SR > Nyheter

Tuesday, 02 March, 17:21

SR - 21 jun 20 kl. 16:57

Förlorat år för klimatet – omstart kan bli räddningenUnder coronakrisen har klimatfrågan hamnat i skymundan, men chocken för världsekonomin skapar också historiska möjligheter till omställning. Hur samhällen nu väljer att agera kommer att avgöra pandemins påverkan på klimatet, menar Markku Rummukainen, professor i klimatologi och Sveriges representant i FN:s klimatpanel..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Markku Rummukainen, Sveriges, FN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förlorat, årför , klimatet, omstartkan bli , räddningen
Nya Wermlands Tidningen - 25 nov 14 kl. 22:41

Succé för BIK efter omstart

2 november: BIK Karlskoga hade förlorat sex raka matcher och var illa ute i botten på hockeyallsvenskan. 25 november: BIK tar femte segern på sex matcher när sensationslaget Vita Hästen 4–2-besegras borta och är uppe på en play off-plats till SHL-kvalet..

GöteborgsPosten - 11 dec 14 kl. 21:50

Rylander: "Tryck på omstart"

Roger Rönnberg är orolig när hans lag förlorar en match. Nu har Frölunda förlorat fyra – i rad. Läge för losec?.

Ekonomistas - 11 mar 20 kl. 13:13

Är tillväxt bra för klimatet?

Följande är ett gästinlägg av Daniel Spiro, docent i nationalekonomi vid Uppsala universitet. Daniel har bland annat forskat och undervisat om resurs- och miljöfrågor. Inlägget är ganska långt och innehåller många länkar och utgör på så vis en bra start för den som vill hitta relevant bakomliggande forskning.

Cornucopia - 02 okt 19 kl. 08:09

Det finns ingen fin CO2 - klimatet bryr sig inte om per capita, BNP, rättvisa eller solidaritet - bara utsläpp av ton CO2

Många politiskt aktiva använder klimatförändringarna för att driva egna agendor om rättvisa, solidaritet, tillväxtfientlighet, migration eller murar. Men bryr man sig verkligen om klimatförändringarna och utsläppen av CO2-ekvivalenter så är man medveten om att klimatet bara bryr sig om CO2-halten i luften globalt, och skiter fullständigt i dess ursprung och allt annat än utsläpp av ton CO2-ekvivalenter. Klimatpolitik måste därför endast handla om hur alla utsläpp ska reduceras, och några ursäkter kring ekonomisk orättvisa kan inte godtas.

YLE - 19 aug 14 kl. 12:57

Strandvall optimist efter omstart

Det blev inget OS i Sotji för Matias Strandvall i februari, men han har lyckats vända motgången till något positivt. En omstart i träningen var exakt vad den 29-årige Minkenåkaren behövde. Nu hägra VM i Falun.

Expressen - 31 dec 17 kl. 14:59

"Det skulle ha varit omstart"

Det skrällde direkt på V75, då Phortos Amok tog hem V75-1.Men Carl Johan Jepson, som körde favoriten Platon Face menade att det skulle varit omstart. – Det blev inte bra.

Skånskan - 26 jan 19 kl. 15:00

För tidigt att förlora hoppet om klimatet

FN:s generalsekreterare António Guterres menar att vi håller på att förlora kampen mot klimatförändringarna och känner inget hopp om att vi kommer att kunna bryta trenden, sade han under toppmötet i Davos.
Problemet med att förklara kampen förlorad är att det förstärker det beteende som orsakade klimatkrisen. Om vi förutsätter att vi snart går under är det mer lockade att korka upp champagnen och tillbringa våra sista decennier innan vi brinner upp eller svälter ihjäl med att flyga runt världen och festa upp de resurser vi har, eftersom döda människor inte lär behöva dem.

Skånskan - 31 mar 19 kl. 08:00

Seniorer som tågar för klimatet

Reportage Inspirerade av de unga klimatstrejkarna i Friday for future har ett gäng seniorer på Österlen bildat en grupp som ska ta tåget till Stockholm den 6 april och manifestera för att rädda klimatet. Nu utmanar de pensionärer i hela landet att följa med eller starta sina egna grupper.
– Vi har samlat på oss några årsringar och har samma frihet som de unga.

SVT - 14 maj 20 kl. 04:35

Klimatkamp inom EU: ”2020 kan bli ett förlorat år”

I höstas tog EU ett historiskt beslut – Europa ska bli världens första koldioxidfria världsdel till 2050. Men flera medlemsländer och stora företag anser att det måste pausas. – I en tid när massarbetslöshet hotar finns inte resurser och kraft att tänka på klimatet, det menar kritiker, säger Erika Bjerström, SVT:s klimatkorresopndent..

