nu är en kraftig minskning av andelen som tror på fallande börs under det närmaste året. I den nya undersökningen tror 24 procent att börsen faller under de kommande tolv månaderna, vilket är en minskning med 14 procentenheter jämfört med kvartalet före.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Trading Direkt om lärdomar från coronakrisen

  Därefter låter vi i vanlig ordning Tobbe Rosén göra teknisk analys på tittarönskemål. Bolag som nämns i intervjun: Home Depot, Louis Vuitton, Beazley Teknisk analys i dagens avsnitt: OMXS30, S&P 500, DAX, EUR/SEK, USD/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, guld, Brent (Olja), Bonava, Castellum, Cellink, Docusign, Elanders, Litium, Lucara, Lundin Gold, Midsona, Pandox, Scandic Hotel, SEB, Zignsec  .

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Rekordmånga sålda bostadsrätter i juni

Hemnet har det högsta antalet sålda bostadsrätter sedan i oktober och det högsta en junimånad så långt tillbaka som Hemnet har data. – Det är en effekt både av att vi hade en avvaktande vår, som gjorde att det funnits ett uppdämt behov både av att köpa och sälja, och av den speciella sommar vi har där många är hemma, säger Erik Holmberg, analytiker vid Hemnet. Så långt tillbaka som Hemnet har jämförbar statistik, sedan 2014, har det aldrig tidigare sålts så många bostadsrätter en junimånad som i år.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Danske: Produktionsdata visar att fallet är över

Produktionsdata visar att det stora tappet i april bromsas upp i maj, menar Michael Grahn. – Visserligen sjönk produktionen lite men tillsammans med att industriorder är på väg upp är det en ganska tydlig indikation på att fallet är över och att man nu kan börja tro på en återhämtning, säger han. Produktionen i näringslivet sjönk visserligen 0,4 procent i maj jämfört med i april, men nedgången var marginell jämfört med det tidigare fallet.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

ECB kan förlänga stopp för bankutdelningar

Hon konstaterar att ECB:s bankövervakning sedan coronautbrottet har vidtagit omfattande åtgärder för att säkra att bankerna fortsatt har en god förmåga att hantera förluster och fortsätta låna ut till den reala ekonomin. ”Att säkra bankernas utlåningskanal är särskilt viktigt i euroområdet, där bankerna, snarare än kapitalmarknaderna, står för huvuddelen av finansieringen för företag och hushåll”, sade hon. Två frågor kommer att bli centrala framöver: hur en effektiv övervakning kan behållass i närtid och vilka faktorer som kommer att forma den europeiska banksektorn på medellång sikt när den akuta fasen av krisen väl är över.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Capsek-aktien föll 25 procent i premiären

Aktien var under den inledande handeln ned mellan 5 och 27 procent jämfört med teckningskursen på 11 kr i den unit-emission som gjordes inför noteringen. I varje unit ingick dock även en teckningsoption som beräknas upptas till handel när emissionen är registrerad hos Bolagsverket, vilket väntas ske senare i veckan. Teckningsoptionerna brukar utgöra en liten del av unitvärdet, vilket innebär att nedgången för aktien och teckningsoptionen sammantaget kan vara något mindre.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.