PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 08 July, 00:18

PrivataAffärer - 25 jun 20 kl. 15:32

Finansinspektionen: SEB ska böta 1 miljard krEnligt Finansinspektionens undersökning, som sträcker sig från och med 2015 till och med första kvartalet 2019, har SEB:s dotterbanker i Baltikum varit utsatta för förhöjd risk för penningtvätt. ”Dels på grund av det geografiska läget, dels för att kunder med högre risk för penningtvätt stått för en ansenlig del av dotterbankernas affärsvolymer och transaktioner”, skriver myndigheten. Samtidigt visar undersökningen att banken haft brister att identifiera och hantera risken för penningtvätt associerade med vissa av de utländska kunderna och inhemska kunder med utländska ägare. ”Banken har inte heller lyckats åtgärda bristerna som identifierats av bankens kontrollorgan i tillräcklig utsträckning under perioden. Dessutom har SEB:s interna kontrollfunktioner o
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, Finansinspektionens, Baltikum, FI, Erik Thedéen, Estland, Litauen, Lettland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finansinspektionen, SEBska , böta1 , miljardkr
E24 - 14 jan 16 kl. 05:45

Fyra SEB-toppar får 100 miljoner i bonusar

Fyra av banken SEB:s högsta chefer med vd Annika Falkengren i spetsen hade inkomster på tillsammans över 100 miljoner kronor 2014. Orsaken är ett aktieprogram som gett nyckelpersoner i SEB sammanlagt en miljard kronor de senaste två åren..

PrivataAffärer - 25 jun 20 kl. 16:12

SEB: Aktien upp 3 procent efter sanktionsavgiften

SEB noterar i ett uttalande att Finansinspektionen har beslutat att ge SEB en anmärkning, vilket är en lägre grad av sanktion som ges när överträdelsen inte bedöms som allvarlig. Sanktionsavgiften på 1 miljard kronor motsvarar cirka 14 procent av det maxbelopp som FI kan utfärda i detta ärende, noterar banken vidare. ”SEB kommer nu att analysera beslutet och återkomma med bankens syn.

DI - 25 jun 20 kl. 15:21

SEB får anmärkning och böter på 1 miljard

Finansinspektionen ger SEB en anmärkning och utdelar en sanktionsavgift på 1 miljard kronor, enligt ett pressmeddelande..

SR - 25 jun 20 kl. 20:07

SEB:s svarar på beslutet: ”Kunde gjort mer tidigare"

Idag beslutade Finansinspektionen om att ge banken SEB en miljard kronor i böter för brister i arbetet för att motverka penningtvätt i Baltikum. Nu svarar SEB:s kommunikationschef Frank Hojem på Finansinspektionens kritik..

SVT - 25 jun 20 kl. 12:56

SEB riskerar miljardbot – FI-besked väntas

Hur illa skötte SEB arbetet mot misstänkt penningtvätt i Baltikum? I dag väntas Finansinspektionen (FI) ge besked. – Vi får gissa att det blir ett bötesbelopp, nånstans kring en miljard är det många som spekulerar kring, säger sparekonomen Joakim Bornold..

SR - 25 jun 20 kl. 15:22

Miljardböter för SEB

SEB tvingas böta en miljard kronor för bristfällig hantering av misstänkt penningtvätt i Baltikum, meddelar Finansinspektionen..

SVT - 25 jun 20 kl. 15:22

FI: Miljardböter för SEB

SEB tvingas böta en miljard kronor för bristfällig hantering av misstänkt penningtvätt i Baltikum, meddelar Finansinspektionen..

YA - 25 jun 20 kl. 15:21

TT-FLASH: Miljardböter för SEB

SEB tvingas böta en miljard kronor för bristfällig hantering av misstänkt penningtvätt i Baltikum, meddelar Finansinspektionen..

Kristianstadsbladet - 25 jun 20 kl. 15:21

TT-FLASH: Miljardböter för SEB

SEB tvingas böta en miljard kronor för bristfällig hantering av misstänkt penningtvätt i Baltikum, meddelar Finansinspektionen..

