SR > Vetenskap

Tuesday, 02 March, 18:55

SR - 24 jun 20 kl. 06:00

Pandemins påverkan på psyket ska mätas långsiktigtMed hjälp av en omfattande studie ska pandemins påverkan på befolkningens psykiska hälsa mätas. Studien kommer pågå under många år och riktar sig till alla..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pandemins, påverkan, psyketska , mätas, långsiktigt

Fler nyheter från SR

SR - 8 timmar sedan

Klimatlöftena från världens regeringar ännu otillräckliga

Världens regeringar är fortfarande långt ifrån att nå klimatmålen, varnade FN:s generalsekreterare António Guterres i fredags, när FN:s klimatsekretariat presenterade en sammanställning av alla uppdaterade nationella utsläppsmål till 2030 inom Parisavtalet..

SR - 10 timmar sedan

Neandertalarnas hörsel lämpad för avancerat språk

Människans närmaste släktingar, neandertalarna, kan ha haft ett språk inte helt olikt människans..

SR - 12 timmar sedan

Pandemin väcker frågor om äldres representation i politiken

Under pandemin har en illa rustad äldrevård hamnat i fokus i Sverige. Men för att äldres behov bättre ska prioriteras måste 70-plussarna själva engagera sig mer politiskt, menar Bi Puranen, generalsekreterare för det internationella forskningssamarbetet World Values Survey..

SR - 12 timmar sedan

Trädplantors okända ursprung skapar problem i städer

Många av de största plantskolorna i England, Nederländerna och norra Tyskland, som Sverige köper många trädplantor av, vet inte var deras träd ursprungligen kommer ifrån, enligt en ny studie. Det kan leda till att träd i värsta fall dör om de planteras på fel ställe..

SR - Igår: 12:59

Tigerhajen viktig för skadat ekosystem

Tigerhajen har visat sig vara extra viktiga för att skydda mot negativa konsekvenser av klimatförändringen som kan drabba havsgräsängar utanför Australiens kust. Genom att den jagar andra djur på flykten..

SR - Igår: 12:18

Väderfenomenet El Niño överskattas i styrka menar forskare

El Niño och La Niña är två återkommande väderfenomen som kan orska både torka och översvämmning. Dessa mäts inte på rätt sätt och dagens mätmetoder behöver justeras för att ge bättre prognoser för El Niño och La Niña, menar en forskargrupp..

SR - Igår: 06:00

Därför fanns det nästan inga mellanstora dinosaurier

Det verkar saknas en hel storleksgrupp av dinosaurier, nämligen de mellanstora på en 100-300 kilo. Nu har en forskargrupp kunnat visa att det antagligen berodde på att det fanns så många tonåriga jättedinosaurier..

SR - Igår: 06:00

Vissa coronavaccin svårare att anpssa till nya virusvarianter än andra

Det spekuleras att vissa coronavaccin inte ger ett lika effektivt skydd mot vissa av de nya virusvarianterna. mRNA-vaccin går relativt lätt att ändra så att de klarar de nya varianterna, men viralvektorvaccin, som AstraZenecas, är svårare. Framförallt för att kroppen blir immun mot själva vaccinvektorn..

SR - 26 feb 21 kl. 08:47

Vårens första humlor ska hittas med allmänhetens hjälp

Nu är våren på väg och om du hör en humla så kan du rapportera det till Lunds universitet. Forskare där vill nämligen veta när de första humlorna vaknar i olika delar av landet..

SR - 26 feb 21 kl. 08:08

Starka belägg för att en asteroid utplånade dinosaurierna

Rester av den asteroid som tros ha utplånat dinosaurierna har nu hittats i nedslagskratern och daterats till tiden för dinosauriernas försvinnande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.