Cornucopia > Ekonomi

Monday, 06 July, 08:08

Cornucopia - 26 jun 20 kl. 08:08

Ny svensk doktrin för gemensamma operationer - kan utsättas för kärnvapenanfall direkt vid konflikt - formell allians med Finland på gång"Vi bjuder alltid motstånd. Vi ger aldrig upp.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Finland, DGO, Stridens, Michael Claesson, Försvarsmakten, Sverige, Claesson, ÖB, Gotland, FMLOG, FMTIS, Jan Thörnqvist, Aftonbladet, Försvarsmaktens, PDF, Höstsol, Sveriges, Häglared, Artbreeder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny svensk doktrinför , gemensamma, operationerkan , utsättasför , kärnvapenanfall direkt vid konflikt formell allians med Finland på gång
P3 - 10 maj 17 kl. 03:31

Intersexuella barn riskerar att utsättas för traumatiserande operationer i onödan

Barn som föds med en kropp som inte går att könsbestämma riskerar att utsättas för onödiga operationer som strider mot mänskliga rättigheter, enligt Amnesty International..

Kristianstadsbladet - 28 nov 13 kl. 08:49

Ingen ska mot sin vilja utsättas för andras tobaksrök

Tack Mirijam Geyerhover för din fina krönika i Kristianstadsbladet den 1 november. Håller helt med dig att rökningen har blivit en farsot i samhället och går allt längre och längre ned i åldrarna, mest bland unga flickor.
Det är beklämmande att se dessa mödrar med en cigarett i handen, ofta på väg till badhuset med sina små barn.

Skånskan - 07 nov 16 kl. 08:04

Depression ökar risken för gravida att utsättas för våld

Malmö/Lund Fler kvinnor utsätts för våld under slutet av graviditeten än under början. Det visar ny forskning från Malmö Högskola. ERWP.

Expressen - 30 nov 12 kl. 07:35

Åkarna kan utsättas för 45 minusgrader

KUUSAMO. I den brantaste backen i Kuusamo kommer längdåkarna upp i nära 75 kilometer i timmen. Dessutom i 15 minusgrader.

Expressen - 01 okt 15 kl. 06:05

45 procent rädda att utsättas för dataintrång

Nästan varannan svensk är rädd att utsättas för dataintrång. Och en tredjedel har någon gång utsatts för försök till eller fullbordade attacker, visar en ny undersökning om synen på IT-säkerhet. Ylva Lagercrantz Spindler fick sitt e-postkonto kapat.

Trelleborgs Allehanda - 01 mar 16 kl. 14:00

Oron att utsättas för brott ökar

Brottsligheten har inte ökat. Ändå är trelleborgarna oroligare för att utsättas för brott, visar den senaste trygghetsmätningen. Trafiksäkerheten i kommunen uppfattas däremot som bättre..

YLE - 02 feb 17 kl. 11:49

HS: Personer med dubbla medborgarskap kan utsättas för utpressning

Skyddspolisen säger till tidningen Helsingin Sanomat att man redan länge har märkt att finländska tjänstemän och affärsmän råkar ut för allt "aggressivare" värvningsförsök särskilt utomlands. Personer med dubbla medborgarskap är särskilt i farozonen eftersom de kan utsättas för utpressning om de till exempel har släktingar kvar i det andra hemlandet. Utpressning har också skett med hänvisning till lagstiftningen i det andra hemlandet.

YLE - 02 feb 17 kl. 11:49

Skypo: Personer med dubbla medborgarskap kan utsättas för utpressning

Skyddspolisen säger att man redan länge har märkt att finländska tjänstemän och affärsmän råkar ut för allt "aggressivare" värvningsförsök särskilt utomlands. Personer med dubbla medborgarskap är särskilt i farozonen eftersom de kan utsättas för utpressning om de till exempel har släktingar kvar i det andra hemlandet. Utpressning har också skett med hänvisning till lagstiftningen i det andra hemlandet.

DalaDemokraten - 14 feb 17 kl. 09:16

Trumps rådgivare fick gå efter rysskontakter: "Kan utsättas för utpressning"

Säkerhetsrådgivaren Michael Flynn i USA tvingas avgå från sin post efter att han mörkat kontaktakter med Ryssland.
Justitiedepartementet varnade för en månad sedan att Flynn riskerar att utsättas för rysk utpressning.
Efter att varningen läckt ut till pressen valde Flynn att självmant avgå..