GöteborgsPosten - 25 jun 20 kl. 15:22

TT-FLASH: Miljardböter för SEB

SEB tvingas böta en miljard kronor för bristfällig hantering av misstänkt penningtvätt i Baltikum, meddelar Finansinspektionen..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Electrolux: Förlusten blir betydligt lägre än väntat

Rörelseresultatet beräknas bli omkring -100 miljoner kr jämfört med förväntade 1.219 miljoner kr. I samband med delårsrapporten för första kvartalet i maj meddelade Electrolux att bolaget förväntade sig en ”betydande” förlust för andra kvartalet.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Oscar Properties stämmer Stockholm stad

Stämningen sker enligt Oscar Engelbert på grund av att staden förra sommaren uppgav att den rening av marken som enligt avtal och ställda miljökrav Staden hade åtagit sig att utföra enligt exploateringsavtal med OP inte längre skulle komma att utföras av Staden, varken före eller efter ett tillträde, utan att Oscar Propeties skulle ordna det. – Oscar Properties finansiärer accepterade inte dessa ändrade villkor och Staden hävde utan giltigt skäl köpet av marken för projektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden och erbjuder sig märkligt nog nu åter i förhållande till ny exploatör att uppfylla alla ställda miljökrav. Sedan Stadens hävning har en utomrättslig lösning diskuterats och Staden har fått del av kravet och allt som redovisas i stämningen för en tid se

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Storägare har gått ur Powercell

I och med försäljningarna har de bägge bolagen nu gått ur sina innehav i Powercell. Per den 31 mars uppgick Midroc New Technologys innehav till 3,1 procent av kapitalet medan motsvarande andel för Finindus var 2,8 procent, enligt ägardatatjänsten Holdings. ”Det är vår affärsidé att gå in i tidiga skeden och ta ett bolag från ingenting till någonting.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Kull: Allt färre privatsparare tror på sjunkande börs

Av de tillfrågade i undersökningen svarade 37 procent att de tror att börsen kommer att stiga under de närmaste tolv månaderna, vilket är en marginell minskning jämfört med förra kvartalets undersökning. Den stora skillnaden i utfallen mellan de två undersökningarna är i stället att det nu är en kraftig minskning av andelen som tror på fallande börs under det närmaste året. I den nya undersökningen tror 24 procent att börsen faller under de kommande tolv månaderna, vilket är en minskning med 14 procentenheter jämfört med kvartalet före.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Trading Direkt om lärdomar från coronakrisen

  Därefter låter vi i vanlig ordning Tobbe Rosén göra teknisk analys på tittarönskemål. Bolag som nämns i intervjun: Home Depot, Louis Vuitton, Beazley Teknisk analys i dagens avsnitt: OMXS30, S&P 500, DAX, EUR/SEK, USD/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, guld, Brent (Olja), Bonava, Castellum, Cellink, Docusign, Elanders, Litium, Lucara, Lundin Gold, Midsona, Pandox, Scandic Hotel, SEB, Zignsec  .

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Rekordmånga sålda bostadsrätter i juni

Hemnet har det högsta antalet sålda bostadsrätter sedan i oktober och det högsta en junimånad så långt tillbaka som Hemnet har data. – Det är en effekt både av att vi hade en avvaktande vår, som gjorde att det funnits ett uppdämt behov både av att köpa och sälja, och av den speciella sommar vi har där många är hemma, säger Erik Holmberg, analytiker vid Hemnet. Så långt tillbaka som Hemnet har jämförbar statistik, sedan 2014, har det aldrig tidigare sålts så många bostadsrätter en junimånad som i år.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Danske: Produktionsdata visar att fallet är över

Produktionsdata visar att det stora tappet i april bromsas upp i maj, menar Michael Grahn. – Visserligen sjönk produktionen lite men tillsammans med att industriorder är på väg upp är det en ganska tydlig indikation på att fallet är över och att man nu kan börja tro på en återhämtning, säger han. Produktionen i näringslivet sjönk visserligen 0,4 procent i maj jämfört med i april, men nedgången var marginell jämfört med det tidigare fallet.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

ECB kan förlänga stopp för bankutdelningar

Hon konstaterar att ECB:s bankövervakning sedan coronautbrottet har vidtagit omfattande åtgärder för att säkra att bankerna fortsatt har en god förmåga att hantera förluster och fortsätta låna ut till den reala ekonomin. ”Att säkra bankernas utlåningskanal är särskilt viktigt i euroområdet, där bankerna, snarare än kapitalmarknaderna, står för huvuddelen av finansieringen för företag och hushåll”, sade hon. Två frågor kommer att bli centrala framöver: hur en effektiv övervakning kan behållass i närtid och vilka faktorer som kommer att forma den europeiska banksektorn på medellång sikt när den akuta fasen av krisen väl är över.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Capsek-aktien föll 25 procent i premiären

Aktien var under den inledande handeln ned mellan 5 och 27 procent jämfört med teckningskursen på 11 kr i den unit-emission som gjordes inför noteringen. I varje unit ingick dock även en teckningsoption som beräknas upptas till handel när emissionen är registrerad hos Bolagsverket, vilket väntas ske senare i veckan. Teckningsoptionerna brukar utgöra en liten del av unitvärdet, vilket innebär att nedgången för aktien och teckningsoptionen sammantaget kan vara något mindre.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Här är tisdagens köprekar

Pareto Securities höjer riktkursen för Leo Vegas till 51 kr från 45 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.