PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 04 July, 17:16

PrivataAffärer - 25 jun 20 kl. 16:12

SEB: Aktien upp 3 procent efter sanktionsavgiftenSEB noterar i ett uttalande att Finansinspektionen har beslutat att ge SEB en anmärkning, vilket är en lägre grad av sanktion som ges när överträdelsen inte bedöms som allvarlig. Sanktionsavgiften på 1 miljard kronor motsvarar cirka 14 procent av det maxbelopp som FI kan utfärda i detta ärende, noterar banken vidare. ”SEB kommer nu att analysera beslutet och återkomma med bankens syn. Vi strävar alltid efter att leva upp till gällande regelverk och egna högt ställda krav. Vi utvecklar kontinuerligt bankens förmågor att förebygga, upptäcka och rapportera misstänkt penningtvätt och annan finansiell brottslighet.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, Finansinspektionen, FI, Johan Torgeby, Sverige, Baltikum, Swedbank

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, Aktienupp 3 procent efter , sanktionsavgiften
Dagens PS - 29 nov 19 kl. 08:18

SEB-aktien lockar när spararna bottenfiskar

Nätmäklaren Avanza Banks kunder nettoköpte aktier i november efter två månader med försäljningar. Det var framför allt bottenfiske i pressade storbanker som lockade. Privatpersonerna snittade totalt på 188 500 affärer per dag under månaden.

Sydsvenskan - 31 jan 18 kl. 07:03

SEB-aktien lyfter efter stark rapport

Bankkoncernen SEB redovisar ett bättre resultat än väntat och styrelsen föreslår en höjd utdelning till aktieägarna. På börsen är det tummen upp. SEB-aktien stiger 2,8 procent i den inledande handeln efter bokslutet för 2017.

Affärsvärlden - 07 jan 19 kl. 15:08

SEB-aktien dyker efter analytikerlunch

SEB-aktien förs ned på måndagen efter att banken ska ha träffat analytiker vid en lunchträff kort innan SEB går in i en tyst period senare i veckan..

GöteborgsPosten - 15 nov 19 kl. 11:28

Penningtvättsfrågor sänker SEB-aktien

Wallenbergsfärens storbank SEB uppger att SVT:s program Uppdrag granskning kontaktat den med frågor om misstänkt penningtvätt i Baltikum. SEB-aktien kraschar på börsen efter beskedet..

Affärsvärlden - 19 nov 19 kl. 10:52

SEB-aktien stiger efter ny tv-spoiler

Marknaden gör tummen upp för den andra så kallade tv-spoilern från storbanken SEB på fyra dagar. Banken avslöjar återigen uppgifter banken fått ta del av inför framtida sändningar av SVT-programmet Uppdrag granskning. SEB-aktien stiger drygt en procent..

Realtid - 16 okt 12 kl. 16:47

En till säljrek för SEB-aktien

I förra veckan gav Citigroups analytiker säljrekommendation för SEB-aktien och nu stämmer Societe Generale in..

VA - 07 jan 19 kl. 16:34

JUST NU: SEB-aktien dyker plötsligt efter uttalande på analytikerlunch

SEB-aktien förs ned på måndagen efter att banken ska ha träffat analytiker vid en lunchträff kort innan storbanken går in i en tyst period senare i veckan. .

DI - 30 apr 18 kl. 08:48

SEB-aktien ska ner på rapporten, bedömer analysjättar

En låg kundaktivitet innebar att SEB:s totala intäkter var lägre än förväntat i det första kvartalet. Sammantaget var det inte en rapport som kan förväntas ge stöd åt aktien. Det skriver Goldman Sachs i en snabbkommentar..

PrivataAffärer - 13 dec 18 kl. 09:57

SEB-aktien faller efter ny kostnadsguidning

Aktiekurserna för övriga svenska storbanker har på morgonen snarare stigit försiktigt på en Stockholmsbörs som har öppnat marginellt över nollstrecket. SEB:s nya strategiska initiativ förväntas sammanlagt innebära tillkommande investeringar på totalt 2-2,5 miljarder kronor under treårsperioden 2019-2021. Detta kommer att innebära en årlig kostnadsökning på 1 miljard kronor år 2021 och nytt totalt kostnadsmål på omkring 23 miljarder kronor år 2021, att jämföra med kostnadstaket på 22 miljarder för 2018.

