Realtid > Ekonomi

Friday, 03 July, 11:53

Realtid - 25 jun 20 kl. 17:21

Få skäl att vara nöjda på Wallenbergssfärens husbankJämfört med Swedbank klarar SEB sig betydligt mildare undan efter Finansinspektionens sanktionsprövning. Men flera risker kvarstår i och med att det nu kommer fram ny information om omfattningen på penningtvättsproblemet i bankens baltiska gren. Det skriver Realtids Per Agerman..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Wallenbergssfärens, Swedbank, SEB, Finansinspektionens, Realtids Per Agerman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , skälatt vara , nöjda, Wallenbergssfärens, husbank
DN - 17 okt 18 kl. 08:34

Ökad förmögenhet för Wallenbergssfärens maktbolag Investor

Wallenbergsfärens maktbolag Investors substansvärde uppgick den 30 september till 420,6 miljarder kronor, eller 550 kronor per aktie. Under tredje kvartalet har substansvärdet, bolagets nettoförmögenhet, ökat med sju procent..

DN - 22 maj 19 kl. 21:00

Wallenbergssfärens riskkapitalbolag vill bygga ny it-jätte

Wallenbergsfärens riskkapitalbolag EQT har i det tysta köpt en rad it-bolag och samlar dem nu i ett nytt miljardföretag, Iver. Genom ”aggressiv tillväxt” vill man fördubbla omsättningen på några år med särskilt fokus på kunder med höga säkerhetskrav..

Barometern - 01 jul 13 kl. 08:02

Höjda skatter är inte lösningen

Vårens politiska debatt har i stor utsträckning handlat om hur oppositionspartierna vill få oss att uppfatta verkligheten. Vilken bild av verkligheten man har påverkar förstås vilka förslag man har till problemlösning. Oppositionspartiernas verklighetsuppfattning bygger i stor utsträckning på tre olika teser.

YLE - 02 mar 15 kl. 04:30

Studerande oroade över höjda hyror på Domus

I år har det gått 50 år sedan studenthemmet Domus Aboensis på Biskopsgatan i Åbo blev klart. Men hyresgästerna undrar om det är värt att fira, eftersom de är oroliga för att hyran kommer att stiga mycket. Under de senaste tio åren har Åbo Akademis Studentkår skött uthyrningen av studentlägenheter på Domus.

Barometern - 20 jan 14 kl. 20:00

Kalmar kommun har Sveriges mest nöjda högstadieelever

Hela 88 procent av Kalmar kommuns åttondeklassare är nöjda med skolan och undervisningen. Det ger Kalmar en topplacering i landet. Undersökningen Kommunens kvalitet i korthet har bland annat frågat elever i årskurs åtta vad de tycker om skolan och undervisningen.

YLE - 20 jan 16 kl. 10:24

TPS stiger, publiken sviker – ”Vi bär med oss tidigare årens skit”

Efter flera beckmörka år har TPS etablerat sig i ishockeyligans mittskikt denna säsong. På isen har därmed ”gubbgänget” levererat – men Åbopubliken har inte förlåtit den långa kräftgången. Efter ökenvandringen som slutat i trettondeplatser de tre senaste säsongerna har TPS mer eller mindre infriat förväntningarna i vinter.

YLE - 01 mar 17 kl. 06:13

Partierna i Helsingfors nöjda med sina kandidatlistor

Kandidatnomineringen inför kommunalvalet i april avslutades på tisdagen. En rundringning som Yle Huvudstadsregionen har gjort visar att största delen av partierna i Helsingfors upplever att det har varit lätt att hitta och nominera kandidater. Endast några av de mindre partierna i Helsingfors, så som Kristdemokraterna, Sannfinländarna och Centern, medger att det inte har varit särskilt lätt att locka bra kandidater.

YLE - 12 mar 13 kl. 12:28

Abiturienterna är nöjda med modersmålsprovet

Den skriftliga delen av vårens studentskrivningar inleddes på måndagen med essäprovet i modersmål. För första gången behövde abiturienterna inte renskriva sina essäer med bläckpenna. Ett litet steg i rätt riktning tycker Ulla Granfors, rektor vid Vasa övningsskolas gymnasium och lektor i modersmålet.

Metro - 03 mar 15 kl. 19:56

Böjda skärmar och virtual reality – här är vårens hetaste mobilnyheter

Tunnare, snabbare och smartare. Nu tävlar mobiljättarna om att släppa vårens hetaste nyhet. Här är....

SvD - 05 maj 16 kl. 07:21

Sahlinaffärens två dimensioner

Mona Sahlin lät under onsdagskvällen meddela att att hon lämnar sitt uppdrag som Nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Det tog mindre än ett dygn efter att Expressen publicerat uppgifter som gör gällande att hon har skrivit under ett falskt intyg till en av sina livvakter. En förundersökning har inletts om osant intygande alternativt grovt osant intygande.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

Exceed Capital lägger ned

Efter Finansinspektionens ingripande mot finansbolaget Exceed Capital för en månad sedan lägger bolaget nu ned verksamheten..

Realtid - 1 timme sedan

Så kan digital teknik bidra till en levande landsbygd

Långa avstånd och liten befolkning gör behovet av digital teknik mer akut på landsbygden än i städerna. Ändå går utvecklingen mot en ökad digitalisering snabbare i städerna. Karin Witalis och Roger Tofft anser att situationen kräver en snar lösning och kommer själva med en rad förslag..

Realtid - 3 timmar sedan

Insidermisstänkt lämnar Collectors styrelse

Balders finanschef Marcus Hansson lämnar Collectors styrelse med omedelbar verkan. Orsaken är den pågående insiderutredningen..

Realtid - 3 timmar sedan

Assa Abloy köper nederländskt

Låsjätten Assa Abloy förvärvar nederländska Fosucura. .

Realtid - 3 timmar sedan

Var fjärde svensk ångrar sent pensionssparande

Många svenskar hade velat börja spara tidigare, visar en ny undersökning. Hälften av dem mellan 36 och 45 år har ännu inte påbörjat något privat sparande. .

Realtid - 19 timmar sedan

Starka jobbsiffror från USA

Antalet sysselsatta i USA ökade med 4,8 miljoner personer i juni. Därmed är arbetslösheten på 11,1 procent – bättre än förväntat. .

Realtid - 22 timmar sedan

Nibe köper italiensk tillverkare av temperaturmätare

Värmeteknikbolaget Nibe köper 87,5 procent av aktierna i italienska Termotech..

Realtid - 22 timmar sedan

Volvochef tar över på Powercell

Per Wassén, vd på bränslecellsbolaget Powercell, lämnar bolaget efter 12 år. Han ersätts av en Volvochef..

Realtid - 22 timmar sedan

”FAR och revisionsbolagen måste ta sitt ansvar”

Det har uppkommit en debatt om att det återkommande inträffar revisionsskandaler. Professor Peter Öhman pekar mot att Revisorsinspektionen bör göra mer för att komma åt de etiska problemen – men myndigheten själv anser att ansvaret ligger hos branschorganisationen FAR och revisionsbyråerna..

Realtid - Igår: 11:36

Adelis säljer Addpro till Danmark

Riskkapitalbolaget Adelis säljer sin majoritetspost i IT-konsultföretaget Addpro till det danska investeringsbolaget Axcel. Transaktionssumman är inte känd..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.