PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 08 July, 00:16

PrivataAffärer - 26 jun 20 kl. 07:43

Fed inför restriktioner för bankerFed uppmanar bankerna att utesluta återköp av aktier samt att vara försiktiga med utdelningar. Anledningen är att Fed vill att bankernas kapitalnivåer håller sig starka igenom coronapandemin. I ett värstascenario där arbetslösheten biter sig fast på hög nivå pekar stresstesten mot att de 33 testade storbankernas kapitalbuffertar äts upp av kreditförluster. Storbankerna befaras göra kreditförluster på upp till 700 miljarder dollar vid en U-återhämtning. Med en V-återhämtning bedöms låneförlusterna över nio kvartal uppgå till 560 miljarder dollar.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Fed

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fedinför , restriktionerför , banker
Affärsvärlden - 14 maj 13 kl. 07:59

Fed: 18 banker måste avsluta egna stresstester

Federal Reserve kräver att USA:s 18 största banker måste lämna in resultaten av egna stresstester till Fed senast den 5 juli..

SvD - 18 dec 14 kl. 21:44

Fed: ger banker uppskov med volcker-regler fÖr riskkapital

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve har gett banker två års uppskov gällande Volcker-regler för investeringar i riskkapitalbolag..

DI - 27 mar 18 kl. 05:42

Fed-chef: Banker bör uppmuntra lägre risktagande

Banker borde anta kompensationsplaner som inte uppmuntrar till överdrivet risktagande. Det sade William Dudley, chef för Federal Reserve i New York, på måndagen enligt Reuters..

SvD - 21 okt 14 kl. 06:21

Fed: uppmanar banker fÖrbÄttra sin interna kultur - dudley

Finansindustrin har förlorat allmänhetens förtroende och om bankerna inte förbättrar sin interna kultur kommer de att brytas upp..

SvD - 21 okt 14 kl. 06:21

Fed uppmanar banker att förbättra sin interna kultur

Finansindustrin har förlorat allmänhetens förtroende och om bankerna inte förbättrar sin interna kultur kommer de att brytas upp..

SvD - 03 nov 14 kl. 20:43

Fed: vissa banker lÄttade pÅ bolÅnevillkor 3 kv

Medan vissa storbanker lättade på bolånevillkoren under det tredje kvartalet rapporterades i allmänhet små ändringar i villkoren för andra typer av hushållslån..

SvD - 04 nov 14 kl. 05:47

Fed: vissa banker lÄttade pÅ bolÅnevillkor 3 kv (oms)

(Omsändning: Sändes första gången på måndagskvällen).

SvD - 19 dec 14 kl. 05:48

Fed:ger banker uppskov med volcker-regler fÖr riskkapital(oms)

(Omsändning: sändes första gången på torsdagskvällen).

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Electrolux: Förlusten blir betydligt lägre än väntat

Rörelseresultatet beräknas bli omkring -100 miljoner kr jämfört med förväntade 1.219 miljoner kr. I samband med delårsrapporten för första kvartalet i maj meddelade Electrolux att bolaget förväntade sig en ”betydande” förlust för andra kvartalet.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Oscar Properties stämmer Stockholm stad

Stämningen sker enligt Oscar Engelbert på grund av att staden förra sommaren uppgav att den rening av marken som enligt avtal och ställda miljökrav Staden hade åtagit sig att utföra enligt exploateringsavtal med OP inte längre skulle komma att utföras av Staden, varken före eller efter ett tillträde, utan att Oscar Propeties skulle ordna det. – Oscar Properties finansiärer accepterade inte dessa ändrade villkor och Staden hävde utan giltigt skäl köpet av marken för projektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden och erbjuder sig märkligt nog nu åter i förhållande till ny exploatör att uppfylla alla ställda miljökrav. Sedan Stadens hävning har en utomrättslig lösning diskuterats och Staden har fått del av kravet och allt som redovisas i stämningen för en tid se

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Storägare har gått ur Powercell