SVT - 15 maj 20 kl. 22:33

”Större delen av samhället är emot en omstart”

I helgen drar Bundesliga igång igen efter avbrottet på grund av pandemin. Det är en omstart som delar landet. – Större delen av samhället är emot en omstart, säger tyske fotbollsjournalisten Thomas Wark till SVT Sport..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Gorbatjov fyller 90 år

Sovjetunionens förste och siste president Michail Gorbatjov fyller i dag 90 år. Prisad i väst, men omstridd i sitt eget hemland för sin roll i att avveckla Sovjetunionen för 30 år sen. Bemärkelsedagen firar han via videosamtal..

SR - 1 timme sedan

Tigreaner saknas i Etiopiens traditionella firande

I Etiopien firas minnet av hur landet besegrade Italiens armé och undvek europeisk kolonisering – en av landets viktigaste helgdagar. Men i år överskuggas firandet av det pågående inbördeskriget i Tigray. Hör Ekots utsända reporter på plats i Addis Abeba..

SR - 1 timme sedan

Ebba Busch och säljaren inte överens

Samtalen fortsätter – men än har Ebba Busch och säljaren inte nått en överenskommelse i den uppmärksammade husaffären. Kristdemokraternas ledare köpte ett hus, men den 81-årige säljaren ångrade sig och vill häva köpet. Tvisten har nått en förberedande förhandling i tingsrätten.

SR - 3 timmar sedan

Just nu: Myndigheterna håller pressträff

Myndigheterna håller en pressträff för att berätta det senaste om pandemiläget..

SR - 3 timmar sedan

Marginell ökning av antidepressiva läkemedel 2020

Förra året hämtade närmare 1 070 000 människor ut antidepressiva läkemedel i Sverige, visar färska siffror från Socialstyrelsen. Andelen som hämtar ut antidepressiva har ökat under flera år - men trots pandemin var förra årets ökning mindre än den mellan 2018 och 2019. Men enligt Peter Salmi, som är utredare på Socialstyrelsen - finns det skäl att tro att ökningen egentligen skulle ha varit större..

SR - 4 timmar sedan

Studier visar: Astra Zenecas vaccin kan ges till äldre

Inom kort hoppas Folkhälsomyndigheten kunna ge besked om Astra Zenecas vaccin mot covid-19 bör användas även till äldre. Bakgrunden är de preliminära resultat från brittiska studier som visar att vaccinet kraftigt minskar risken för att hamna på sjukhus även för personer över 80 år. "Flera andra länder säger att man nu omprövar sina ställningstaganden", säger vaccinsamordnare Richard Bergström..

SR - 3 timmar sedan

Just nu: Svenskorna på ny medaljjakt

Det är individuell start, Charlotte Kalla går ut som första svensk kl 13.29..

SR - 4 timmar sedan

Försäkringsbolagen utreder fler misstänkta bedrägerier

Antalet utredningar av misstänkta försäkringsbedrägerier ökade förra året med åtta procent jämfört med året innan. Försäkringsbolagen lägger mer resurser för att komma åt organiserad brottslighet. 22 procent fler utbetalningar av företagsskador nekades under 2020..

SR - 5 timmar sedan

Energimyndigheten: Laddstolpar en utmaning för elbilarna

Det finns utmaningar i att möta efterfrågan på elbilar. Hur och var man ska ladda sitt fordon kräver utbyggnader av laddinfrastrukturen på två plan – både vid hemmen men också de publika laddstationerna behöver blir fler, menar Anders Lewald, senior rådgivare på Energimyndigheten. 80-90 procent av laddningen sker hemma eller på jobbet, enligt Energimyndigheten.

SR - 5 timmar sedan

FN anklagar Syriens regim för brott mot mänskligheten

Tiotusentals civila har gripits på godtyckliga grunder under Syrienkriget och många är fortfarande spårlöst försvunna. En FN-rapport konstaterar att tusentals har torterats och utsatts för våldtäkter eller sexuella övergrepp i fångenskap och att fångarna berövas all värdighet och hålls under vidriga omständigheter. Rapporten pekar ut alla krigets parter som skyldiga till godtyckliga gripanden men säger att den syriska regeringen kan ha gjort sig skyldig till brott mot mänskligheten och krigsbrott för sin behandling av gripna civila..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.