DI > Ekonomi

Saturday, 11 July, 00:56

DI - 06 jun 20 kl. 17:02

”Kapitalismen är fast i en föråldrad struktur”Som 30-åring tog han över vd-jobbet på svenska McDonald’s efter sin pappa. Efter fem år på posten flyttade han till USA för ett toppjobb på. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
McDonald, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kapitalismenär , fasti en , föråldrad, struktur
Kristianstadsbladet - 11 nov 13 kl. 11:35

Struktur och träning banar väg för livet

Foto: Tommy Svensson
För fyra år sedan miste Emma Pettersson nästan livet på Näsby fält. Hon tänker på händelsen varje dag.– Det går inte att undvika, jag vill minnas så att jag kan berätta för andra vad som kan hända en.

Sydsvenskan - 01 apr 15 kl. 15:20

”Det är det här som kallas en struktur”

Vad ska man räkna för? Tja, kanske för att bli lite klokare på hur världen är beskaffad och varför. Det är i grunden inte mer kontroversiellt än så.

Cornucopia - 12 jan 19 kl. 14:14

Uppgörelsen: Försvarsbudgethöjningarna ligger fast - 12 miljarder mer år 2021

Uppgörelsen S-M-L-C innebär att Moderaternas och Kristdemokraternas klubbade försvarsbudgettrappa ligger kvar. Försvarsbudgeten höjs alltså 3.75 GSEK 2019, 6.

YLE - 13 aug 16 kl. 16:07

Lita inte på gamla svampböcker - kan innehålla föråldrad information

Det lönar sig inte att ta sig ut i skogen med en svampbok som gått fått i arv från mormor. I en gammal bok kan en giftig svamp nämligen presenteras som en matsvamp. Det är klokast att välja en färsk svampbok av en inhemsk författare.

Dagen - 16 feb 12 kl. 03:00

Fast i sekulära föreställningar

Både Svenska kyrkan och frikyrkorna arbetar vidare med föreställningar från den sekulära världen: samhällspolitiska mönster respektive föreningsväsendet. De föreställningarna behöver bytas mot ett bildspråk som har sitt rotfäste i den ursprungliga traditionen, menar biskop emeritus Biörn Fjärstedt.

Svenska kyrkan liksom en grupp frikyrkor är djupt engagerade i strukturfrågor.

YLE - 11 dec 14 kl. 09:20

Magma: Ingen struktur i finlandssvenska kulturfältet

En färsk utredning från tankesmedjan Magma visar att det inte finns någon särskild instans där uppgifter om det svenskspråkiga kulturfältet och dess förutsättningar i Finland samlats. I utredningen Ni har ju era fonder/Vi har ju våra fonder frågar sig FD Maria Hirvi-Ijäs om det finns någon kulturpolitisk strategi för den svenskspråkiga kulturen och vem som i så fall borde ansvara för den. I den finlandssvenska kulturdebatten råder det stor oklarhet hur man ser på det finansiella ansvaret.

SmålandsPosten - 13 jun 19 kl. 19:25

Efter nerdragningarna – beslutet ligger fast

Arbetsmarknadsenheten Uppjobb ska i fortsättningen jobba utifrån en fastlagd budget och med en tydligare struktur..

YA - 14 dec 13 kl. 04:00

Från hamn till hamn

Foto: Mark Hanlon
Resan mellan Trelleborg och Ystad är inte särskilt lång, även om en färd längs kustvägen en mörk decemberkväll till ackompanjemang av underkylt regn kan kännas väldigt utdragen.
Relationen mellan Tstad och Yborg är knappast att beteckna som glödhet och romantisk.Det talas rentav om kulturskillnader.

Dagens PS - 19 sep 17 kl. 07:00

Krönika: Kaffe, molnet och riskerna

PS krönikör ser likheter mellan kokhett kaffe och företag som bränner sig.
I och med familjeliv och vardag försöker jag några dagar i veckan börja jobba när alla andra fortfarande sover. En morgon när jag kom till kontoret tidigt och väckte kaffeautomaten till liv insåg jag att jag råkade fylla på för mycket kaffe i muggen.

Dagens PS - 09 nov 17 kl. 10:44

Krönika: ”Ja, vad fan får du, Östling?”

I kölvattnet av avslöjandet kring bland annat Leif Östlings så kallade ”aggressiva skatteplanering” – och det kommunikativt mindre smarta bemötande av kritiken – rasar nu diskussionerna. Och polariseringen i samhället är tydlig. Vissa som håller med Östling kanske nu ställer sig frågan – vad fan får jag?

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Di:s analytiker: ”Bäddat för börsdramatik”

Riskaptiten har velat i veckan inför att rapportfloden bryter ut nästa vecka. Di:s Agnetha Jönsson och Felicia Åkerman diskuterar riskerna….

DI - 4 timmar sedan

Tesla-konkurrenten tar in ytterligare i kapital

Elbilstillverkaren Rivian tar in ytterligare 2,5 miljarder dollar i kapital. Tesla-konkurrenten har sedan tidigare e-handelsjätten Amazon….

DI - 4 timmar sedan

Nya restriktioner i Serbien efter protester

Efter flera dagar med demonstrationer runt om i Serbien har myndigheterna förbjudit samlingar med över tio personer i huvudstaden Belgrad..

DI - 4 timmar sedan

Bulgarien och Kroatien tar stort steg mot euron

BRYSSEL (Nyhetsbyrån Direkt) Bulgarien och Kroatien tog på fredagen ett stort steg mot att bli medlem i euron genom att ansluta sina….

DI - 5 timmar sedan

Wall Street stiger efter avvaktande inledning – Netflix lyfter

Wall Street handlas upp efter en öppning kring nollan. Positiva besked om läkemedlet remidivisir effektivitet för behandling av….

DI - 5 timmar sedan

Bambuser ingår avtal med amerikanskt e-handelsbolag

Livevideobolaget Bambuser har ingått ett avtal med den amerikanska e-handelsplattformen Moda Operandi..

DI - 4 timmar sedan

Så trollade Falcon Funds bort halv miljard via elbolag i Strängnäs

Ett konkursmässigt elhandelsbolag i Strängnäs lett av en B-kändis var centralt för att trolla bort över en halv miljard i Falcon Funds..

DI - 5 timmar sedan

Ett av Europas viktigaste partier på väg tillbaka

Det står och väger inför söndagens viktiga presidentval i Polen. Det är helt jämnt mellan kandidaterna i den andra valomgången och det går….

DI - 5 timmar sedan

Gömd Stureplanskrog imponerar med sting både i glas och på tallrik

Partystämningen sätter sin prägel på atmosfär och meny på restaurang Supper. Drinkarna må stå i fokus på denna Stureplanskrog – men det är….

DI - 6 timmar sedan

Trump: Relationen med Kina ”svårt skadad” – nytt handelsavtal inte prio

USA:s president Donald Trump säger att han inte tänker på ett nytt handelsavtal med Kina i dagsläget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.