Världen Idag > Nyheter

Saturday, 11 July, 06:15

Världen Idag - 04 jun 20 kl. 00:00

Lösningen på kravallerna finns hos personen JesusDet gick bara några dagar efter att USA försiktigt började öppna igen efter corona­pandemins kulmen, innan kravallerna började. Som flera gånger tidigare tändes gnistan efter att en svart man avlidit efter ett hårdhänt polisingripande. Läget är mycket oroande. Våldet har spritts till stad efter stad, den hårda retoriken och motsättningarna likaså. Men det finns ett botemedel mot kaoset på gatorna, ett som framgångsrikt har prövats förr.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Jesus, USA, TV6, Woodlawn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lösningen, kravallernafinns , hos, personen, Jesus
Skånskan - 29 aug 19 kl. 05:00

Socialnämnden drar in på städningen hos äldre

Hörby Städning för de med hemtjänst var tredje vecka istället för varannan.
Det är ett sparförslag från från socialnämndens arbetsutskott.Socialnämnden står inför tuffa besparingskrav på 18 miljoner kronor.

DN - 30 mar 14 kl. 19:04

Lösningen finns hos fansen

Det som skedde på söndagseftermiddagen, då en man dödades i samband med matchen mellan Helsingborgs IF och Djurgården, är en djup tragedi. De faktiska omständigheterna måste i sinom tid få klaras ut av polis och åklagare. Förutom att uttrycka sorg och djup medkänsla är det alltid klokt att vänta med slutsatser..

Nyheter 24 - 09 aug 11 kl. 08:16

Kravallerna sprider sig över Storbritannien


Kravallerna i London fortsatte rasa under måndagen. Inget tyder på att situationen ska lugna sig. LONDON.Så här såg det ut på måndagsmorgonen:

Nyheter 24 - 14 jun 11 kl. 07:56

Tio år sedan kravallerna i Göteborg


Sverige fick för tio år sedan uppleva de största kravallerna i modern tid vid EU-toppmötet i Göteborg. Inte sedan Ådalen 1931 har skott avlossats mot demonstranter i Sverige. På tisdagen är det tio år sedan kravallerna i Göteborg.

BT - 04 okt 13 kl. 10:50

Inskränkt aborträtt är inte lösningen

För ett framgångsrikt preventivt arbete mot oönskade graviditeter krävs satsningar på bra sexualundervisning, bra mottagningar och lättillgängliga preventivmedel. Lösningen är inte att inskränka aborträtten, skriver Kristina Ljungros i denna replik till sex pastorer i Borås. Pastorerna Christian Kastö, Urban Klintenberg, Peder Teglund, Urban Gustavsson, Jonas Päivärinta och Egbert Schütte undrar i BT om man kan ta RFSU på allvar efter samtalet i P1 morgon (18/9), som tog upp utnämningen av Elisabeth Svantesson som ny arbetsmarknadsminister och hennes syn på abort.

Nyheter 24 - 09 aug 11 kl. 19:15

Kravallerna i London kräver första dödsoffret


"Det här är ren och skär kriminalitet", säger den brittiske premiärministern. LONDON. Det som började som fredliga demonstrationer för en 29-årig fyrbarnspappa utvecklade sig ganska snart till blodigt allvar.

Cornucopia - 19 sep 17 kl. 17:31

Mittenregering löser den politiska låsningen i Sverige

Nu när den sk Alliansen är död i och med splittringen i frågan om försvarsminister Hultqvist öppnas för en mittenregering efter valet 2018. Det skulle effektivt lösa den politiska låsningen och göra att en  minoritetsregering kan få igenom sin budget och det mesta av sin politik, när en mittenkil slagits in mellan höger och vänster.
Sveriges riksdag.

Skånskan - 13 jan 20 kl. 16:42

Nöjd med julinblåsningen

MALMÖ En familj som firade jul i Malmö tycker att kommunstyrelsens vice ordförande Roko Kursar (L) höll ett genomtänkt, väldisponerat tal med lagom blandning av bra och dåliga saker på Stortorget på julafton.
– Ingen av oss visste att den här traditionen har funnits och pågått ganska länge så vi visste inte vad vi väntade oss när vi stod på Stortorget och väntade, skriver personen i ett mejl till kommunstyrelsen.
Roko Kursar har tackat för de fina orden och det glädjer honom att de närvarade vid den traditionella julinblåsningen i Malmö.