I och med försäljningarna har de bägge bolagen nu gått ur sina innehav i Powercell. Per den 31 mars uppgick Midroc New Technologys innehav till 3,1 procent av kapitalet medan motsvarande andel för Finindus var 2,8 procent, enligt ägardatatjänsten Holdings. ”Det är vår affärsidé att gå in i tidiga skeden och ta ett bolag från ingenting till någonting.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Kull: Allt färre privatsparare tror på sjunkande börs

Av de tillfrågade i undersökningen svarade 37 procent att de tror att börsen kommer att stiga under de närmaste tolv månaderna, vilket är en marginell minskning jämfört med förra kvartalets undersökning. Den stora skillnaden i utfallen mellan de två undersökningarna är i stället att det nu är en kraftig minskning av andelen som tror på fallande börs under det närmaste året. I den nya undersökningen tror 24 procent att börsen faller under de kommande tolv månaderna, vilket är en minskning med 14 procentenheter jämfört med kvartalet före.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Trading Direkt om lärdomar från coronakrisen

  Därefter låter vi i vanlig ordning Tobbe Rosén göra teknisk analys på tittarönskemål. Bolag som nämns i intervjun: Home Depot, Louis Vuitton, Beazley Teknisk analys i dagens avsnitt: OMXS30, S&P 500, DAX, EUR/SEK, USD/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, guld, Brent (Olja), Bonava, Castellum, Cellink, Docusign, Elanders, Litium, Lucara, Lundin Gold, Midsona, Pandox, Scandic Hotel, SEB, Zignsec  .

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Rekordmånga sålda bostadsrätter i juni

Hemnet har det högsta antalet sålda bostadsrätter sedan i oktober och det högsta en junimånad så långt tillbaka som Hemnet har data. – Det är en effekt både av att vi hade en avvaktande vår, som gjorde att det funnits ett uppdämt behov både av att köpa och sälja, och av den speciella sommar vi har där många är hemma, säger Erik Holmberg, analytiker vid Hemnet. Så långt tillbaka som Hemnet har jämförbar statistik, sedan 2014, har det aldrig tidigare sålts så många bostadsrätter en junimånad som i år.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Danske: Produktionsdata visar att fallet är över

Produktionsdata visar att det stora tappet i april bromsas upp i maj, menar Michael Grahn. – Visserligen sjönk produktionen lite men tillsammans med att industriorder är på väg upp är det en ganska tydlig indikation på att fallet är över och att man nu kan börja tro på en återhämtning, säger han. Produktionen i näringslivet sjönk visserligen 0,4 procent i maj jämfört med i april, men nedgången var marginell jämfört med det tidigare fallet.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

ECB kan förlänga stopp för bankutdelningar

Hon konstaterar att ECB:s bankövervakning sedan coronautbrottet har vidtagit omfattande åtgärder för att säkra att bankerna fortsatt har en god förmåga att hantera förluster och fortsätta låna ut till den reala ekonomin. ”Att säkra bankernas utlåningskanal är särskilt viktigt i euroområdet, där bankerna, snarare än kapitalmarknaderna, står för huvuddelen av finansieringen för företag och hushåll”, sade hon. Två frågor kommer att bli centrala framöver: hur en effektiv övervakning kan behållass i närtid och vilka faktorer som kommer att forma den europeiska banksektorn på medellång sikt när den akuta fasen av krisen väl är över.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Capsek-aktien föll 25 procent i premiären

Aktien var under den inledande handeln ned mellan 5 och 27 procent jämfört med teckningskursen på 11 kr i den unit-emission som gjordes inför noteringen. I varje unit ingick dock även en teckningsoption som beräknas upptas till handel när emissionen är registrerad hos Bolagsverket, vilket väntas ske senare i veckan. Teckningsoptionerna brukar utgöra en liten del av unitvärdet, vilket innebär att nedgången för aktien och teckningsoptionen sammantaget kan vara något mindre.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Här är tisdagens köprekar

Pareto Securities höjer riktkursen för Leo Vegas till 51 kr från 45 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.