DI > Ekonomi

Friday, 03 July, 21:45

DI - 25 jun 20 kl. 17:52

Svenska banker bör stanna kvar i BaltikumEfter torsdagens bötesbeslut mot SEB kan förhoppningsvis ytterligare ett kapitel stängas i denna trista historia..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Baltikum, SEB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska banker, bör, stanna, kvari , Baltikum
BT - 16 dec 13 kl. 19:10

Sätt stopp för kontantlösa banker

Bankerna hävdar att de tar bort kontanterna av omsorg om kunderna – en inte helt glasklar logik när kunderna faktiskt vädjar till bankerna att ha kontanterna kvar. Det blir närmast ett hån när de verkliga vinnarna på ett kontantlöst samhälle är bankerna själva. Ett efter ett slutar bankkontoren att hantera kontanter.

BT - 23 jan 14 kl. 13:01

Borg: Europeiska banker orosmoment

- Orosmomentet är alltjämt europeiska banker, säger finansminister Anders Borg på världsekonomiskt forum i Davos. - Det är lätt att få intrycket att det är en annan bild än för två, tre år sedan med en tydligare stabilisering av läget i ekonomin. Men det finns en risk att man går från en väldigt dyster syn till en överoptimistisk, säger finansminister Anders Borg på en pressträff i Davos.

BT - 26 okt 14 kl. 13:14

Svenska banker klarar stresstest

Totalt 25 av 130 banker fick underkänt i ECB:s (Europeiska centralbanken) stora stresstest av den europeiska banksektorn. Tolv av bankerna har redan tagit in nytt kapital för att täcka underskottet medan de andra måste nu måste presentera planer för hur de ska få in nytt kapital. De har nio månader på sig att täcka underskottet, skriver ECB i ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - 01 okt 18 kl. 08:26

SKI: Svenska banker har vänt trenden

Det skriver Bloomberg News och hänvisar till Svenskt Kvalitetsindex (SKI) årliga undersökning. I denna enkät uppgick kundnöjdheten i snitt till 65,0 2018, efter att ha fallit tre år i rad. I fjol, alltså 2017, nådde kundnöjdheten 62,7, den lägsta nivån på 22 år.

Sydsvenskan - 05 jul 11 kl. 01:30

Regeringen stoppar stöd till krisdrabbade banker

Foto: Scanpix
Danmarks regering sätter stopp för ytterligare statligt stöd till landets krisdrabbade banker.
Det går fortfarande inte att se något slut på bankkrisen i Danmark och kreditförlusterna fortsätter att stiga. För drygt en vecka sedan kollapsade Fjordbank Mors, den nionde danska banken som gått omkull sedan den internationella finanskrisen bröt ut på allvar hösten 2008.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Tyska banker fick sänkt betyg

Nu har även tyska banker drabbats av sänkt kreditbetyg. Kreditvärderingsföretaget Moodys har sänkt betyget för sex tyska banker, bland annat landets näst största: Commerzbank.Det är inte fråga om krisbanker då de fortfarande ligger kvar på A-betyg, om än sänkt, rapporterar Ekot.

Sydsvenskan - 06 feb 11 kl. 06:30

Låg ränta låter inflation äta upp sparpengarna Kreditmarknadsbolag - alternativ till banker

Det är dyrt att ha pengarna på banken. På lönekonton är det ofta ingen ränta alls. De flesta banker har andra alternativ med bättre ränta.

Realtid - 12 apr 17 kl. 07:00

 "Omställningen till ökad transparens kommer inte att stanna vid lagkraven"

Finanssektorn är en bransch i snabb förändring. Förutom mer transparens i branschen och mer kundorienterade banker kommer vi att se ett närmare samarbete mellan banker och startups inom fintech-sektorn. Det säger Magnus Krusberg som är Sverigechef på PA Consulting till Realtid.

Sydsvenskan - 01 okt 18 kl. 05:05

Nordea kvar i botten av kundmätning

Kundernas nöjdhet med svenska banker vänder uppåt efter sju års nedåtgående trend. Men Nordea och Swedbank är kvar i botten, med fler missnöjda kunder än andra banker. Både Nordea och konkurrenten Swedbank hamnar under 60 i kundnöjdhet, på en skala från.

GöteborgsPosten - 01 okt 18 kl. 05:05

Nordea kvar i botten av kundmätning

Kundernas nöjdhet med svenska banker vänder uppåt efter sju års nedåtgående trend. Men Nordea och Swedbank är kvar i botten, med fler missnöjda kunder än andra banker..

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Mutlarmet till Ericsson gällde avtal i högriskländer

Uppgiften att USA:s finansinspektion granskade 18 av Ericssons konsultaffärer i Mellanöstern i januari 2015 var allvarlig för telekomjätten….

DI - 1 timme sedan

Di:s experter: ”Måste svida för Riksbanken”

Räntevapnet är dött – länge leve balansräkningen. ”Det är uppenbart att Riksbankens fokus kommer att ligga där kommande år..

DI - 1 timme sedan

KI-chefen: Handlar om historiskt tapp

Konjunkturinstitutet ska sätta en prislapp på coronapandemin åt regeringen. Redan nu står det klart att det handlar om ett historiskt tapp….

DI - 1 timme sedan

Commerzbanks ordförande avgår – vd erbjuder sig att lämna

Tyska Commerzbanks styrelseordförande Stefan Schmittmann avgår den 3 augusti medan bankens vd Martin Zielke har erbjudit sig att avgå..

DI - 1 timme sedan

Facktoppar: Ny varselvåg hotar – förläng permitteringsstödet

Permitteringsstödet måste förlängas och beskedet brådskar – om inte fortsätter industrin att varsla under sommaren..

DI - 1 timme sedan

Air France planerar att minska personalstyrkan med drygt 7.500 personer

Det franska flygbolaget Air France planerar att minska antalet anställda med drygt 7.500 personer till slutet av 2022..

DI - 1 timme sedan

På tisdag tar solcellspengarna slut – stor risk du blir utan

Hälften av alla som söker stöd för att installera solceller på sina tak utesluts när bidraget nu tas bort för att ersättas med grönt….

DI - 2 timmar sedan

Färre än väntat söker statligt hyresstöd

Efter två dygn hade nästan 7.300 hyresvärdar ansökt om statligt stöd för hyresrabatter på grund av coronakrisen..

DI - 2 timmar sedan

Macron vill ut ur skuggan

Frankrikes mest populäre politiker lämnade in sin avskedsansökan och avgick under fredagen..

DI - 2 timmar sedan

Aktivism ska inte styra myndigheter

Den svenska principen med fristående myndigheter som har generöst manövreringsutrymme har stor tilltro hos befolkningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.