Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 05 July, 08:58

Cornucopia - 05 jun 20 kl. 08:49

Svagt på börsen igår - kronan rusar - starkast på ett år mot dollar och euroBörserna bjöd på en svag rekyl under gårdagen, men den svenska kronan fortsätter att stärkas kraftigt. Växelkursen för kronan mot världsvalutorna EUR och USD är den starkaste på ett år, vilket kanske är passande med när reserestriktioner börjar lyftas.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
EUR, USD, OMXSPI, Omxspi, OMXS30, USA, SEK, ASX, Seng, Nikkei

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svagt, börsen, igår, kronan, rusar, starkastpå ett , år mot dollar och euro
BT - 17 sep 12 kl. 12:40

Fortsatt nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen sjönk under morgonens handel och låg sedan kvar på den nivån även vid lunchtid. Strax före klockan 12.30 hade OMXS-index backat med 0,4 procent, efter att ha stigit med över 4 procent förra veckan i spåren av USA:s penningpolitiska paket.

Sydsvenskan - 05 nov 13 kl. 06:30

Svagt men positivt

Tillsammans med de stora Europabörserna låg Stockholmsbörsen på svagt plus under måndagen. OMXS-index stängde på 405,4 vilket var en uppgång med 0,24 procent. Kronan blev något svagare.

Cornucopia - 19 nov 19 kl. 07:23

Stockholmsbörsen fortsatte nedåt

Stockholmbörsen fortsatte ner under gårdagen, trots att husse i USA slog nya börsrekord. Orsaken kan stavas starkare krona, och frågan är om OMXS30 nu är vid ett svagt stöd och kan vända upp igen?Dagschart OMXS30.

BT - 25 jul 13 kl. 17:52

Stockholmsbörsen stängde svagt uppåt

Stockholmsbörsen låg på minus under större delen av torsdagen, men vände strax före stängning och stängde svagt upp. Kronan försvagades mot både dollarn och euron. När handeln stängde hade OMXS-index ökat 0,1 procent till 387,2.

BT - 18 sep 13 kl. 15:57

Svagt uppåt på börsen

Stockholmsbörsen stiger svagt svagt under onsdagen. Vid klockan 15.30 har OMXS-index gått upp med 0,1 procent till 403,4.

BT - 07 feb 14 kl. 13:10

Svagt uppåt på börsen

Stockholmsbörsen hänger på trenden på ledande Europabörser och stiger svagt, trots att rapportmissar från indextunga bolag radades upp i morse. OMXS-index har vid klockan 13 stigit med 0,2 procent till 420,0.Utvecklingen följer på kraftiga kurslyft på bland annat Tokyobörsen inför dagens arbetsmarknadsstatistik från USA.

TA - 23 sep 13 kl. 10:55

Stockholmsbörsen vänder upp


Handeln på Stockholmsbörsen har vänt till ett svagt plus efter ett inledande fall på morgonen. Klockan 10.30 hade OMXS-index stigit med 0,1 procent.

BT - 23 sep 13 kl. 10:57

Stockholmsbörsen vänder upp

Handeln på Stockholmsbörsen har vänt till ett svagt plus efter ett inledande fall på morgonen. Klockan 10.30 hade OMXS-index stigit med 0,1 procent.

Kristianstadsbladet - 23 sep 13 kl. 10:55

Stockholmsbörsen vänder upp


Handeln på Stockholmsbörsen har vänt till ett svagt plus efter ett inledande fall på morgonen. Klockan 10.30 hade OMXS-index stigit med 0,1 procent.

BT - 23 sep 13 kl. 13:08

Stockholmsbörsen vände ned

Handeln på Stockholmsbörsen vände ner igen efter ett ha legat på ett svagt plus i morgonhandeln. Klockan 13 hade OMXS-index fallit med 0,1 procent. Även börsen i Tyskland vände ned medan börsen i Frankrike stiger svagt.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 13 timmar sedan

Gott om danskar och tyskar i Göteborg

Dags för en liten coronaanekdot från Sveriges framsida Göteborg. Vid en lunch på paradgatan Avenyn idag kunde jag konstatera att de flesta av borden upptogs av tyskar och danskar. Länder vi svenskar inte får resa till, men vars medborgare tydligen mer än gärna får resa hit.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Gästinlägg: Överdriven oro över barnsparande i barnets namn

Nedanstående är ett gästinlägg av en läsare som vänder sig mot synen att det är en risk att spara åt barnen i barnens eget namn.
Personligen tycker jag att många har en överdrivet orolig syn på att de måste skydda barnsparandet från "barnet" när barnet fyller 18 år. Deg.

