DI > Ekonomi

Thursday, 02 July, 08:11

DI - 25 jun 20 kl. 22:47

Toppekonomernas kritik mot politikerna – ”De tror att vi kan avvakta”Blås inte faran över. Läget för den svenska ekonomin är fortfarande katastrofal, även om ökad optimism syns i statistiken..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Toppekonomernas, kritikmot , politikernaDe , troratt vi kan , avvakta
DN - 13 jan 15 kl. 08:01

Stärkt försvar dyrare än vad politikerna tror


Att stärka Sveriges försvar så mycket som politikerna i regeringen och Alliansen enats om kostar 60 miljarder kronor. Försvarets årliga anslag på i dag 45 miljarder kronor skulle därmed behöva höjas till 51 miljarder kronor..

UT - 03 apr 14 kl. 09:01

Stark kritik mot förslag om F3-skola

Föräldrar med barn i Ljungsarpskolan vill att politikerna ska lägga ner skolan. Detta efter föreslag om att det ska bli en F3-skola, vilket förälrarna menar är ohållbart.
– Det är en feg kompromiss, säger föräldern Hanna Angerd.

YLE - 11 maj 17 kl. 05:25

I köket tror man på cook and chill

I Jakobstad gick man in för metoden cook and chill vid årsskiftet. Efter omställningen har man fått kritik för varierande kvalitet på maten. Men både från chefshåll och i köket tror man på metoden.

Barometern - 14 jun 14 kl. 08:10

?Jag tror det lugnar ner sig till hösten?

– Man kan aldrig göra alla nöjda. Lärarna har säkert varit pressade inför skolavslutningen. Jag tror att det lugnar ner sig till hösten.

YLE - 10 apr 13 kl. 11:37

Forskare "JK har rätt i sin kritik"

Justitiekanslerns kritik gällande beredningen av kommun- och hälsovårdsreformerna är berättigad, anser forskaren Siv Sandberg vid Åbo Akademi.
Regeringen borde tillfälligt lägga den ena reformen på is, tycker Sandberg. Minimikravet är att de preciserar tidtabellerna.

YLE - 09 apr 17 kl. 16:25

Valfunktionärer tror på ökat valdeltagande i Åbo

Valdeltagandet kan öka i Åbo om man får tro valfunktionärerna. Enligt centralvalnämnden har det längs med dagen varit långa köer till vallokalerna runtom i staden. Vid vallokalen i Rosenkvarteret på Allégatan 11 har det enligt valfunktionärerna varit mer aktivitet än under kommunalvalet 2012.

City - 16 maj 11 kl. 10:45

?Dags för politikerna att agera?

Foto: Bertil Ericson/SCANPIXBåde försäkringsbolag och experter som City har talat med uppmanar politikerna att ta tag i frågan om privata sjukvårdsförsäkringar nu innan det är för sent ? annars riskerar det bli ett a-lag och ett b-lag i vården. Både moderata landstingspolitiker och LO bojkottar vip-kort till vården av principskäl.

SvD - 05 jul 16 kl. 22:25

Sveriges statsminister: Jag tror på Sverige

Äntligen, vågar man kanske säga efter tre av åtta avverkade partiledartal under årets Almedalsvecka. Efter en oändlig räcka daltal under vad som upplevdes som en tidsålder på temat ”Så Mötte Jag Verkligheten”, där Annie mötte småföretagaren Nesrin, Stefan mötte verkstadsarbetaren Conny, Jonas mötte undersköterskan Camilla, Göran H mötte Anna-Britta, pensionär, och så vidare enligt förutsägbar modell, tycks det nu ha upphört. (För tydlighetens skull: det är toppen, eller till och med helt nödvändigt att politiker ständigt möter andra verkligheter än sina egna, men det blir ibland så uppenbart koketterande.

SmålandsPosten - 30 jun 14 kl. 06:07

Efter hård kritik ? kommunen satsar på informationskampanj

Efter missnöje och kritik från medborgarna har politikerna gett ordern till tjänstemännen: Kommunicera ordentligt med omgivningen innan grävmaskinerna rullar in.
Och så kommer det att bli när det ska byggas på stationsområdet. Ombyggnaden av stationsområdet har börjat.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Underentreprenör åt svenska byggjättar åtalas för illegal arbetskraft

Byggbolaget Belstroj, som är stor underentreprenör åt Peab, Skanska och NCC, åtalas för brott mot utlänningslagen. ”Jag har inte sett det….

DI - 15 minuter sedan

Fed-chef varnar: Ny konkursvåg kan utlösa finanskris

En rad konkurser i spåren av coronapandemin kan fortfarande utlösa en finansiell kris, och det finns skäl för centralbanken att fortsätta….

DI - 15 minuter sedan

Enter Fonder väljer Fondabs digitala gränssnitt

Enter Fonder har i dagarna ingått ett nytt samarbete med Fondab för att erbjuda sina direktkunder en digital lösning för fondsparande bland….

DI - 30 minuter sedan

Hansa Biopharma ingår licensavtal med Sarepta

Hansa Biopharma har tecknat avtal om att ge Sarepta Therapeutics en exklusiv global licens att utveckla och marknadsföra imlifidase som….

DI - 30 minuter sedan

Hongkongs advokater oroade över säkerhetslag

Hongkongs advokatsamfund varnar för att de svepande formuleringarna i den omstridda nya säkerhetslagen undergräver stadens oberoende….

DI - 45 minuter sedan

Hansa Biopharma announces exclusive agreement with Sarepta Therapeutics to develop and promote imlifidase as pre-treatment ahead of gene therapy in select indications

Hansa grants Sarepta exclusive license to develop and promote imlifidase as a potential pre-treatment prior to the administration of gene….

DI - 45 minuter sedan

Hansa Biopharma ingår exklusivt avtal med Sarepta Therapeutics för utveckling och kommersialisering av imlifidase som förbehandling inför genterapi i utvalda indikationer

Hansa beviljar Sarepta en exklusiv licens att utveckla och marknadsföra imlifidase som potentiell förbehandling inför behandling med….

DI - 45 minuter sedan

Attendo backar – medger att inte alla munskydd är CE-märkta

Vårdföretaget Attendo erkänner nu att inte alla munskydd som använts på deras äldreboenden är CE-märkta, rapporterar Ekot..

DI - 45 minuter sedan

Höjda riktkurser för verkstadsbolagen - Här är torsdagens rekar

Torsdagen bjuder på en rad ändringar i riktkurser. Texten kan komma att uppdateras..

DI - 1 timme sedan

Instalco förvärvar ventilationsbolag med 250 miljoner kronor i omsättning

Installationsföretaget Instalco förvärvar Ventpartner. Bolaget omsätter cirka 250 miljoner..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.