Världen Idag > Nyheter

Saturday, 11 July, 06:12

Världen Idag - 04 jun 20 kl. 00:00

Samtal om Gud under en Uber-färdDet är en Uber. Alltså inte en vanlig gul taxi. Gul taxi innebär bönematta fastkilad i bildörrens fönster för att hålla solen borta, pappmuggar med urdrucket turkiskt kaffe med fimpar i och förare med ingenjörsexamen som inte har hittat jobb. Det här är Uber-taxi. Det är ganska nytt i Jordanien, speciellt om man jämför med gula taxibilar, som känns som en av landets grundpelare.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Gud, Uber,  uber, Jordanien, Bibeln

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samtalom , Gudunder en , Uber-färd
Dagens PS - 19 okt 17 kl. 07:22

”Anmärkningsvärd” allians mellan GM och Uber

Fordonsjätten är redan partner med en Uber-konkurrent. General Motors enhet inom autonom körning, Cruise Automation, uppges vara i samtal med Uber om att lansera ett bilprogram. Det skriver The Information.

Dagens PS - 04 jul 18 kl. 07:17

Svenskens miljardbolag kan gå ihop med Uber

Uber är i preliminära samtal om att slå sig samman med rivalen Careem i Mellanöstern, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor. Dagens PS har tidigare skrivit om Mellanöstern-baserade bolaget Careem som Mudassir Sheikha och svenske Magnus Olsson. Den sistnämnda har enligt Business Insider ett gediget cv: han startade sitt första bolag redan som 15-åring och under studierna på Lunds Universtitet gjorde han utbytesprogram på toppskolor som Harvard och Yale.

Dagen - 23 mar 12 kl. 03:00

All musik är skapad av livets Gud

Senaste tidens debatt om frikyrkan som bär eller eventuellt inte har också berört musik. När musik berörs så blir det ofta i skarpa tonlägen och med mycket känslor.


När Mozarts musik var ung så sa man att "Så där kan man väl inte göra heller!

Världen Idag - 11 apr 16 kl. 00:01

Frågan om Gud och det onda går inte att vifta bort; den kräver djupgående reflektion.

Jag medverkade nyligen i en debatt om Guds existens. Definitionen av Gud var given på förhand. Det var ett samtal om Gud såsom den kristna tron beskriver honom; en oändlig, personlig och god Gud som skapat universum och människan.

Dagens PS - 06 feb 19 kl. 14:03

Uber riktar fokus mot Mellanöstern

Uber har hållit samtal om att förvärva Careem som är den ledande taxiapptjänsten i Mellanöstern, rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. Diskussionerna har varit sporadiska men tydliggör ett intresse hos Uber för regionen. I senaste delårsrapporten pekade Uber på Mellanöstern och Indien som två ”högpotentiella marknader” vilka kan hjälpa det att nå en miljard användare.

Dagen - 03 feb 11 kl. 03:00

Ny kunskap påverkar förståelsen av världen - och av Gud

"Om världen inte vore Guds skulle inte de mest engagerade argument kunna göra den till Guds, men om världen verkligen är Guds behöver vi inte vara rädda för något som den uppvisar för oss." Orden kommer ur en bibelkommentar från 1950-talet, ur ett avsnitt om Första Mosebok och evolutionen. Det är en logisk sanning värd att upprepa: vetenskapliga upptäckter kan inte kullvälta en tro på Gud som skapare, om den är sann.

YLE - 21 okt 14 kl. 12:13

Samtal på en ö - om att möta Gud

Teaterföreställningen "Samtal på en ö" berättar om sex människor som samlas på en ö för att delta i eller leda en kurs i ämnet att höra Gud. Pjäsen är skriven av Eva Hietanen, för regin står Mischa Hietanen. Tis 21.

Affärsvärlden - 25 maj 16 kl. 13:46

Uber sökte fler samarbeten utöver Toyota

Taxiapptjänsten Uber har under det senaste året aktivt sökt efter samarbeten inom självkörande fordonsteknik. Under tisdagskvällen stod det klart att Uber och Toyota ingår samarbete, men enligt källor till Recode ska Uber även ha fört samtal med bland annat General Motors, Ford och startupen Cruise Automation som nyligen köptes upp av GM..