Cornucopia - Igår: 18:30

Fredagsmys: Idag går 24% av bloggläsarna på semester

Dags för lite fredagsmys, och vad är väl mysigare än att 25% av bloggläsarna går på semester idag? Ceasarsallad med rosevin på granncaféet Hede Gård, Sätila.
Hela 24% av bloggläsarna går på semester idag och inleder med vecka 28 som sin första semestervecka.

Cornucopia - Igår: 15:45

Varför ska kultur och media få särskilt coronastöd - när tiotusentals andra drabbade inte får det?

Kultur- och mediasektorn får särskilt coronastöd från staten, men tiostusentals andra drabbade företag och individer får inga riktade stöd utöver skattesänkningar och permitteringsstöd. Hur går det alls att motivera att kultur och media ska inta en särställning och där en liten klick av branscheliten ska få stöd? Det finns bara ett ord för detta och det är orättvisa, och anledningen kan bara gissas vara att man vill få tyst på press och kändisars klagan.

Cornucopia - Igår: 12:04

Elbilsregistreringarna första halvåret 2020 - sex första Polestar 2 i juni

Första halvårets elbilsregistreringar hittas nu hos Bil Sweden, och Tesla fortsätter dominera som leverantör, följt av Kia och Renault. I juni dök de första av Kina-Volvos Polestar 2 upp i Sverige med fler registrerade bilar än Jaguar I-Pace. Graf över nybilsregistreringar nedan.

Cornucopia - I förrgår: 08:21

Australien ökar försvarsbudgeten till långt över 2% av BNP för att förbereda för konflikt med Kina

Australien ökar sin försvarsbudgeet till långt över 2% av BNP under den närmaste tioårsperioden. Anledningen uppges vara att man behöver förbereda sig för en väpnad konfrontation ("krig") mot Kina. Bland annat anskaffar man nya sjömålsrobotar med mycket lång räckvidd för att klara av en konflikt till sjöss.

Cornucopia - I förrgår: 07:18

Shanghaibörsen tillbaka på årshögsta

Börserna fortsatte att stiga igår och under morgonen tog sig Shanghaibörsen tillbaka till årshögsta från januari. Sedan diktaturlagarna infördes i Hong Kong har börserna i Kina rusat, drivet av positiva makrosiffror.Folkrepubliken Kinas flagga.

Cornucopia - I förrgår: 02:32

Fallout blir teveserie på Amazon Prime

Legendariska postapokalyptiska datorspelserien Fallout blir teveserie på Amazon Prime. #PleaseStandBy. @Fallout @BethesdaStudios #KilterFilms pic.

Cornucopia - I förrgår: 13:15

Införandet av diktatur i Hong Kong visar att det inte är 1997 längre

Att diktaturen Folkrepubliken Kina nu infört diktaturlagar i Hong Kong är knappast en slump. Det handlar inte om att världen är upptagen med coronakrisen, utan om att Kinas ekonomi växt så mycket sedan man tog över Hong-Kong 1997 att man inte längre behöver ha en exklusiv och frihetelig port in i landet. Maktförhållandena mellan världens nu näst största ekonomi och ett försvagat Storbritannien som lider dubbelt av coronakrisen och Brexit är helt annorlunda nu, och Boris Johnsons erbjudande att ge tre miljoner Hong Kong-bor brittiskt medborgarskap ändrar inte detta.

Cornucopia - I förrgår: 10:38

Fyller inreseförbud någon funktion - eller är de ren populism?

Smittor bryr sig inte om nationsgränser och i synnerhet inte nationaliteter, och när coronaviruset SARS-CoV-2 och tillhörande sjukdom Covid-19 nu finns i alla länder, så är det högst diskutabelt att ett inreseförbud fyller någon funktion annat än populism och att låtsas ta kraftfulla åtgärder emot sjukdomen. Låt oss räkna kanske lite helt amatörmässigt på det?Cityterminalen i Stockholm i början av maj.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.