ÖstersundsPosten - 14 feb 17 kl. 09:16

Trumps rådgivare fick gå efter rysskontakter: "Kan utsättas för utpressning"

Säkerhetsrådgivaren Michael Flynn i USA tvingas avgå från sin post efter att han mörkat kontaktakter med Ryssland.
Justitiedepartementet varnade för en månad sedan att Flynn riskerar att utsättas för rysk utpressning.
Efter att varningen läckt ut till pressen valde Flynn att självmant avgå..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 12 timmar sedan

Extremt lågt elpris idag

Söndag. Stängt. Storsemestern börjar.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Veckorapport börsen - nya rekord på Nasdaq och i Kina, men segt annars

Börsveckan som gick var positiv och det blev nya börsrekord på den amerikanska Nasdaqbörsen och tolvmånadershögsta på den kinesiska Shanghaibörsen. Men Stockholmsbörsen och bredare index i USA går segt och vill inte riktigt ta fart.Ju högre siffra, desto större vinst!

Cornucopia - Igår: 19:02

Gott om danskar och tyskar i Göteborg

Dags för en liten coronaanekdot från Sveriges framsida Göteborg. Vid en lunch på paradgatan Avenyn idag kunde jag konstatera att de flesta av borden upptogs av tyskar och danskar. Länder vi svenskar inte får resa till, men vars medborgare tydligen mer än gärna får resa hit.

Cornucopia - Igår: 14:23

Gästinlägg: Överdriven oro över barnsparande i barnets namn

Nedanstående är ett gästinlägg av en läsare som vänder sig mot synen att det är en risk att spara åt barnen i barnens eget namn.
Personligen tycker jag att många har en överdrivet orolig syn på att de måste skydda barnsparandet från "barnet" när barnet fyller 18 år. Deg.

Cornucopia - I förrgår: 18:30

Fredagsmys: Idag går 24% av bloggläsarna på semester

Dags för lite fredagsmys, och vad är väl mysigare än att 25% av bloggläsarna går på semester idag? Ceasarsallad med rosevin på granncaféet Hede Gård, Sätila.
Hela 24% av bloggläsarna går på semester idag och inleder med vecka 28 som sin första semestervecka.

Cornucopia - I förrgår: 15:45

Varför ska kultur och media få särskilt coronastöd - när tiotusentals andra drabbade inte får det?

Kultur- och mediasektorn får särskilt coronastöd från staten, men tiostusentals andra drabbade företag och individer får inga riktade stöd utöver skattesänkningar och permitteringsstöd. Hur går det alls att motivera att kultur och media ska inta en särställning och där en liten klick av branscheliten ska få stöd? Det finns bara ett ord för detta och det är orättvisa, och anledningen kan bara gissas vara att man vill få tyst på press och kändisars klagan.

Cornucopia - I förrgår: 12:04

Elbilsregistreringarna första halvåret 2020 - sex första Polestar 2 i juni

Första halvårets elbilsregistreringar hittas nu hos Bil Sweden, och Tesla fortsätter dominera som leverantör, följt av Kia och Renault. I juni dök de första av Kina-Volvos Polestar 2 upp i Sverige med fler registrerade bilar än Jaguar I-Pace. Graf över nybilsregistreringar nedan.

Cornucopia - I förrgår: 08:21

Australien ökar försvarsbudgeten till långt över 2% av BNP för att förbereda för konflikt med Kina

Australien ökar sin försvarsbudgeet till långt över 2% av BNP under den närmaste tioårsperioden. Anledningen uppges vara att man behöver förbereda sig för en väpnad konfrontation ("krig") mot Kina. Bland annat anskaffar man nya sjömålsrobotar med mycket lång räckvidd för att klara av en konflikt till sjöss.

Cornucopia - 03 jul 20 kl. 07:18

Shanghaibörsen tillbaka på årshögsta

Börserna fortsatte att stiga igår och under morgonen tog sig Shanghaibörsen tillbaka till årshögsta från januari. Sedan diktaturlagarna infördes i Hong Kong har börserna i Kina rusat, drivet av positiva makrosiffror.Folkrepubliken Kinas flagga.

Cornucopia - 03 jul 20 kl. 02:32

Fallout blir teveserie på Amazon Prime

Legendariska postapokalyptiska datorspelserien Fallout blir teveserie på Amazon Prime. #PleaseStandBy. @Fallout @BethesdaStudios #KilterFilms pic.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.