PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 08 July, 15:50

PrivataAffärer - 25 jun 20 kl. 13:31

Nordea: Köp sportboksleverantörenDet skriver Nordea Markets, som trots det är optimistiska till bolaget, i en analys på torsdagen där banken upprepar sin köprekommendation och riktkursen 235 kr. ”Aktien har gått bra sedan botten i mars, men vi tror att den har än mer att ge framöver”, skriver Nordea. Som ett resultat av det potentiella intäktstappet sänker Nordea dock prognosen för Kambis rörelseresultat på helårsbasis med omkring 20 procent. Nordeas förväntningar kring rörelseresultatet för det andra kvartalet lämnas oförändrade medan motsvarande prognos för det tredje kvartalet sänks från 7 till 2 miljoner euro. Sedan bottennoteringen i mars har Kambi-aktien avancerat över 135 procent.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Nordea Markets, Nordea, Kambis, Kambi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, Köp, sportboksleverantören
DI - 15 jan 20 kl. 10:59

Nordea sänker riktkursen för Kambi

Nordea har sänkt sin riktkurs för sportboksleverantören Kambi till 200 kronor från tidigare 220 kronor per aktie..

DI - 25 jun 20 kl. 13:32

Nordea spår lägre resultat för Kambi

Med avsaknaden av sportevent, främst inom tennis, även in i det tredje kvartalet i år väntas sportboksleverantören Kambis rörelseresultat….

PrivataAffärer - 29 okt 18 kl. 09:30

Här är måndagens färska analyser

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för sportboksleverantören Kambi till 275 kr från 250 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 30 mar 20 kl. 10:29

”Betsson och Kindred för billiga för att ignorera”

Det menar Nordea Markets i en analys och genomgång av flera bolag i sektorn, vilket Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om i kortare telegram tidigare på måndagen. Även om Betsson har sina fel och brister så har aktien nu blivit för billigt för att ignorera, enligt Nordea. Betsson uppgraderas därför till köp med riktkurs 60 kronor.

PrivataAffärer - 20 apr 20 kl. 10:39

Få överraskningar i bettingsektorn

Kindred och Kambi har båda kommit med förhandsbesked angående det första kvartalet. Sammantaget har budskapet varit att sportboksmarginalerna har varit högre än normalt fram till det att sportevenemang började ställas in som en följd av covid-19, varefter intäkterna börjat dala. Betsson har å sin sida inte lämnat några förhandsbesked, men trots det väntas små överraskningar för det första kvartalet.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Husqvarna gör omvänd vinstvarning

Nettoomsättningen beräknas vara omkring 13.500 miljoner kronor under andra kvartalet (13.789), en minskning med 2 procent jämfört med föregående år.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Affärsvärlden: Aktien som fortfarande är köpvärd

Även om effekten tycks vara temporär så är det ändå ett styrketecken att Kindred kan växa spelöverskottet trots många uppskjutna och inställda sportevenemang, anser Affärsvärlden. ”Givet att 2021 ser ut att bli ett rikligt sportår så kan Kindred säkerligen bli en relativ vinnare i spelsektorn kommande år. Bolaget ser även ut att ha en intressant position för att ta vara på tillväxtmöjligheterna i USA”, skriver tidningen.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Citi: Ericssons prognoser för 2020 höjs i betydande grad

Electrolux aktie var vid lunchtid upp 5 procent efter att vitvaruföretaget meddelat att förlusten för det andra kvartalet blir mindre än tidigare väntat. Bolaget förklarade den positiva utvecklingen under senare delen av kvartalet främst med att restriktioner i Europa gradvis upphävts. Rörelseresultatet beräknas enligt Electrolux bli omkring -100 miljoner kr, jämfört med tidigare bedömning om en ”betydande” förlust.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Här är onsdagens färska köprekar

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Fabege till köp från behåll. Riktkursen höjs till 140 från 125 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

RNB: Kraftig ökning av e-handeln

”Mars månad var extremt tufft för att sedan vända till två positiva försäljningsmånader tack vare ett fokus på e-handel. Butikerna i Norge och delar av Finland var helt stängda i flera veckor. Under detta omtumlande kvartal är det ett riktigt styrketecken med en försäljningsökning”, skriver RNB:s vd Kristian Lustin i delårsrapporten.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Omvänd vinstvarning från Kindred

Underliggande ebitda för det andra kvartalet 2020 bedöms ligga i intervallet 48-53 miljoner pund, jämfört med 30,5 miljoner pund motsvarande period 2019. Det framgår av ett pressmeddelande. ”Trots att inställda idrottsevenemang har påverkat andra kvartalet, har en solid tillväxt i intäkter från andra produkter delvis kompenserat”, skriver Kindred och pekar bland annat på bolagets egen racingplattform samt andra evenemang som Esport.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Swedbank höjer aktievikten och överviktar Europa

Det är ett mycket märkligt första halvår på börsen som precis har avslutats, och det kommer att gå till historien av flera skäl, konstaterar Mattias Isakson, aktiestrateg i en intervju i Aktiellt, Swedbank och Sparbankernas publikation om placeringar. Coronaviruset kom att skaka om såväl världen som de finansiella marknaderna. – I maj tog vi ner aktievikten till en mindre undervikt, inte för att vi hade en direkt negativ syn på risk, men mot bakgrund av aktiemarknadens starka utveckling ansåg vi att kreditmarknaden var attraktivare ur ett riskperspektiv, säger Mattias Isakson i intervjun.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Electrolux: Förlusten blir betydligt lägre än väntat

Rörelseresultatet beräknas bli omkring -100 miljoner kr jämfört med förväntade 1.219 miljoner kr. I samband med delårsrapporten för första kvartalet i maj meddelade Electrolux att bolaget förväntade sig en ”betydande” förlust för andra kvartalet.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Oscar Properties stämmer Stockholm stad

Stämningen sker enligt Oscar Engelbert på grund av att staden förra sommaren uppgav att den rening av marken som enligt avtal och ställda miljökrav Staden hade åtagit sig att utföra enligt exploateringsavtal med OP inte längre skulle komma att utföras av Staden, varken före eller efter ett tillträde, utan att Oscar Propeties skulle ordna det. – Oscar Properties finansiärer accepterade inte dessa ändrade villkor och Staden hävde utan giltigt skäl köpet av marken för projektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden och erbjuder sig märkligt nog nu åter i förhållande till ny exploatör att uppfylla alla ställda miljökrav. Sedan Stadens hävning har en utomrättslig lösning diskuterats och Staden har fått del av kravet och allt som redovisas i stämningen för en tid se

PrivataAffärer - Igår: 14:35

Storägare har gått ur Powercell

I och med försäljningarna har de bägge bolagen nu gått ur sina innehav i Powercell. Per den 31 mars uppgick Midroc New Technologys innehav till 3,1 procent av kapitalet medan motsvarande andel för Finindus var 2,8 procent, enligt ägardatatjänsten Holdings. ”Det är vår affärsidé att gå in i tidiga skeden och ta ett bolag från ingenting till någonting.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.