DI > Ekonomi

Sunday, 05 July, 15:06

DI - 26 jun 20 kl. 07:22

Omtalade corona-läkemedlet Remdesivir doneras till SverigeRegionerna har accepterat en donation av ebolamedicinen Remdesivir från det amerikanska bolaget Gilead som ligger bakom läkemedlet, enligt. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Remdesivir, Sverige, Gilead

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omtalade, corona-läkemedlet, Remdesivir, donerastill , Sverige
SmålandsPosten - 29 apr 20 kl. 21:47

Antiviralt: Studie om läkemedel mot corona väcker hopp

Läkemedlet remdesivir, som tidigare tagits fram för behandling av ebola, kan vara verksamt för behandling av det nya coronaviruset. I alla fall enligt företaget Gilead som ligger bakom läkemedlet. En oberoende studie av amerikanska myndigheter väntas inom kort..

Barometern - 30 apr 20 kl. 09:42

Corona: Studie om läkemedel väcker hopp

Läkemedlet remdesivir, som tidigare tagits fram för behandling av ebola, kan vara verksamt för behandling av coronaviruset. I alla fall enligt företaget Gilead som ligger bakom läkemedlet. President Trump hoppas att amerikanska läkemedelsverket FDA snabbt ska godkänna medlet..

Expressen - 01 maj 20 kl. 22:50

Ebolamedicinen får klartecken mot corona

Amerikanska läkemedelsmyndigheten har akutgodkänt läkemedlet remdesivir, som använts mot ebola, att användas på covid-19-patienter. Läkemedlet är inget botemedel, men har visat sig hjälpa vissa patienter, skriver NBC. .

Aftonbladet - 17 apr 20 kl. 08:34

Lovande signaler om ebolamedicin mot corona

▸ Läkemedlet remdesivir visar lovande resultat mot covid-19 i en klinisk studie i Chicago..

Expressen - 17 apr 20 kl. 09:37

Ebolamedicin ser ut att funka mot corona – nu ska svenskar testas

Läkemedlet Remdesivir testas i Sverige som ett potentiellt botemedel mot covid-19.Nu visar en amerikansk avslutad studie av medicinen, som från början tagits fram mot ebola, positiva resultat.”Nästan alla” av 113 svårt sjuka covid-patienter i en studie i Chicago kunde skrivas ut från sjukhus efter en veckas behandling..

Aftonbladet - 24 apr 20 kl. 00:55

Ny studie: Bakslag för medicin mot corona

▸ Läkemedlet remdesivir fungerar inte mot covid-19, enligt en studie i Kina..

SR - 02 maj 20 kl. 06:06

USA ger nödtillstånd för corona-läkemedel

Det experimentella läkemedlet Remdesivir får användas vid behandling av covidpatienter inom sjukvården i USA under den rådande coronakrisen, enligt ett beslut från amerikanska läkemedelsverket FDA..

News55 - 28 mar 20 kl. 09:16

Här är nya medicinen som testas mot corona

Etikgodkännande för tester väntas ges på måndag och då inleds försök på svårt sjuka i Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund. Medicinen som kommer att användas heter Remdesivir och har ursprungligen tagits fram för att behandla ebola. I djurförsök har dock medicinen visat sig ha effekt mot sars och mers samt pandemin covid-19.

News55 - 11 apr 20 kl. 09:09

Här är medicinen som i färsk studie visat hoppfulla resultat mot corona

Läkemedelsjätten Gilead Sciences har genomfört tester med sitt preparat remdesivir. Resultatet är hoppfullt. Totalt har 53 patienter som ligger på sjukhus på grund av coronaviruset Covid-19 fått preparatet.

DI - 01 maj 20 kl. 22:16

Corona-hoppet remdesivir får akutgodkännande av FDA

Amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten, FDA ger akut godkännande för Gileads läkemedel remdesivir, det uppger USA:s president….

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Indien kan gå om Ryssland i virusfall

Covidläget i Indien blir allt mer svårhanterligt. Det senaste dygnets ökning av smitto- och dödsfall i viruset är den största sedan landets….

DI - 1 timme sedan

Historisk recession – kollaps väntar Latinamerika

Miljontals småföretag i Latinamerika och Karibien väntas kollapsa under coronakrisens tyngd, vilket innebär än fler förlorade jobb..

DI - 1 timme sedan

Dödssiffran stiger efter japanskt oväder

Kollapsade broar, förstörda hus och städer under vatten. 18 personer har bekräftats omkomna och ytterligare 16 befaras döda sedan kraftiga….

DI - 1 timme sedan

Storbritannien kan blockera Huawei från 5G-nät

Huawei kan stå inför ännu ett stort bakslag. Storbritanniens premiärminister Boris Johnson kan senare i år komma att stänga ute den….

DI - 3 timmar sedan

Lugn handel i Mellanöstern – Tel Aviv-börsen mot strömmen

Söndagens handel var en lugn historia på flera av börserna i Mellanöstern. Israels storbolagsindex TA-35 faller dock 2,8 procent. .

DI - 3 timmar sedan

WHO hyllar Sveriges coronakommission

WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus hyllar det svenska initiativet att starta en coronakommission..

DI - 3 timmar sedan

Elpriset i juni – rekordlågt och superhögt

Det lägsta genomsnittspriset på el som hittills noterats uppmättes för juni – snittpriset på den nordiska elbörsen Nordpool under månaden….

DI - 4 timmar sedan

Flera skjutna på nattklubb i USA

Flera personer har skjutits på en nattklubb i Greenville i South Carolina på USA:s sydöstra kust, rapporterar lokala medier..

DI - 6 timmar sedan

Hela listan: Alla innehav för fem succéfonder – som utklassat börsen

Coronakrisen har inneburit ras, rus och volatilitet på börsen alltefter utvecklingen av pandemin..

DI - 6 timmar sedan

Företagsledarnas bästa krisråd

Hur tacklar man en pandemi som vänder upp och ned på rådande villkor? Här är toppchefernas mest kraftfulla drag för att parera nödläget och….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.