SVT - 15 jul 13 kl. 09:46

SEB-aktien kraftigt upp efter vinstrapport

Bankkoncernen SEB:s delårsrapport visade en högre vinst en väntat, vilket gav genomslag på börsen..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 17:14

Disciplinnämnden avnoterar Italeaf från First North

Enligt Discplinnämnden har bolaget brutit mot regelverket vid tre tillfällen genom att inte ha offentliggjort finansiella rapporter i linje med villkoren. Italeaf bekräftar att bolaget inte offentliggjorde rapporter i linje med regelboken, men påpekar att bolaget var helt transparent i sin kommunikation med marknaden under sin omstruktureringsprocess. Vidare berodde regelbrotten enligt Italeaf på extraordinära omständigheter under coronapandemin.

PrivataAffärer - Igår: 14:41

När annonserna träffar mitt i prick

Hela idén med natives bygger på att annonsören ger läsaren något den faktiskt är intresserad av – att den får något tillbaka för att den engagerar sig i en artikel. Det låter lätt i teorin, men kan vara desto svårare i praktiken – inte minst om man inte vet vad läsaren vill ha.  – Det är därför vi på Privata Affärer har en sån oerhörd fördel.

PrivataAffärer - Igår: 13:47

Rekordstor uppgång i boprisförväntningar

Efter att tidigare i år haft det största fallet hittills för köparbarometern redovisar nu Hemnet den största uppgången hittills. – Det stärker bilden av en återhämtning på bostadsmarknaden, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg. Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad räknar 26 procent med stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna, upp från 17 procent för en månad sedan.

PrivataAffärer - Igår: 13:42

Barclays: Höjer riktkurserna för svenska verkstadsbolag

Rekommendationen för Sandvik höjs från undervikt till jämvikt medan övriga rekommendationer lämnas oförändrade vid mestadels jämvikt eller undervikt. Bland de största riktkurshöjningarna kan nämnas att Barclays höjer Sandvik med 31 procent till 170 kr, Epiroc med 19 procent till 107 kr och Atlas Copco med 15 procent till 345 kr. Assa Abloy får riktkursen sänkt med 5 procent till 185 kr medan Alfa Lavals lämnas oförändrad vid 170 kr.

PrivataAffärer - Igår: 13:20

Europa öppnar – men bilsemester kan skapa problem

Länder i Europa som varit näst intill helt nedstängda har en svår omstart under sommaren. Det kan påverka svenska bilturister i sommar. – Att snabbt arrangera boende, hyrbil eller en hemresa om bilen eller motorcykeln går sönder, kan just nu vara svårare än i normala fall, säger Susanne Fagerberg, försäkringsspecialist på Länsförsäkringar.

PrivataAffärer - Igår: 13:00

Experterna: Svag konsumtion i sommar trots hemester

Sammantaget ska man nog räkna med en relativt svag konsumtion i sommar, anser Swedbanks tillförordnade chefekonom Andreas Wallström. – Vi kommer att få fler hemestrande svenskar som väljer att resa runt i Sverige, men det är svårt att se att det skulle kunna väga upp att den utländska turismen i stort sett lär utebli, säger han. Andreas Wallström påpekar att sommarens konsumtion dessutom är tjänsteinriktad, med övernattningar och restaurangbesök, de sektorer som drabbats hårdast av coronakrisen.

PrivataAffärer - Igår: 11:35

Trading Direkt om finanspolitiken

  Teknisk analys av Tobbe Rosén: OMXS30, S&P500, DAX, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, Guld, Olja (Brent), Beyond Meat, Enzymatica, Eolus Vind, Intrum, Minesto, Net Ent, Net Insight, Optifreeze, Pandox, Sandvik, Scandion Oncology, Tomra, ÅF.  .

PrivataAffärer - Igår: 10:00

Bratt skickar film till alla i finansutskottet

Politikerna måste ta sitt ansvar om ISK ska bli en folksparform att räkna med även i framtiden, säger Frida Bratt. – Det här är en fråga som kräver relativt lite politisk kraft, men som har stor positiv betydelse för de enskilda spararna. För att ”sätta press” på politikerna har hon gjort en film där hon själv förklarar varför utformningen av investeringssparkontot är ett problem.

PrivataAffärer - Igår: 09:22

Här är fredagens färska köprekar

SEB Equities höjer sin riktkurs för vitvaruföretaget Electrolux från 175 till 200 kr med upprepad köprekommendation. Det framgår av en analys. Electrolux B-aktie var på fredagsmorgonen upp 0,8 procent vid cirka 162 kr.

PrivataAffärer - Igår: 09:06

Stefan Persson fortsätter tanka H&M

Aktieköpen gjordes i tre transaktioner mellan den 30 juni och den 2 juli, för kurser mellan 134 och 139 kr per aktie.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.