Nyheter 24 - 10 aug 11 kl. 08:21

Två män uppges ha körts ihjäl i kravallerna


Ska ha blivit påkörda i Birmingham när de försökte skydda sitt område mot upploppsmakare. Kravallerna i Storbritannien fortsatte under tisdagskvällen och natten mot onsdagen. I London har det varit lugnare än tidigare dagar men i flera andra städer har upploppen rasat.

Nyheter 24 - 16 jun 12 kl. 09:56

Ryska medborgare utvisas efter kravallerna


Polen har straffat två personer efter våldsamheterna inför och efter Polen-Ryssland. WARSZAWA. Efter kravallerna i samband med matchen Polen-Ryssland erkände två ryska medborgare sin inblandning i våldsamheterna.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 6 timmar sedan

En öppen debatt kritiskt för vår framtid

I veckan publicerades ett uppmärksammat öppet brev i tidningen Harper Magazine. Brevet är undertecknat av 153 forskare och författare, däribland Noam Chomsky, Salman Rushdie och J K Rowling. Rubriken är ”Ett brev om rättvisa och öppen debatt”.

Världen Idag - 6 timmar sedan

Muslimska brödraskapet samarbetade med nazisterna

I en serie skriver Johan Westerholm om Muslimska brödraskapets framväxt, strategi för samhällspåverkan och hur de kristna socialdemokraterna har hjälpt dem att etablera sig i Sverige..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Vill se svensk protest mot moskébeslutet för Hagia Sofia: ”Skymf”

Hagia Sofia ska bli moské, det meddelar Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Den välkända byggnaden var ursprungligen en östortodox katedral i nära 900 år. Nu kommer krav om att Sveriges regering måste agera..

Världen Idag - 9 timmar sedan

18-åringar ska kunna dömas till livstid

Unga som fyllt 18 år ska få hårdare straff för grova brott, enligt ett regeringsförslag. Det bedöms kräva 300 nya fängelseplatser och kosta 450 miljoner kronor. Straffrabatten snävas in och 18-åringar ska kunna dömas till livstid..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Svag svenska kan ha påverkat covidvård

Bristande språkkunskaper hos personal i äldreomsorgen kan ha bidragit till problem under coronapandemin. Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) har i flera år varnat om dålig svenska som en riskfaktor..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Tunga namn i upprop mot åsiktsintolerans – kräver frihet

Flera världskända författare och en lång rad skribenter, journalister och akademiker, varnar för en eskalerande åsiktsintolerans i världen. De beskriver hur gränserna för vad som kan sägas utan hot om repressalier stadigt har blivit allt snävare..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Att vara sänd är att inte underskatta rollen som ”god granne”.

Mark 3:7–19 Just den här söndagen, den 12 juli, avslutar vi Hönökonferensen med en sändningsgudstjänst. I år har konferensen på grund av den pandemi som härjat över vår värld tvingat oss att tänka om; konferensen har fått bli en webb- och poddkonferens i stället. Detta har ju skapat en massa kreativitet och nya tankar.

Världen Idag - Igår: 18:00

”En dröm att få ägna sig åt flyg, mission och ledarskap”

Leif Larsson har tre stora passioner i livet: ledarskap, flyg och mission. Efter 25 år som ingenjör i försvarsindustrin har han som pensionären landat sitt drömuppdrag – att få vara ordförande för den kristna hjälpflygsorganisationen MAF Sverige. – Det har inte varit någon tvekan om att det här uppdraget kom från Gud, säger han..

Världen Idag - Igår: 12:00

Hans Sundberg – min bakgrund

På Fjellstedtska skolan blev Hans andedöpt och började lära känna Andens liv. Han låter vuxendöpa sig och ansluter sedan till i baptiströrelsen och upplever kallelsen att bli pastor. Detta skriver Hans Sundberg om sin bakgrund i serien om John Wimber och Vineyard i Sverige..

Världen Idag - Igår: 07:30

Lovisa och Emma vill rädda Sveriges äktenskap

På nära håll har de sett hur kriser slitit sönder till synes perfekta äktenskap. Nu vill vännerna Lovisa Widmark och Emma Ludvigsson nå ut med budskapet: fortsätt kämpa. Nyligen lanserade de Äktenskapspodden som en hjälp för äkta makar och par..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.