Dagens PS - 18 sep 18 kl. 09:14

Svenska doldisens startup lockar Uber

Prislappen, om affären blir av, kan bli cirka 22 miljarder kronor. Breakit berättar med hänvisning till Bloomberg News om att förhandlingar pågår mellan den amerikanska taxiapptjänsten Uber och svensken Magnus Olsson, som enligt sajten drabbades av en hjärnblödning 2011 och ett år efter det grundade sitt bolag Careem tillsammans med Abdullah Elyas och Mudassir Sheikha. Magnus Olsson hade då gått och funderat på vad han ville göra.

Dagen - 12 maj 11 kl. 03:00

Plats för existentiella samtal på teaterscenen

Biskop emeritus Bengt Wadensjö leder existentiella samtal på Södra teatern i Stockholm. - Syftet är att fånga upp människors intresse för det andliga, säger han.

Serien "Samtal i gränslandet" på Södra teatern är en direkt fortsättning på den fem år långa serien med samma namn som Bengt Wadensjö hade i Nacka församlingshem fram till slutet av 2010.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 6 timmar sedan

En öppen debatt kritiskt för vår framtid

I veckan publicerades ett uppmärksammat öppet brev i tidningen Harper Magazine. Brevet är undertecknat av 153 forskare och författare, däribland Noam Chomsky, Salman Rushdie och J K Rowling. Rubriken är ”Ett brev om rättvisa och öppen debatt”.

Världen Idag - 6 timmar sedan

Muslimska brödraskapet samarbetade med nazisterna

I en serie skriver Johan Westerholm om Muslimska brödraskapets framväxt, strategi för samhällspåverkan och hur de kristna socialdemokraterna har hjälpt dem att etablera sig i Sverige..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Vill se svensk protest mot moskébeslutet för Hagia Sofia: ”Skymf”

Hagia Sofia ska bli moské, det meddelar Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Den välkända byggnaden var ursprungligen en östortodox katedral i nära 900 år. Nu kommer krav om att Sveriges regering måste agera..

Världen Idag - 9 timmar sedan

18-åringar ska kunna dömas till livstid

Unga som fyllt 18 år ska få hårdare straff för grova brott, enligt ett regeringsförslag. Det bedöms kräva 300 nya fängelseplatser och kosta 450 miljoner kronor. Straffrabatten snävas in och 18-åringar ska kunna dömas till livstid..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Svag svenska kan ha påverkat covidvård

Bristande språkkunskaper hos personal i äldreomsorgen kan ha bidragit till problem under coronapandemin. Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) har i flera år varnat om dålig svenska som en riskfaktor..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Tunga namn i upprop mot åsiktsintolerans – kräver frihet

Flera världskända författare och en lång rad skribenter, journalister och akademiker, varnar för en eskalerande åsiktsintolerans i världen. De beskriver hur gränserna för vad som kan sägas utan hot om repressalier stadigt har blivit allt snävare..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Att vara sänd är att inte underskatta rollen som ”god granne”.

Mark 3:7–19 Just den här söndagen, den 12 juli, avslutar vi Hönökonferensen med en sändningsgudstjänst. I år har konferensen på grund av den pandemi som härjat över vår värld tvingat oss att tänka om; konferensen har fått bli en webb- och poddkonferens i stället. Detta har ju skapat en massa kreativitet och nya tankar.

Världen Idag - Igår: 18:00

”En dröm att få ägna sig åt flyg, mission och ledarskap”

Leif Larsson har tre stora passioner i livet: ledarskap, flyg och mission. Efter 25 år som ingenjör i försvarsindustrin har han som pensionären landat sitt drömuppdrag – att få vara ordförande för den kristna hjälpflygsorganisationen MAF Sverige. – Det har inte varit någon tvekan om att det här uppdraget kom från Gud, säger han..

Världen Idag - Igår: 12:00

Hans Sundberg – min bakgrund

På Fjellstedtska skolan blev Hans andedöpt och började lära känna Andens liv. Han låter vuxendöpa sig och ansluter sedan till i baptiströrelsen och upplever kallelsen att bli pastor. Detta skriver Hans Sundberg om sin bakgrund i serien om John Wimber och Vineyard i Sverige..

Världen Idag - Igår: 07:30

Lovisa och Emma vill rädda Sveriges äktenskap

På nära håll har de sett hur kriser slitit sönder till synes perfekta äktenskap. Nu vill vännerna Lovisa Widmark och Emma Ludvigsson nå ut med budskapet: fortsätt kämpa. Nyligen lanserade de Äktenskapspodden som en hjälp för äkta makar och par..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.