DI > Ekonomi

Tuesday, 07 July, 08:20

DI - 25 jun 20 kl. 17:54

Elpriset vänder ned – men risk för nya pristopparElpriset backade rejält på elbörsen Nordpool efter de senaste dagarnas kraftiga uppgång..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nordpool

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elpriset, vänder, nedmen , riskför nya , pristoppar
PrivataAffärer - 15 feb 19 kl. 10:52

Efter elchocken i januari – risk för fortsatt höga elpriser

Den torra sommaren i kombination med lite vind och höga råvarupriser gjorde att fjolårets elpris blev det högsta sedan 2010. Men även 2019 har bjudit på höga elpriser. Januari hade exempelvis det högsta elpriset för en januarimånad sedan 2011, konstaterar elprisupphandlaren Kundkraft i ett marknadsbrev.

Cornucopia - 21 feb 20 kl. 11:30

Kommer de låga elpriserna bestå - läge binda elpriset?

Inlägget innehåller reklam från Compricer längst ner.
Elpriserna har sedan årsskiftet varit kanske de lägsta sedan 90-talet, vilket väcker frågan om priserna kommer bestå och om man i så fall ska passa på att binda elpriset på så många år som möjligt?Mer vatten än vattenkraften hinner med.

Kristianstadsbladet - 26 sep 14 kl. 07:51

Elpriset kan sänkas av blåsten


Elpriset steg något under den gångna veckan, med 1,5 öre till omkring 33 öre per kilowattimme. Men nu byts köldknäppen ut mot lite mildare väder med mer blåst, enligt elbolaget Bixia, som tror att elpriset sjunker mot 32 öre per kilowattimme mot helgen.Sverige har en ökande andel vindkraft i elproduktionen, och därför påverkar blåsten numera elpriset.

TA - 26 sep 14 kl. 07:51

Elpriset kan sänkas av blåsten


Elpriset steg något under den gångna veckan, med 1,5 öre till omkring 33 öre per kilowattimme. Men nu byts köldknäppen ut mot lite mildare väder med mer blåst, enligt elbolaget Bixia, som tror att elpriset sjunker mot 32 öre per kilowattimme mot helgen.Sverige har en ökande andel vindkraft i elproduktionen, och därför påverkar blåsten numera elpriset.

BT - 26 sep 14 kl. 07:51

Elpriset kan sänkas av blåsten

Elpriset steg något under den gångna veckan, med 1,5 öre till omkring 33 öre per kilowattimme. Men nu byts köldknäppen ut mot lite mildare väder med mer blåst, enligt elbolaget Bixia, som tror att elpriset sjunker mot 32 öre per kilowattimme mot helgen. Sverige har en ökande andel vindkraft i elproduktionen, och därför påverkar blåsten numera elpriset.

PrivataAffärer - 03 okt 18 kl. 13:00

Elpriset: Stort prisfall under hösten

Intensiva lågtryck med stormen Knud ledde till ökad produktion av vindkraft för ett par veckor sedan, samtidigt som nederbörden har fyllt på vattenmagasinen. Kombinationen gav den högsta veckovisa produktionen i Nordens historia hittills under förrförra veckan. Under just den helg när stormen Knud passerade uppmättes det högsta dygnssnittet på 271 gigawattimmar, enligt Matina Rosenberg, meteorolog och analytiker på elbolaget Bixia.

PrivataAffärer - 04 apr 19 kl. 15:00

Elpriset på halvårslägsta

I förra veckan elpriset i snitt under 40 öre per kilowattimme, vilket var första gången sedan september i fjol. Just den här veckan har vårvindarna avtagit något vilket gör att priset hamnar precis ovanför 40 öresnivån, enligt elbolaget Bixias elprisrapport. – Som det har rapporterats om i veckan går utbyggnaden av vindkraften i Sverige i raketfart och Svensk Vindenergi räknar med en fördubbling av el producerad från vind de närmaste fyra åren, säger Matina Rosenberg, meteorolog och analytiker på elbolaget Bixia.

Dagens PS - 11 okt 18 kl. 11:44

Brittsommar pressar ned elpriset

Elpriset har jämfört med föregående vecka sjunkit på starkare vindar och mer nederbörd. Samtidigt sveper brittsommaren över delar av Norden vilket minskar behovet av elanvändning. Mot bakgrund av dessa faktorer bedömer Bixia att elpriset hamnar på cirka 45 öre per kilowattimme under denna vecka.

PrivataAffärer - 11 okt 19 kl. 05:30

Konjunkturnedgången sänker elpriset

Den svenska ekonomin är inne i en tydlig avmattningsfas deklarerade Konjunkturinstitutet på onsdagen. Avmattningen i främst tillverkningsindustrin gör att elanvändningen minskar, vilket håller nere elpriset. Samtidigt har vi haft en ovanligt kall inledning på oktober.

Helsingborgs Dagblad - 31 jan 11 kl. 09:22

Elpriset ned 25 procent i januari

Elpriset föll med 25 procent under januari efter en rekorddyr decembermånad. Snittpriset på den nordiska elbörsen Nordpool blev 62,2 öre per kilowattimme jämfört med 83,3 öre i december. Orsaken till det lägre elpriset är att kärnkraftverken har fungerat och att vädret har varit mildare.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Kraftigt höjt rörelseresultat för Magnolia

Bostadsbyggaren Magnolia redovisar ett rörelseresultat på 348 miljoner kronor för det andra kvartalet, en ökning från 67 Mkr ett år….

DI - 10 minuter sedan

Catena ökar hyresintäkterna och förvaltningsresultatet

Fastighetsbolaget Catena redovisar ett resultat efter skatt på 179 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (261), vilket motsvarar ett….

DI - 5 minuter sedan

Tyska industriproduktionen lyfter mindre än väntat

Industriproduktionen i Tyskland steg 7,8 procent i maj jämfört med föregående månad, och sjönk 19,3 procent jämfört med samma månad….

DI - 15 minuter sedan

Storytel överträffar egna prognosen

Ljudboksföretaget Storytel hade 1.256.500 betalande abonnenter i genomsnitt under andra kvartalet 2020, vilket är en ökning med 101.

DI - 15 minuter sedan

Högre förvaltningsresultat för Platzer

Fastighetsbolaget Platzer redovisade ett förvaltningsresultat på 172 miljoner kronor under det andra kvartalet vilket var en ökning från….

DI - 15 minuter sedan

LightAir har beviljats nytt patent

Ett nytt patent har godkänts av Patent- och registreringsverket, PRV, vilket har kungjorts och publicerats i Svensk Patenttidning 2020/24..

DI - 45 minuter sedan

Microsoft uppges överväga köp av Warner Bros gaming-enhet

Microsoft är intresserat av att förvärva Warner Bros gaming-verksamhet Interactive Entertainment..

DI - 45 minuter sedan

Australiska storstaden stängs ned på grund av virusutbrott

Australiens näst största stad Melbourne stängs ned för att begränsa ett pågående coronautbrott, meddelar delstaten Victorias regeringschef,.

DI - 30 minuter sedan

Oljepriset faller tillbaka

Oljepriset föll tillbaka på tisdagen efter föregående dags måttliga prisuppgångar..

DI - 45 minuter sedan

Räkna med jobbiga år för jobben – det talar för och emot Sverige

Arbetsmarknaden har rört sig i raketfart nedåt under våren. Men återhämtningen kan bli klart långsammare än för andra delar av ekonomin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.